Полезна ли е Спермата

Една забавна статия за това дали е полезна спермата?
Сперма е удивително сложена секреция, богата на еволюционната история, пълна с гени и с здрави химикали.  Научен факт е: почти всички от тези химични съединения, правят спермата един от най–сложните екскременти на организма да служи и да му се даде уникален профил вкус за разлика от всичко друго на земята и точно вкуса е продиктувано от неуловимите разлики, при които се различава мъж с мъж. :) Поглъщането на спермата  може да се окаже привлекателна идея за някои, а за други не. Заслужава да се отбележи, че идеята за яденето на определени храни за подобряване на вкуса на спермата на човек, често описани в гланцираните списание, нямат достатъчно голяма научна подкрепа.

ПОДОБНИ ПУБЛИКАЦИИ

полезна ли е спермата

Та да се върнем на въпроса полезна ли е спермата?
Спермата се използва в козметиката, медикаментите и е полезна като цяло за тялото.
Спермата съдържа над 50 химически съставки (виж състав на спермата), но някои от видовете химични съединения наистина може да ви направят щастливи и по красиви:
Кортизол – увеличава привързаността
– Естрон – повищава настроението
Окситоцин – също играе важна роля за настроението
Серотонин – това е вид антидепресант и невротрансмитер
Цинк – полезен е при акне
– Витамини – на всички е известно, че също са полезни
– Минерали – също са полезни за организма
Аминокиселини – отново са изключително полезни за организма

Въпреки че може да звучи много добре на теория, експерименти показват също, че ползата е реална и има измерим ефект и ползи на практика.
Полезна ли спермата за жените или мъжете? Едно изследване, например показва, че дори и след коригиране за честотата и количество на сексуалните актове, жени които правят секс без предпазни средства имат по–малко симптоми на депресия в сравнение с жените, които са защитени чрез презерватив или не правят секс. Друг, по–малко строги, проучване намекват подобни ефекти при мъжете гейове, които не използват презервативи.

За съжаление, не е имало научни изследвания, провеждани в това дали поглъщане на сперма има анти–депресивен ефект, въпреки че изглежда вероятно, че тя може да има някакъв малък положителен ефект. Относно дали е полезна спермата има обаче истински научни доказателства, които предполагат, че гълтането на сперма може да направи бременността на жената по–безопасна и по–успешна, защото тя поглъща антигени на партньора си.

Живейте си живота така както сметнете за добре! Ако все още се чудите дали е полезна спермата и дали има съществени ползи от нея, може да си направите самостоятелно научно проучване –  Успех с това :).

До колко полезна беше за вас, тази публикация?

Кликнете върху сърцата, за да я оцените!

Рейтинг 4.2 от 5

Засега няма гласове! Бъдете първият, като оцените тази публикация.

Благодарим Ви! Оценихте тази публикация за полезна...

Следвайте ни в социалните медии!

Съжаляваме, че тази публикация не беше полезна за вас!

Нека подобрим тази статия!

Кажете ни как можем да подобрим този пост? Изпратете ни Вашето мнение чрез формата по долу ( *Важно започнете съобщението с вашия E-mail):

Здравната информация на този сайт е прегледана и обновена от редакционния екип на Bremennost.bg (Бременност.бг) и се основава на рецензирани медицински книги и високо уважавани световни здравни организации и институции, включително ACOG (Американски колеж по акушер-гинеколози), CDC (Центрове за контрол и профилактика на заболяванията), AAP (Американска академия по педиатрия), NIH (Национални здравни институти) и други медицински източници.
Bremennost bg

Bremennost bg

Повече от 9 години Bremennost.bg предоставя специализирана медицинска информация за забременяване, бременност и раждане. Информацията е предоставена от медицински източници по разбираем от нас начин. В зависимост в кои етап от вашия живот се намирате, здравната информация е сортирана в 5 важни категории – "Калкулатори", "Забременяване", "Бременност", "Раждане", "Мама и Бебе". По данни на Google Analytics за последните 12 месеца над 880 хиляди потребители са посетили Bremennost.bg (Бременност.бг).

Следваща публикация