Забременяване

Забременяване Преди Цикъл

Обновена: 26-09-2013

Възможно ли е да се стигне до Забременяване преди Цикъл? – ДАзабременяване 2-3 дни преди цикъл
Може ли да се забременее преди цикъл? Много жени се питат и желаят да научат дали е възможно да забременеят 2 или 3 дни преди техният менструален цикъл. Отговорът на този въпрос е ДА – напълно е възможно, макар и това да не е обичайно явление.
Както знаете от статията за овулацията, след като яйцеклетката се освободи от яйчника на жената, бременността може да е факт в рамките на 48 часа. Разбира се е необходимо яйцето да бъде оплодено от сперматозоидите на мъжа това време. Нормално е овулацията да настъпи по средата на жизнения менструален цикъл на жената, което е около 14 ден от първия  ден от които настъпи менструацията.
Обичайно е жената да има 28 дни цикличност между отделните менструални цикъла. Но тя да получи овулация и възможност за забременяване на 24 ден или това е 3 до 4 дни преди нейния цикъл отново да настъпи – не е толкова необичайно. В този момент яйцеклетката е в състояние на оплождане още около 48 часа това е 2 дни, т.е до 26 ден от жизнения цикъл или това е точно 2 – 3 дни преди цикъл. Точно в едно такова примерно развитие на ситуацията не една и две жени са стигали до забременяване преди цикъл.
Причина за това овулацията и самата яйцеклетка да бъде освободена по различно време може да са различни: от хормонални промени в организма до взимане на хапчета против забременяване т.е. противозачатъчни.

Ранен Тест за Бременност

Предишна публикация

Коментари

Оставете коментар

първа менструация

Първа менструация

Моята първа менструация, какво трябва да знам? Вашият менструален период е естествена част от израстването и се ...
Забременяване