Паническо Разстройство и Бременност

Какво е паническо разстройство и бременност?
Бременността е време, когато поддържането на собственото ви психично здраве е много важно. Всеки пристъп на паника е опустошително събитие. Пристъпите на паника са по същество периоди на интензивен психически стрес, съчетан с много реални физически симптоми. Паническото разстройство по време на бременност е дори по–лошо. Когато сте бременна, вие вече сте подложени на емоционален стрес и постоянно се притеснявате за здравето на вашето бебе. Когато страдате от пристъпи на паника, това може да обърне целия ви свят с главата надолу и да доведе до значително стресираща бременност и притеснения за бъдещето.

Възможни проблеми от настъпването на паническо разстройство и бременност
Има много потенциални причини за пристъпи на паника и паническото разстройство при бременност. Независимо от основната причина, вие трябва да предприемете всичко възможно да излекувате това състояние веднага. Пристъпите на паника не са опасни сами по себе си, но когато сте бременна те могат да причинят два различни проблеми, които са нещо, за което трябва да се тревожите:
– Пристъпите на паника може да доведат до силен физически и психически стрес, които могат да повлияят дори и на развитието на плода.
– Пристъпи на паника може да доведат до притеснения за бъдещето, което може да се повиши