Здраве

Полезна ли е Спермата

Обновена: 26-01-2017

Една забавна статия за това дали е полезна спермата?
Сперма е удивително сложена секреция, богата на еволюционната история, пълна с гени и с здрави химикали.  Научен факт е: почти всички от тези химични съединения, правят спермата един от най–сложните екскременти на организма да служи и да му се даде уникален профил вкус за разлика от всичко друго на земята и точно вкуса е продиктувано от неуловимите разлики, при които се различава мъж с мъж. :) Поглъщането на спермата  може да се окаже привлекателна идея за някои, а за други не. Заслужава да се отбележи, че идеята за яденето на определени храни за подобряване на вкуса на спермата на човек, често описани в гланцираните списание, нямат достатъчно голяма научна подкрепа.

полезна ли е спермата

Та да се върнем на въпроса полезна ли е спермата?
Спермата се използва в козметиката, медикаментите и е полезна като цяло за тялото.
Спермата съдържа над 50 химически съставки (виж състав на спермата), но някои от видовете химични съединения наистина може да ви направят щастливи и по красиви:
Кортизол – увеличава привързаността
– Естрон – повищава настроението
Окситоцин – също играе важна роля за настроението
Серотонин – това е вид антидепресант и невротрансмитер
Цинк – полезен е при акне
– Витамини – на всички е известно, че също са полезни
– Минерали – също са полезни за организма
Аминокиселини – отново са изключително полезни за организма

Въпреки че може да звучи много добре на теория, експерименти показват също, че ползата е реална и има измерим ефект и ползи на практика.
Полезна ли спермата за жените или мъжете? Едно изследване, например показва, че дори и след коригиране за честотата и количество на сексуалните актове, жени които правят секс без предпазни средства имат по–малко симптоми на депресия в сравнение с жените, които са защитени чрез презерватив или не правят секс. Друг, по–малко строги, проучване намекват подобни ефекти при мъжете гейове, които не използват презервативи.

За съжаление, не е имало научни изследвания, провеждани в това дали поглъщане на сперма има анти–депресивен ефект, въпреки че изглежда вероятно, че тя може да има някакъв малък положителен ефект. Относно дали е полезна спермата има обаче истински научни доказателства, които предполагат, че гълтането на сперма може да направи бременността на жената по–безопасна и по–успешна, защото тя поглъща антигени на партньора си.

Живейте си живота така както сметнете за добре! Ако все още се чудите дали е полезна спермата и дали има съществени ползи от нея, може да си направите самостоятелно научно проучване –  Успех с това :).

Хранене и Превенция от Алергии – „Месец на Кърменето“ в ПСАГБАЛ „Св. София“

Предишна публикация

Comments

Comments are closed.

Още в Здраве

селен

Селен

Какво е селен? Селен е важен микроелемент, който участва в много телесни процеси, включително когнитивната функция, здрава ...
Здраве
миомен възел

Миомен Възел

Какво е миомен възел? Миомният възел или фиброма е доброкачествен нераков тумор, който растат вътре, върху или ...
Здраве
малка матка

Малка матка

Какво се има в предвид под малка матка? Когато едно момиче се роди с матка, която е ...
Здраве