Ранен Биохимичен Скрининг

Какво е ранен биохимичен скрининг? Предимства и недостатъци на процедурата Ранен биохимичен скрининг. Какво трябва да предприема за да си направя ранен биохинмичен скрининг?
Синдром на Даун е сред най–честите хромозомни аномалии и може да има голямо влияние върху семейството. Тестването за него по време на бременност е желателно особено на бременни жени, които са над 35–годишна възраст. При по–възрастните бременни жени е по–вероятно да родят бебе със синдрома на Даун, отколкото при по–младите майки.

Какви скринингови тестове са достъпни?
В университетските болници в големите градове предлагат биохимичен скрининг, който обаче не се покрива от здравната каса, а се заплаща, така че всяка бременна преценява дали да направи такъв тест. Има ултразвукови изследвания, кръвни тестове и комбинация от двете. При резултат  от 1 в 250 обикновено трябва да сте спокойни, защото вашият риск ще бъде описан като „отрицателен“ което означава, че вие е вероятно да носите бебе с Даун. Тестовете могат да открият много бременности, засегнати от синдрома на Даун, но те също така ще идентифицират някои бременности като изложени на риск от синдром на Даун, когато в действителност, те не са, те са известни като „фалшиво положителни“.