Гълтане на Сперма

Какво трябва да знаем за гълтането на сперма …. Интересна тема така както за жените, така и за мъжете!!!
Относно избора гълтане на сперма може да намерите различни мнения, така както от мъжете така и от жените. Някои хора го смятат за еротично и доста лично деяние, а за други то е доста непривлекателно действие по време на интимните взаимоотношения. По време на интимни взаимоотношения честа практика е мъжете да еякулират върху части от тялото на жената, включително и лицето на партньора или в устата на партньора. При оралната еякулация, които може да възникне по време на фелацио жената може да избере дали да изплюе спермата навън или да я погълне. Изборът какво да предприеме жената в крайна сметка е личен. Според проучвания 70% от жените, които имат сериозна връзка предприемат в края на половия акт гълтане на сперма! Тук е важна комуникацията и експериментите между партньорите, които да открият своите собствени мнения за гълтане на сперма.

ПОДОБНИ ПУБЛИКАЦИИ

Безопасно ли е да гълтам сперма?
Да спермата е годна за консумация и при поглъщане, ще премине през хранопровода и отиде в стомаха, където ще се усвои по същия начин както храната която приемате всеки ден. Обаче преди да стигнете до тази стъпка, ние ви препоръчваме заедно с вашият партньор да си направите тестове за полови предавани инфекции. Ако вие или вашият партньор не сте били тествани, ние ви препоръчваме да използвате презервативи и да се въздържате от влизане на контакт с телесни течности – еякулат.

гълтане на сперма

Някои хора са стигнали доста далеч, като дори са направили готварски рецепти за коктейли, съдържащи сперма като съставка на коктейлите. Разбира се има хора които се оплакват, че след гълтане на сперма са имали раздразнен стомах. В редки случай, човек може да има алергия към протеините в спермата и това състояние е известно като свръхчувствителност към семенната плазма.

Какво съдържа спермата в своя състав?
Може би хората които гълтат сперма ще искат да знаят какъв е нейният състав. Спермата е най–вече вода, но също така в своя състав тя съдържа аминокиселини и протеини, захари като фруктоза и глюкоза, минерали като цинк и калций, витамин С и други хранителни вещества. Сперматозоидите в цялото количество еякулация са около 5%. За повече подробности вижте статията Състав на спермата.

Вкус на спермата
Хората които са гълтали сперма споделят, че вкусът на спермата може дан варира в широки граници. Ако има алкално качество то тя може да има горчив вкус, яко съдържа повече захари като фруктоза то тя може да е сладка. Разбира се има и други варианти, а не само горчива или сладка. Ако в спермата се съдържа повече цинк то тя е с метален вкус, като някои хора я определят като солена. В зависимост от възприятията на човек спермата за различните хора е приятна или за други отвратителна. Разбира се има само един начин да се разбере какъв е вкусът на спермата и той е чрез гълтане на сперма. Психолозите препоръчват и на мъжете да опитат своята еякула и да си кажат мнението преди да я предоставят на своята половинка, ако са твърде любопитни.

Основния начин за контролиране на вкуса на спермата е чрез диета. Най–добрият начин да се проследи вкусът на спермата е чрез експерименти. Следете какво си похапвате и съответно какъв е вкусът на еякулата през този период. Тук отново е много важна комуникацията с вашият партньор.
Някои препоръки за подслаждане на вкуса на спермата включват похапване на неща с високо съдържание на захар – ананас и други плодове и сокове. Намаляването на количеството на месото и добавяне в менюто на мъжа лимон, зелен чай или канела. Като краен вариант е да използвате лубриканти или презервативи с различни вкусове.

Какво казват жените и мъжете за гълтането на сперма в различни форуми
Мъжете споделят:

  • „Чувствам се обичан, когато тя ми гълта спермата“
  • „Това за мен е много важно, явно съм намерил правилната жена“
  • „Ако жената не гълта спермата на мъжа, означава че тя не му е отдадена 100%“
  • „ Женени сме 20 години, а моята жена не ми гълта спермата, затова си ходя на частно“

Жените споделят:

  • „Доставя ми удоволствие и обичам да доставям удоволствие на любимия ми мъж“
  • „Обичам мъжа си и затова гълтам неговата сперма“
  • „Когато съм възбудена, обичам да го гледам как свършва в устата ми“
  • „Гълтала съм спермата на много мъже, стига и те да ме уважат подобаващо“

Гълтането на сперма има ли ползи за здравето?
Спермата е здравословна, може би точно заради това се използва и от различни козметични компании. В една еякулация се съдържат около 1–2 калории в зависимост от количеството сперма на мъжа в този ден. Количеството варира спрямо това кога е била последната еякулация. Различни източници твърдят, че поглъщането на спермата има ползи за здравето, но в повечето от тези източници идват от митове и погрешно тълкуване на научните изследвания. Някои твърдят че спермата е ефективно избелващо средство за зъбите. Но това е малко вероятно, тя не избелва зъбите! Други заявяват, че гълтането на сперма действа като антидепресант, също че намалява риска от рак на гърдата. Няма 100% потвърждение на тези изследвания. Една последна претенция с малко повече научна подкрепа е, че спермата на бащата по време на бременност при жената може да се използва за да подкрепи имунната система на бременната жена и плода. Обаче са необходими допълнителни изследвания, за да се докаже че гълтане на сперма довежда до това.

В заключение можем да кажем, че със сигурност спермата няма отрицателни ефекти върху здравето на човек, така че смело продължете или започнете да гълтате сперма ако не сте опитвали! Както се казва експериментирайте за по–хубави сексуални усещания за вас и вашият партньор.

Хайде стига толкова, че сигурно се възбудихте, ако е така споделете статията :)

До колко полезна беше за вас, тази публикация?

Кликнете върху сърцата, за да я оцените!

Рейтинг 4.5 от 5

Засега няма гласове! Бъдете първият, като оцените тази публикация.

Благодарим Ви! Оценихте тази публикация за полезна...

Следвайте ни в социалните медии!

Съжаляваме, че тази публикация не беше полезна за вас!

Нека подобрим тази статия!

Кажете ни как можем да подобрим този пост? Изпратете ни Вашето мнение чрез формата по долу ( *Важно започнете съобщението с вашия E-mail):

Здравната информация на този сайт е прегледана и обновена от редакционния екип на Bremennost.bg (Бременност.бг) и се основава на рецензирани медицински книги и високо уважавани световни здравни организации и институции, включително ACOG (Американски колеж по акушер-гинеколози), CDC (Центрове за контрол и профилактика на заболяванията), AAP (Американска академия по педиатрия), NIH (Национални здравни институти) и други медицински източници.
Bremennost bg

Bremennost bg

Повече от 9 години Bremennost.bg предоставя специализирана медицинска информация за забременяване, бременност и раждане. Информацията е предоставена от медицински източници по разбираем от нас начин. В зависимост в кои етап от вашия живот се намирате, здравната информация е сортирана в 5 важни категории – "Калкулатори", "Забременяване", "Бременност", "Раждане", "Мама и Бебе". По данни на Google Analytics за последните 12 месеца над 880 хиляди потребители са посетили Bremennost.bg (Бременност.бг).