Може ли да се Забременее по време на Цикъл

Може ли да се забременее по време на Цикъл?
Да, може да се забременее по време на цикъл, но шансовете да се стигне до забременяване по време на цикъл са изключително малки. Дебатът относно това дали една жена може да забременее по време на цикъл е в продължение на десетилетия. Трябва да се знае че всяка жена е различна, това важи и за хормоналния баланс и оттам за менструалния й цикъл. Всичко се свежда до индивидуална физиология. Има определен шанс да се забременее по време на цикъл, въпреки че шансовете са ниски те съществуват за всички жени.
Най – доброто време за една жена да забременее е около средата на нейният месечен цикъл, точно когато е нейната овулация. Повечето жени са в овулация около 12 до 16 ден от техният месечен цикъл. Въпреки това е възможно да се забременее по време на цикъл и да се стигне до зачеване има няколко причини. Знаете ли, че сперматозоидите могат да живеят до 5 дни. Да точно така 5 дни, ако в матката на жената има разбира се оптималните за това условия. Така че, ако една жена е имала незащитен полов акт по време на цикъл или към края на нейната менструация, а през този месец овулацията й дойде по – рано около 10 – 12 ден, шансовете за забременяване по време на цикъл са големи, защото в тялото и все още може да има здрави и активни сперматозоиди.

Ранната овулация е в основата за забременяване по време на цикъл!
Обикновено жената има овулация около 14-тия ден от началото  на нейният период.  Затова ако Вие имате сред 28 дневен цикъл, най – вероятно ще имате овулация на 14 ден. В някои случай месечния цикъл на жените понякога е непредсказуем. Дори жени които обикновено имат редовна менструация, могат да получат менструация и съответно овулация по – рано или по – късно от обичайното. Както казахме ако имате овулация на 10 – тия ден, твърде вероятно е да забременеете ако сте имали полов акт по време на вашият цикъл.

Дълги менструации и нередовни месечни цикли, които ни подвеждат, че не може да се забременее по време на цикъл!може ли да се стигне до забременяване по време на цикъл и менструация


Някои жени имат много дълги месечни периоди или понякога нередовно кървене. Ако една жена има дълга менструация, около 10 дни и тя е имала полов контакт без предпазни средства докато тя още кърви, тя може да забременее.  Това че една жена е в менструация, не значи че тя не е плодородна. В действителност някои жени започват да произвеждат яйцеклетки през последните няколко дни на техният цикъл. Ако жената овулира скоро след като нейният период е завършил и през това време е правила секс, тя може да забременее. Също така много жени в днешно време от стрес и други неблагоприятни фактори имат нередовен месечен цикъл или тяхната овулация всеки път идва през различен интервал от време, което е трудно за проследяване.

Зацапване по време на овулация и погрешното мнение,  че не може да се забременее по време на цикъл!
Грешните сигнали на женското тяло могат да доведат до забременяване при цикъл. Поради нарастващите нива на стрес в живота ни, много често срещано при жени, които са в овулация е да изпитат вагинално кървене, което може да бъде за съжаление погрешно разбрано като месечен период. Това е много плодородна цервикална слуз и жените си мислят че те все още са в менструация и имат необичайно дълъг период през този месец, но това е грешка. Някои жени имат кафяво или червено зацапване точно преди овулация. Този тип зацапване предоставя както казахме идеална среда за сперматозоидите и ако жената прави секс точно по време на това зацапване, което тя мисли за менструация има много голям шанс за забременяване по време цикъл.

Може ли да се забременее по време на Цикъл? – Да! Това е категоричен отговор които се е доказал многократно във времето. Екипът на Bremennost.bg ви желае успешно зачеване или успешно предпазване от бременност в зависимост от вашите желания :).

До колко полезна беше за вас, тази публикация?

Кликнете върху сърцата, за да я оцените!

Рейтинг 4.8 от 5

Засега няма гласове! Бъдете първият, като оцените тази публикация.

Благодарим Ви! Оценихте тази публикация за полезна...

Следвайте ни в социалните медии!

Съжаляваме, че тази публикация не беше полезна за вас!

Нека подобрим тази статия!

Кажете ни как можем да подобрим този пост? Изпратете ни Вашето мнение чрез формата по долу ( *Важно започнете съобщението с вашия E-mail):

Здравната информация на този сайт е прегледана и обновена от редакционния екип на Bremennost.bg (Бременност.бг) и се основава на рецензирани медицински книги и високо уважавани световни здравни организации и институции, включително ACOG (Американски колеж по акушер-гинеколози), CDC (Центрове за контрол и профилактика на заболяванията), AAP (Американска академия по педиатрия), NIH (Национални здравни институти) и други медицински източници.
Bremennost bg

Bremennost bg

Повече от 9 години Bremennost.bg предоставя специализирана медицинска информация за забременяване, бременност и раждане. Информацията е предоставена от медицински източници по разбираем от нас начин. В зависимост в кои етап от вашия живот се намирате, здравната информация е сортирана в 5 важни категории – "Калкулатори", "Забременяване", "Бременност", "Раждане", "Мама и Бебе". По данни на Google Analytics за последните 12 месеца над 880 хиляди потребители са посетили Bremennost.bg (Бременност.бг).