Здраве

Спонтанен Аборт Признаци

Обновена: 28-05-2015

Обикновено спонтанният аборт започва с ранни признаци. Ако те бъдат свое­временно разпознати и лекувани, могат да бъдат запазени голям брой случаи на застрашена бременност. В отделна статия може да научете повече за това какво е спонтанен аборт?

Спонтанен Аборт Признаци:спонтанен аборт симптоми

  • Кръвотечения с различна сила и цвят (светлочервено, кафеникаво или тъмнокафяво до черно).
  • Теглене в долната част на корема
  • Леки до силни болки в гърба, доста по силни от менструалните болки
  • Загуба на тегло
  • Бяло – розова слуз
  • Болезнени или неболезнени маточни контракции, обикновено са много болезнени и се получават на всеки 5 до 20 минутен интервал
  • Внезапен спад в признаците на бременността
  • Преждевременно пукване на мехура
  • Повишена температура

Малките или по-големи дефекти на плацентата в лигавицата на матката водят до кръвотечения с различна сила и продължителност. Светлочервената кръв означава прясно кръвотечение — в момента. Тъмната кръв говори за вече развил се кръвоизлив, т.е. за по-старо кръвотечение. Стремежът на матката да изхвърли увредения или загиналия плод може да се изрази в контракции в долната коремна област. На често поставения въпрос за възможно увреждане на детето при повтарящи се кръвотечения не може да се получи напълно отрицателен отговор.
Редки са случаите, когато след прекарани кръвотечения през време на бременността доносеното дете да се отличава с по-голям брой увреждания.
Преждевременни раждания или преждевременно пукване на околоплодния мехур се срещат по-често при предхождаща склонност към спонтанни аборти.

Трябва да се знае че някои от изброените признаци за спонтанен аборт не водят на 100% след себе си спонтанен аборт. Ако някой или всички от тези симптоми са налице, е важно да се свържете с вашия лекар, за да се прецени дали това наистина е спонтанен аборт и дали ще могат да се вземат превантивни мерки за овладяване на ситуацията и да се стигне до успешно износване на плода.

Хемороиди при Бременност

Предишна публикация

Тегло на Бебето

Следваща публикация

Comments

Leave a reply

Още в Здраве

селен

Селен

Какво е селен? Селен е важен микроелемент, който участва в много телесни процеси, включително когнитивната функция, здрава ...
Здраве
миомен възел

Миомен Възел

Какво е миомен възел? Миомният възел или фиброма е доброкачествен нераков тумор, който растат вътре, върху или ...
Здраве
малка матка

Малка матка

Какво се има в предвид под малка матка? Когато едно момиче се роди с матка, която е ...
Здраве