Бременност

Ранен Тест за Бременност

Обновена: 04-02-2019

Ранен тест за бременност кога?
Както вече бяхме обяснили, всички домашни тестовете за бременност се определят въз основа  на хормона HCG, които започва за преобладава и се покачва със всеки изминал ден в бременните жени. Този хормон може да бъде открит от специални тестове с проби от урината или кръвта. Един такъв тест е точно кръвния тест за бременност. Повишаване на нивата в кръвта отнема малко повече време около 8 – 12 дни от зачеването, но са тоста по точни разбира се. Докато пробата от урината може да покаже съвсем ранни следи от хормона HCG в бременна жена. Обикновено ранен тест за бременност с урина, бременност може да се открие още от 5–6 ден и пълно потвърждаване може да настъпи на 15–тия ден. Важно е да знаем кога се прави тест за бременност.

Ранните тестове за бременност може да се квалифицират в три категории според това кога се прави тест за бременност: кога се прави тест за бременност

Ранен тест за бременност в рамките на 6 до 8 дни: кръвните тестове може да не са убедителни на този етап. Отнема време на хормона ЧХГ да се натрупа в кръвния поток. Кръвните тестове не са направени за този етап, освен ако не са предписани от лекар. В този момент изследване на урината с ранен тест за бременност е доста по–ефективна. Първия тест за бременност може да се направи около 6 ден.  Точността в този период е около 70% и жените които имат отрицателен тест, ще трябва да почакат за забавяне на следващия цикъл и тогава отново да направят.

Ранен тест за бременност в рамките на 9 до 11 дни: в този период повечето тестове са точни до 97%.  Кръвните тестове също са достатъчно ефективни в този интервал от време, защото в кръвта вече се е натрупал хормона ЧХГ. Има изключения при някои жени и този хормон да се натрупва по– бавно от обикновено. Ако в тези дни след опит за зачеване тестовете са отрицателни, шансовете за бременност са минимални, но отново може да направите втори тест след закъсняване на следващия цикъл.

Ранен тест за бременност в рамките на 12 до 15 дни: тук и домашните тестове на урината и кръвните тестове са 100% точни. Няма начин тези хормони да не бъдат отбелязани от двата вида тестове за бременност. Дори хора които имат ниски нива на хормона ще получат положителен тест за бременност. Ако тестовете са отрицателни това означава, че шанса да сте бременна е 1 на 100 000.

Възглавница за Кърмене

Предишна публикация

Забременяване Преди Цикъл

Следваща публикация

Comments

Comments are closed.