Овулация при Нередовен Цикъл

Важна информация за женската овулация при нередовен цикъл!
Датата на овулацията е важна за постигане на бързо забременяване. За съжаление доста жени вече страдат от нередовна менструация и често се питат как могат да следят овулацията си при тези условия. Този въпрос е много общ и реално няма конкретен отговор, а всичко зависи от конкретната ситуация при конкретната дама. Нередовният менструален цикъл създава огромно предизвикателство пред проследяването на овулацията и съответно определянето на това кога е най–доброто време да се прави секс, за да се забременее. Добрата новина е, че проследяването на овулацията при нередовен цикъл не е невъзможно да се постигне. Можете дори да следите овулацията си с доста добра точност, благодарение на напредъка на съвременната медицина. Знаейки кога овулацията възниква – това ще ви създаде чувството на увереност, ако сте от онези жени, които се опитват да заченат. Научете повече за това какво е Овулация.

олувация при нередовен цикъл

Как можете да следите вашата овулация при нередовен цикъл?
Много лесно можете да следите овулацията си при нередовна менструация с помощта на редица средства и методи:

Изготвяне на диаграми на вашия цикъл – въпреки че цикълът ви не е редовен, е добре да го следите по календар по няколко причини. Първо, може да забележите някои улики, които ви дава този модел. На второ място, ако имате проблеми с плодовитостта, данните от календара за проследяване е ценна информация, която трябва да споделите с вашия гинеколог.

Наблюдение на цервикалната ви слуз – вашата цервикална слуз се променя, когато настъпи овулацията. Маточната лигавицата през първите няколко дни след менструалния цикъл стои доста суха. Вашата цервикална слуз ще започне да се увеличава с приближаване на овулацията. В момента на самата овулация – цервикалната слуз ще стане много изобилна, хлъзгава, прозрачна и разтеглива. Много жени сравняват вида на цервикалната си слуз с този на яйчен белтък.

Проследяване на базалната телесна температура – телесната температура се променя с появата на овулацията. Ако проследявате базалната си телесна температура, ще откриете скок в температурата, когато овулацията се случи. Това ще ви позволява да знаете, че овулацията е настъпила. Трябва да следите базалната си температура поне за три месеца, за да можете да направите нужните изводи. Вижте повече в Измерване на Базална Температура.

Купете си комплект за проследяване на овулацията от аптеката – Някои хора смятат, че е тромаво да следят овулацията си с диаграми или мерене на базалната температура при нередовен менструален цикъл. Комплектите за проследяване на овулацията вече да достъпни във всяка аптека и дрогерия, но не са много евтини. За съжаление с нередовен цикъл – вероятно ще трябва да направи тестове повече от няколко месеца, за да откриете принципа кога настъпва овулацията ви. Лутеинизиращият хормон (LH) постоянно се открива в урината на жената. Налице е увеличение на количеството му в рамките на 24 до 48 часа преди овулацията. Един комплект за предсказване на овулация – открива това увеличение и ви позволява да знаете, че сте в овулация. Комплектът ще ви помогне да определите и потвърдите кога сте в овулация и трябва да запишете датите на вашия календар. Независимо дали търсите точния модел на календара или с тестове за определяне на овулацията – информацията ще бъде от полза за специалиста ви по плодовитостта, ако откриете проблем със забременяването, когато се опитвате да заченете.

Като цяло е много лесно да следите вашата овулация при нередовен цикъл. Единствено трябва да спазвате горните методи и разбира се да бъдете постоянни във вашите действия, защото само с постоянство и упоритост ще разберете точната дата на вашата овулация при нередовна менструация, а там са вашите най–големи шансове за забременяване.

До колко полезна беше за вас, тази публикация?

Кликнете върху сърцата, за да я оцените!

Рейтинг 5 от 5

Засега няма гласове! Бъдете първият, като оцените тази публикация.

Благодарим Ви! Оценихте тази публикация за полезна...

Следвайте ни в социалните медии!

Съжаляваме, че тази публикация не беше полезна за вас!

Нека подобрим тази статия!

Кажете ни как можем да подобрим този пост? Изпратете ни Вашето мнение чрез формата по долу ( *Важно започнете съобщението с вашия E-mail):

Здравната информация на този сайт е прегледана и обновена от редакционния екип на Bremennost.bg (Бременност.бг) и се основава на рецензирани медицински книги и високо уважавани световни здравни организации и институции, включително ACOG (Американски колеж по акушер-гинеколози), CDC (Центрове за контрол и профилактика на заболяванията), AAP (Американска академия по педиатрия), NIH (Национални здравни институти) и други медицински източници.
Bremennost bg

Bremennost bg

Повече от 9 години Bremennost.bg предоставя специализирана медицинска информация за забременяване, бременност и раждане. Информацията е предоставена от медицински източници по разбираем от нас начин. В зависимост в кои етап от вашия живот се намирате, здравната информация е сортирана в 5 важни категории – "Калкулатори", "Забременяване", "Бременност", "Раждане", "Мама и Бебе". По данни на Google Analytics за последните 12 месеца над 880 хиляди потребители са посетили Bremennost.bg (Бременност.бг).