БременностЗдраве

Диария при Бременност

Обновена: 04-02-2019

Всичко което трябва да знаете за разстройството и диария при бременност!
Диария е състояние при което посещаваме тоалетната повече от три пъти на ден и самите изпражненията са с по–голямо водно съдържание. Загубата на течности през този период може да доведе до дехидратация. Едва ли има някои човек на земята, които да не е минал през състояние на разстройство и диария през своя живот, като то в повечето случай е безобидно. За щастие диария през бременността не е нещо, което трябва да предизвиква безпокойство, защото обикновено трае от 1 до 2 дни. Ако симптомите не отшумяват, трябва незабавно да се свържете с вашия лекар.

Причини за диария при бременност
Диария по време на бременност може да бъде причинена от много неща като: различни храни, количеството вода за пиене, мазни или пикантни храни, непоносимост към лактоза (съдържа се в кравето мляко и млечните продукти), хранително отравяне, чревни паразити или стомашни неразположения. Някои жени смятат, че витамините за бременни водят до по–редки изпражнения и при смяна на марката всичко си идва отново на мястото. Ако страдате от синдром на дразнимото черво, можете да очаквате да страдат от случайни или хронични пристъпи на диария при бременност. Когато сте бременна, настъпват много диетични и хормонални промени, които може да ви направят много по чувствителни към определени храни. По време на бременност някои храни, които по–принцип не ви действат като разслабително, по време на бременност могат да провокират вашия организъм точно към това. Трябва да се знае че едни храни могат да доведат до запек едни жени а на други да причинят разстройство.

Диария при ранна бременност диария при бременност
В първи триместър, ако получите признаци на диария, тя може да е придружена със коремни спазми. През този период разстройството може да доведе до дехидратация, като може да доведе да се чувствате слаби и уморени. През бременността умората е често срещан симптом, като прибавим и още един дискомфорт повечето жени се чувстват нещастни и подтиснати. Както вече казахме разстройството не бива да ви тревожи, тя няма да продължи дълго и ще отмине от само себе си в повечето случай. Въпреки това вие може да се обадите на вашия лекар.

Диария в напреднала бременност
В края на бременността, може да се появи лека диария, точно преди идващия термин на раждането. Това явление се смята за начин на самата подготовка на организма. Така че, ако имате диария в последните седмици на бременността ви, знайте че моментът наближава. Разстройството води до дехидратация, която може да е основен рисков фактор за преждевременно раждане.

Лечение на Диария при бременност и как да я предотвратим
Ако вашия стомах е раздразнен добре е да хранете с препечени филийки, зърнени култури, ориз, варени картофи, и други храни, докато не се почувствате по–добре.

Никои не желае да има разстройство, затова е важно да се храним здравословно с добре балансирана диета по време на бременността. Важно е с храната вашият организма да получава достатъчно фибри, но знайте че по време на разстройство фибрите не се препоръчват (ще стане още по тежко). Вие трябва да се хидратирате, не забравяйте да пиете много вода (от 8 до 10 чаши определено е препоръчително).  През годините трябва да сте опознали вашия стомах и знаете какви храни да избягвате, за де не се стигне до нежелана диария при бременност.

Видео на забавен 9 месечен проект в 100 секунди

Следваща публикация

Comments

Comments are closed.