Кръв в Спермата

Нормално ли е да имам кръв в Спермата (Хемоспермия)?
Съдържание на кръв в спермата не е нещо необичайно, то може да се появи в лек червен или кафеникав цвят в спермата на мъжа. В повечето случай това е безболезнено явление, което се забелязва след еякулация. В някои случай кръвта в спермата не може да се види с просто око, а единствено под микроскоп. Кръв в спермата или наричан още в медицината хемоспермия, може да се появи в всякаква възраст след пубертета, но най – често се може да се случи между 30 – 40 години и при мъже над 50 годишна възраст поради уголемяване на простатата. При по – голямата част от мъжете които са имали кръв в спермата се появяват повторни появи дори и след нейното първоначално излекуване.

ПОДОБНИ ПУБЛИКАЦИИ

Трябва ли да се притеснявам при наличие на Кръв в Спермата (Хемоспермия)?
Появата на кръв в спермата е тревожна за много мъже, но по – принцип не е знак за сериозен проблем. Въпреки това е изключително важно да посетите Вашият личен лекар.

Какво трябва да направя, ако намеря Кръв в спермата (Хемоспермия)?
Първото и най – важно нещо е да посетите вашият лекар, които ще ви попита следните въпроси: Колко кръв е имало в спермата Ви? Имали ли сте и друг път кръв в спермата или се е появила за първи път? Кога забелязахте за първи път кръв в спермата? Колко често се случва това? Според вас какво е причинило тези симптоми? Били ли сте болен от нещо през този период? И други подобни въпроси?

Защо имам кръв в спермата (Хемоспермия)?
Мъжката полова система е съставена от различни органи и жлези. Сперматозоидите се произвеждат в тестисите, след това те преминават през мъжката репродуктивна система, като се добавят към състава на спермата различни течности. Сперматозоидите събират течност от семенните мехурчета, преминават през еякулаторните канали и простатната жлеза преди да да бъдат изхвърлени от мъжа. Причините за появата на Кръв в спермата може да са от  различни места в мъжката репродуктивна система, но най – честите причини са:причини и лечение на кръв в спермата - Хемоспермия


– Възпаления
– Инфекции
– Запушване
– Нараняване на мъжката полова система

Може ли кръвта в спермата да е предадена чрез инфекция по полов път?
Изключително малка е вероятността кръвта в спермата да е причинена от полово предавани болести и инфекции. Някои инфекции предавани по полов път може да причинят появата кръв в спермата, но те не се разглеждат като самостоятелна причина за появата на кръвта?

Може ли кръвта в спермата да бъде причинена от Наранявания или от груб полов акт?
Нараняванията може да се причина за появата на кръв в спермата. Примерно една сериозна травма от автомобилна катастрофа или сблъсък може да доведе до увреждане на репродуктивната система при мъжа и да доведе до появата на кръв в спермата. Също така и едно по бурно и грубо полово сношение може да доведе до появата на кръвта.

Как лекарят ще потвърди, че спермата съдържа кръв?
Специалистът ще направи първо физическа проверка, която включва полов и ректален преглед. Проба на спермата ще бъде необходима за да се определи количеството кръв в спермата. Лекарят също така ще направи изследвания на урината било то визуално или под микроскоп с специална техника, за да определи дали също така и в урината има кръв. И не на последно място също така ще провери признаци за инфекция на пикочните пътища.

Лечение на кръв в спермата
Мъжете с първична Хемоспермия в най – общия случай не се нуждаят от лечение. Това е  само когато кръвта в спермата е единствения симптом и липсват други физиологични промени и анализите на урината са нормални. Кръвта в спермата може да се появи и изчезне без видима причина, като обикновено не носи риск за други заболявания или някакъв риск за своя сексуален партньор.

Как се лекува кръв в спермата, когато са налице и други симптоми?
Лечението при различните мъже зависи от симптомите и самите причини. В общи линии в зависимост от причините: при инфекции с антибиотици, при леко нараняване – следене на нараняването и симптомите, при тежки наранявания може да се стигне до хирургическа намеса и други начини според причинителят. Потърсете Вашият личен лекар за повече информация относно лечението на Хемоспермия!

До колко полезна беше за вас, тази публикация?

Кликнете върху сърцата, за да я оцените!

Рейтинг 5 от 5

Засега няма гласове! Бъдете първият, като оцените тази публикация.

Благодарим Ви! Оценихте тази публикация за полезна...

Следвайте ни в социалните медии!

Съжаляваме, че тази публикация не беше полезна за вас!

Нека подобрим тази статия!

Кажете ни как можем да подобрим този пост? Изпратете ни Вашето мнение чрез формата по долу ( *Важно започнете съобщението с вашия E-mail):

Здравната информация на този сайт е прегледана и обновена от редакционния екип на Bremennost.bg (Бременност.бг) и се основава на рецензирани медицински книги и високо уважавани световни здравни организации и институции, включително ACOG (Американски колеж по акушер-гинеколози), CDC (Центрове за контрол и профилактика на заболяванията), AAP (Американска академия по педиатрия), NIH (Национални здравни институти) и други медицински източници.
Bremennost bg

Bremennost bg

Повече от 9 години Bremennost.bg предоставя специализирана медицинска информация за забременяване, бременност и раждане. Информацията е предоставена от медицински източници по разбираем от нас начин. В зависимост в кои етап от вашия живот се намирате, здравната информация е сортирана в 5 важни категории – "Калкулатори", "Забременяване", "Бременност", "Раждане", "Мама и Бебе". По данни на Google Analytics за последните 12 месеца над 880 хиляди потребители са посетили Bremennost.bg (Бременност.бг).

Следваща публикация