Здраве

Ускорен Пулс при Бременност

Обновена: 10-09-2012

Ускорен пулс – Тахикардия
Нормално при здрави хора сърдечната честота е между 60 и 100 удара в минута. Учестен пулс казваме, когато при покои нашето сърце прави повече от 100 удара в минута. Медицинското наименование на висок пулс е Тахикардия . Сърцето се състои от четири камери условно разделени на две: ляво предсърдие и лява камера, дясно предсърдие и дясна камера. Ритъмът на сърцето се контролира от електрически импулси, които позволяват на кръвта да се изпомпи чрез камерите. Ускореният пулс или тахикардията се получава, когато е налице прекъсване или промяна в сърдечно съдовата система, която от своя страна увеличава импулсите. Едно от основните физиологически състояния, което може да доведе до ускорен пулс е бременността при жената. Без притеснения диагнозата ускорен пулс при бременност се среща много често по време на бременността. симптоми и причини за ускорен пулс при бременност лечение на висок пулс

Причини за Ускорен Пулс при Бременност
Високият сърдечен ритъм е нормален симптом при бременни жени. В повечето случай ускореният пулс при бременност може да започне веднага след забременяване и може да продължи през цялата бременност до раждането. Причината за ускорен пулс при бременност се дължи на наличието на плода в матката и всички съпътстващи процеси свързани с бременността. Сърцето трябва да работи по – усилено, за да предостави повече кръв към матката за захранване на плода. По време на бременност, значително се увеличава кръвният обем от около 30% до 50%, което от своя страна увеличава размера на кръвта изпомпвана от сърцето. Сърдечният дебит през бременността се променя и изисква да изпомпва по – бързо. Пулсът при бременни жени може да се увеличи с 10 до 20 удара в минута.

Симптоми на Ускорен Пулс при Бременност
Бременната жена с ускорен пулс може лесно да забележи това. Понякога високия пулс при бременност е съпроводен от недостиг на въздух, стягане в гръдният кош, виене на свят или замаяност. Ако сте бременна и усетите ускорен и висок пулс и други симптоми трябва да го обсъдите в вашият личен лекар, за да се гарантира че, това състояние се дължи на вашата бременност, а не на някакво друго състояние.

Диагноза на Ускорен Пулс при Бременност
Един лекар може да извърши редица тестове, за да се увери, че нямате нарушения в сърдечния ритъм и други проблеми и болести по сърцето. След задаване на редица въпроси относно симптомите, той може да ви назначи и да извърши ЕКГ и изследване на няколко хормона на щитовидната жлеза. Той може също да ви помоли да сложите на тялото си портативен ЕКГ Холтер, които представлява 24 часов мониторингов начин за наблюдение на сърдечната ви дейност през целия ден. И не на последно място той може да ви накара да направите изследвания ехокардиография или ултразвук, за да се увери че вашето сърце е здраво. Ако всички тестове изглеждат нормални и са в нормите, то най – вероятно ускорения пулс е свързан с Вашата бременност.

Лечение на Ускорен Пулс при Бременност
При бременност и висок пулс е препоръчително да поддържате една добра диета, да правите умерени упражнения за бременни и да следите теглото си по време на бременността. При ускорен пулс и особено при бременност избягвайте да приемате храни и напитки в тялото си които биха могли да изострят сърдечният ритъм, като кофеин, алкохол и тютюн. По време на периоди на тахикардия поради бременност, трябва да си почивате колкото е възможно повече и да избягвате стреса във вашето ежедневие.

Други съображения свързани със сърцето и здравето на бременните жени освен висок и ускорен пулс при Бременност
Бременността може не само да доведе до ускорен пулс, но и до други сърдечни заболявания като аритмия, бодежи, сърцебиене и шумове в сърдечната област. Увеличения обем на кръвта може да предизвика аритмия, различни аномалии в сърцето, звуци, чувство на разтуптяно сърце. Кръвното налягане може да намалее слабо през второто тримесечие, но ще се върне към нормалното си състояние по време на третия триместър на бременността.

Може ли да се Забременее по време на Цикъл

Следваща публикация

Comments

Comments are closed.

Още в Здраве

синдром на гилен баре

Синдром на Гилен Баре

Какво е синдром на Гилен Баре Синдромът на Гилен-Баре е доста сериозно, но за щастие рядко автоимунно ...
Здраве
витамин б12

Витамин Б12

Знаете ли дали имате необходимото количество витамин Б12 в организма си? Чрез едно кръвно изследване, може да ...
Здраве
болезнено уриниране

Болезнено уриниране

Определени състояния, засягащи пикочния мехур или близките органи около него, може да причинят болезнено уриниране. Лекарите назовават ...
Здраве