Прегледана и обновена на 28-05-2015

Обикновено спонтанният аборт започва с ранни признаци. Ако те бъдат свое­временно разпознати и лекувани, могат да бъдат запазени голям брой случаи на застрашена бременност. В отделна статия може да научете повече за това какво е спонтанен аборт?

Спонтанен Аборт Признаци: спонтанен аборт симптоми

  • Кръвотечения с различна сила и цвят (светлочервено, кафеникаво или тъмнокафяво до черно).
  • Теглене в долната част на корема
  • Леки до силни болки в гърба, доста по силни от менструалните болки
  • Загуба на тегло
  • Бяло – розова слуз
  • Болезнени или неболезнени маточни контракции, обикновено са много болезнени и се получават на всеки 5 до 20 минутен интервал
  • Внезапен спад в признаците на бременността
  • Преждевременно пукване на мехура
  • Повишена температура

Малките или по-големи дефекти на плацентата в лигавицата на матката водят до кръвотечения с различна сила и продължителност. Светлочервената кръв означава прясно кръвотечение — в момента. Тъмната кръв говори за вече развил се кръвоизлив, т.е. за по-старо кръвотечение. Стремежът на матката да изхвърли увредения или загиналия плод може да се изрази в контракции в долната коремна област. На често поставения въпрос за възможно увреждане на детето при повтарящи се кръвотечения не може да се получи напълно отрицателен отговор.
Редки са случаите, когато след прекарани кръвотечения през време на бременността доносеното дете да се отличава с по-голям брой увреждания.
Преждевременни раждания или преждевременно пукване на околоплодния мехур се срещат по-често при предхождаща склонност към спонтанни аборти.

Трябва да се знае че някои от изброените признаци за спонтанен аборт не водят на 100% след себе си спонтанен аборт. Ако някой или всички от тези симптоми са налице, е важно да се свържете с вашия лекар, за да се прецени дали това наистина е спонтанен аборт и дали ще могат да се вземат превантивни мерки за овладяване на ситуацията и да се стигне до успешно износване на плода.

До колко полезна беше за вас, тази публикация?

Кликнете върху сърцата, за да я оцените!

Рейтинг 5 от 5

Засега няма гласове! Бъдете първият, като оцените тази публикация.

Благодарим Ви! Оценихте тази публикация за полезна...

Следвайте ни в социалните медии!

Съжаляваме, че тази публикация не беше полезна за вас!

Нека подобрим тази статия!

Кажете ни как можем да подобрим този пост? Изпратете ни Вашето мнение чрез формата по долу ( *Важно започнете съобщението с вашия E-mail):

Здравната информация на този сайт е прегледана и обновена от редакционния екип на Bremennost.bg (Бременност.бг) и се основава на рецензирани медицински книги и високо уважавани световни здравни организации и институции, включително ACOG (Американски колеж по акушер-гинеколози), CDC (Центрове за контрол и профилактика на заболяванията), AAP (Американска академия по педиатрия), NIH (Национални здравни институти) и други медицински източници.
Bremennost bg
Повече от 9 години Bremennost.bg предоставя специализирана медицинска информация за забременяване, бременност и раждане. Информацията е предоставена от медицински източници по разбираем от нас начин. В зависимост в кои етап от вашия живот се намирате, здравната информация е сортирана в 5 важни категории – "Калкулатори", "Забременяване", "Бременност", "Раждане", "Мама и Бебе". По данни на Google Analytics за последните 12 месеца над 880 хиляди потребители са посетили Bremennost.bg (Бременност.бг).

Хемороиди при Бременност

Previous article

Тегло на Бебето

Next article

More in Здраве