Прегледана и обновена на 28-10-2020

Това реално е ден 8 от менструалния ви цикъл.

Какво се случва вътре във вас?

От около три развиващи се фоликули в яйчника, който овулира, е вероятно само един да узрее напълно и да освободи яйцеклетка (виж 14 ден от бременността). До края на тази седмица вероятно ще свлезете в овулация. Добра идея е да знаете признаците, които показват, че сте най-плодородни. Това е седмица две от вашия цикъл. Вероятно ще овулирате до края на тази седмица и следователно ще бъдете плодовита.

фоликули на яйчниците в 8 ден от менструалния цикъл

Въпреки това, плодородният прозорец може да бъде от 5 дни преди овулацията до 12-24 часа след нея, след като спермата може да оцелее в продължение на 5 дни вътре в тялото ви. Ако цикълът Ви е редовен, овулацията може да бъде по-лесна за проследяване, но може да искате да използвате други методи, като например да търсите естествени признаци или с помощта на комплект за предсказване на овулацията. Не забравяйте обаче, че най-добрият начин да зачене е да правите редовно секс. Тестването с  комплекти е скъпо и може да бъдете контра продуктивни, защото правят секс по-клиничен и по-малко приятен за партньорите. Те работят чрез тестване на урината за откриване на високи нива на LH хормона, който предизвиква освобождаването на яйцеклетки. Винаги следвайте дадените инструкции. Тестването между 10 и 20 часа трябва да е наред, но се опитвайте да се стремите към приблизително по едно и също време всеки ден. След положителен тест трябва да овулирате 12–36 часа по-късно. Резултатите са около 99 процента точни, но понякога резултатът е фалшиво положителен. Резултатите понякога могат да дадат фалшиво негативни, особено ако сте пили много вода. Ако тестът ви е отрицателен, направете друг на следващия ден. След като получите положителен резултат, можете да спрете тестването за този месец.

В ОВУЛАЦИЯ ЛИ СТЕ?

Тази седмица внимавайте за:

– Болка в долната част на корема при овулация.
– Базална телесна температура (температурата ви при първото събуждане сутрин) се покачва леко.
– Маточна слуз – шийката на матката произвежда секрети, които стават по-бистри, по-ясни на цвят и по-разтеглив, наподобяващи суров яйчен белтък, точно преди овулацията. Това показва началото на плодородната фаза.

Какви са промените по време на менструалния цикъл?

Температурата на тялото  се покачва рязко веднага след овулацията. Секретите, произвеждани от шийката на матката започват в дните, водещи до овулацията,стартирайки от от влажни и лепкави и след това ставайки разтегнати в най-плодородното време. Ако почувствате някаква цервикалната слуз с пръсти, ще откриете, че можете да я разтеглите. Това е знак, че ще овулирате съвсем ското.

До колко полезна беше за вас, тази публикация?

Кликнете върху сърцата, за да я оцените!

Рейтинг 0 от 5

Засега няма гласове! Бъдете първият, като оцените тази публикация.

Благодарим Ви! Оценихте тази публикация за полезна...

Следвайте ни в социалните медии!

Съжаляваме, че тази публикация не беше полезна за вас!

Нека подобрим този статия!

Кажете ни как можем да подобрим този пост? Изпратете ни Вашето мнение чрез формата по долу (започнете с вашия E-mail):

Здравната информация на този сайт е прегледана и обновена от редакционния екип на Bremennost.bg (Бременност.бг) и се основава на рецензирани медицински книги и високо уважавани световни здравни организации и институции, включително ACOG (Американски колеж по акушер-гинеколози), CDC (Центрове за контрол и профилактика на заболяванията), AAP (Американска академия по педиатрия), NIH (Национални здравни институти) и други медицински източници.
Bremennost bg
Повече от 9 години Bremennost.bg предоставя специализирана медицинска информация за забременяване, бременност и раждане. Информацията е предоставена от медицински източници по разбираем от нас начин. В зависимост в кои етап от вашия живот се намирате, здравната информация е сортирана в 5 важни категории – "Калкулатори", "Забременяване", "Бременност", "Раждане", "Мама и Бебе". По данни на Google Analytics за последните 12 месеца над 880 хиляди потребители са посетили Bremennost.bg (Бременност.бг).

7 ден от бременността

Previous article

9 ден от бременността

Next article