Прегледана и обновена на 26-10-2019

Някои жени споделят, че имат болки като при цикъл по време на бременност… опасно ли е това и на какво може да се дължи тази болка?
Ако изпитвате коремни крампи и болка, каквито са тези по време на цикъл – докато очаквате бебе, това не е непременно причина за безпокойство. Тук ще се опитаме да ви покажем признаците – кога тези болки са знак за нещо по-сериозно. Когато сте бременна, ще трябва да свикнете с известен дискомфорт в тялото ви като отекли и болезнени крака, чувствителни гърди, болки в гърба, но ако изпитвате коремни спазми и крампи, може би ще се почувствате притеснена.

болки като при цикъл по време на бременност

Ето какво трябва да знаете:
Има ли коремни спазми и болка, които се смятат за нормални по време на бременност?
Някои видове коремни спазми и болка по време на бременност се смятат за напълно нормални, свързани с редица спохождащи състояния като: запек при бременност, повишен кръвен поток към матката, подготвителни контракции Бракстън Хикс, напрежение в сухожилията и мускулите на корема и кръста. Въпреки това, понякога силната коремната болка, както при цикъл по време на бременност – може да бъде признак на инфекция на пикочните пътища, започващ спонтанен аборт, прееклампсия или друго състояние, което изисква навременна медицинска помощ. Най-безопасно е да се обадите на вашия доктор за всеки симптом, който ви тревожи.

Кога да се обадите на вашия доктор ако имате болки като при цикъл по време на бременност?
Чудите се дали спазмите, наподобяващи тези от цикъл през бременността, са причина за безпокойство? За да бъдете уверени в безопасността, винаги трябва да се свържете с вашия гинеколог и определено не забравяйте да се обадите веднага. Ако изпитвате тежка или продължителна коремна болка отидете в болницата. Също така се свържете незабавно с доктора си, ако крампите са придружени от някой от следните симптоми: