Здраве

Полезна ли е Спермата

Обновена: 26-01-2017

Една забавна статия за това дали е полезна спермата?
Сперма е удивително сложена секреция, богата на еволюционната история, пълна с гени и с здрави химикали.  Научен факт е: почти всички от тези химични съединения, правят спермата един от най–сложните екскременти на организма да служи и да му се даде уникален профил вкус за разлика от всичко друго на земята и точно вкуса е продиктувано от неуловимите разлики, при които се различава мъж с мъж. :) Поглъщането на спермата  може да се окаже привлекателна идея за някои, а за други не. Заслужава да се отбележи, че идеята за яденето на определени храни за подобряване на вкуса на спермата на човек, често описани в гланцираните списание, нямат достатъчно голяма научна подкрепа.

полезна ли е спермата

Та да се върнем на въпроса полезна ли е спермата?
Спермата се използва в козметиката, медикаментите и е полезна като цяло за тялото.
Спермата съдържа над 50 химически съставки (виж състав на спермата), но някои от видовете химични съединения наистина може да ви направят щастливи и по красиви:
Кортизол – увеличава привързаността
– Естрон – повищава настроението
Окситоцин – също играе важна роля за настроението
Серотонин – това е вид антидепресант и невротрансмитер
Цинк – полезен е при акне
– Витамини – на всички е известно, че също са полезни
– Минерали – също са полезни за организма
Аминокиселини – отново са изключително полезни за организма

Въпреки че може да звучи много добре на теория, експерименти показват също, че ползата е реална и има измерим ефект и ползи на практика.
Полезна ли спермата за жените или мъжете? Едно изследване, например показва, че дори и след коригиране за честотата и количество на сексуалните актове, жени които правят секс без предпазни средства имат по–малко симптоми на депресия в сравнение с жените, които са защитени чрез презерватив или не правят секс. Друг, по–малко строги, проучване намекват подобни ефекти при мъжете гейове, които не използват презервативи.

За съжаление, не е имало научни изследвания, провеждани в това дали поглъщане на сперма има анти–депресивен ефект, въпреки че изглежда вероятно, че тя може да има някакъв малък положителен ефект. Относно дали е полезна спермата има обаче истински научни доказателства, които предполагат, че гълтането на сперма може да направи бременността на жената по–безопасна и по–успешна, защото тя поглъща антигени на партньора си.

Живейте си живота така както сметнете за добре! Ако все още се чудите дали е полезна спермата и дали има съществени ползи от нея, може да си направите самостоятелно научно проучване –  Успех с това :).

Хранене и Превенция от Алергии – „Месец на Кърменето“ в ПСАГБАЛ „Св. София“

Предишна публикация

Comments

Comments are closed.

Още в Здраве

синдром на гилен баре

Синдром на Гилен Баре

Какво е синдром на Гилен Баре Синдромът на Гилен-Баре е доста сериозно, но за щастие рядко автоимунно ...
Здраве
витамин б12

Витамин Б12

Знаете ли дали имате необходимото количество витамин Б12 в организма си? Чрез едно кръвно изследване, може да ...
Здраве
болезнено уриниране

Болезнено уриниране

Определени състояния, засягащи пикочния мехур или близките органи около него, може да причинят болезнено уриниране. Лекарите назовават ...
Здраве