Забременяване

Овулация при Нередовен Цикъл

Обновена: 06-03-2018

Важна информация за женската овулация при нередовен цикъл!
Датата на овулацията е важна за постигане на бързо забременяване. За съжаление доста жени вече страдат от нередовна менструация и често се питат как могат да следят овулацията си при тези условия. Този въпрос е много общ и реално няма конкретен отговор, а всичко зависи от конкретната ситуация при конкретната дама. Нередовният менструален цикъл създава огромно предизвикателство пред проследяването на овулацията и съответно определянето на това кога е най–доброто време да се прави секс, за да се забременее. Добрата новина е, че проследяването на овулацията при нередовен цикъл не е невъзможно да се постигне. Можете дори да следите овулацията си с доста добра точност, благодарение на напредъка на съвременната медицина. Знаейки кога овулацията възниква – това ще ви създаде чувството на увереност, ако сте от онези жени, които се опитват да заченат. Научете повече за това какво е Овулация.

олувация при нередовен цикъл Как можете да следите вашата овулация при нередовен цикъл?
Много лесно можете да следите овулацията си при нередовна менструация с помощта на редица средства и методи:

Изготвяне на диаграми на вашия цикъл – въпреки че цикълът ви не е редовен, е добре да го следите по календар по няколко причини. Първо, може да забележите някои улики, които ви дава този модел. На второ място, ако имате проблеми с плодовитостта, данните от календара за проследяване е ценна информация, която трябва да споделите с вашия гинеколог.

Наблюдение на цервикалната ви слуз – вашата цервикална слуз се променя, когато настъпи овулацията. Маточната лигавицата през първите няколко дни след менструалния цикъл стои доста суха. Вашата цервикална слуз ще започне да се увеличава с приближаване на овулацията. В момента на самата овулация – цервикалната слуз ще стане много изобилна, хлъзгава, прозрачна и разтеглива. Много жени сравняват вида на цервикалната си слуз с този на яйчен белтък.

Проследяване на базалната телесна температура – телесната температура се променя с появата на овулацията. Ако проследявате базалната си телесна температура, ще откриете скок в температурата, когато овулацията се случи. Това ще ви позволява да знаете, че овулацията е настъпила. Трябва да следите базалната си температура поне за три месеца, за да можете да направите нужните изводи. Вижте повече в Измерване на Базална Температура.

Купете си комплект за проследяване на овулацията от аптеката – Някои хора смятат, че е тромаво да следят овулацията си с диаграми или мерене на базалната температура при нередовен менструален цикъл. Комплектите за проследяване на овулацията вече да достъпни във всяка аптека и дрогерия, но не са много евтини. За съжаление с нередовен цикъл – вероятно ще трябва да направи тестове повече от няколко месеца, за да откриете принципа кога настъпва овулацията ви. Лутеинизиращият хормон (LH) постоянно се открива в урината на жената. Налице е увеличение на количеството му в рамките на 24 до 48 часа преди овулацията. Един комплект за предсказване на овулация – открива това увеличение и ви позволява да знаете, че сте в овулация. Комплектът ще ви помогне да определите и потвърдите кога сте в овулация и трябва да запишете датите на вашия календар. Независимо дали търсите точния модел на календара или с тестове за определяне на овулацията – информацията ще бъде от полза за специалиста ви по плодовитостта, ако откриете проблем със забременяването, когато се опитвате да заченете.

Като цяло е много лесно да следите вашата овулация при нередовен цикъл. Единствено трябва да спазвате горните методи и разбира се да бъдете постоянни във вашите действия, защото само с постоянство и упоритост ще разберете точната дата на вашата овулация при нередовна менструация, а там са вашите най–големи шансове за забременяване.

Зацапване при Ранна Бременност

Предишна публикация

Comments

Comments are closed.