Може ли да се Забременее През Дрехите

За хората които те първа ще имат или вече имат първите си интимни отношения възникват много въпроси. Един от тях е – Може ли да се забременее през дрехите? Тук ще разгледаме не само него, а и още много подобни. Приятно четене!

За да се забременее – трябва да има сексуален контакт между мъж и жена, което означава генитално проникване. Въпреки че е възможно при контакт между генитални области без осъществяване на проникване или сношение да възникне бременност – това е необичайно. Чрез правилно използване на средствата за контрол на раждаемостта, като презервативите и контрацептиви – можете значително да намалите риска от забременяване при сексуален контакт. Въпреки това е важно да отбележим, а вие да запомните, че няма метод за контрол на раждаемостта, който да е на 100% сигурен.

Може ли да се забременее през дрехите?
В някой случай, когато се осъществява сексуална игра и нещата напредват по-бързо, отколкото си мислите, може да настъпи еякулация извън влагалището. Когато това се случи, много двойки се тревожат за това дали е възможно да се забременее, ако един или и двамата партньори все още носят дрехи. Добрата новина е, че обикновено не трябва да се притеснявате за забременяване в този случай. Шансовете на сперматозоидите да проникнат през дрехите във влагалището, през шийката на матката и матката – в маточните тръби и намирането на зрялото яйце са невероятно малки.

може ли да се забременее през дрехите

Важно е да запомните, че забременяването чрез дрехи е напълно различно от отстраняването на члена от влагалището точно преди еякулация. Това не е ефективен метод, защото преди еякулацията може да се отдели малко секрет от пениса, който съдържа сперматозоиди, които да попаднат вътре във вагината на жената.

Може ли да се забременее докато съм с бельо?
Няма да забременеете, ако носите бельо. За да зачене една жена, женската гениталната област трябва да влезе в контакт със сперма, а това е изключително малко вероятно без проникване. Въпреки това – теоретично е възможно да забременеете, ако сперматозоидите влизат в контакт с гениталиите, но не и през облекло.

А сега нека разгледаме и други интересни въпроси свързани с зачеването.

Може ли да се забременее без проникване?
Теоретично можете да забременеете без проникване, ако гениталиите влизат в контакт със спермата. Въпреки това има малък риск от нежелана бременност от това. По-голямата опасност е от зараза с някаква полово предавана инфекция или ХИВ.

Може ли да се забременее по време на цикъл?
Възможно е да се постигне забременеете по време на менструация, но е много малко вероятно, защото повечето жени няма да овулират, докато имат период. Въпреки това, яйцата могат да живеят 2 дни, докато сперматозоидите живеят от 5 до 7 в тялото ви. Имайте предвид, че безопасният секс е особено важен по всяко време на месеца, за да сте сигурни, че няма да стане някаква нежелана издънка.

Може ли да се забременее от орален секс?
Не, не се притеснявайте няма такава възможност да забременеете от орален секс.

Можете ли да се забременее в басейн или гореща вана?
Не, сперматозоидите не са в състояние да пътуват през вода като в гореща вана или басейн и затова не можете да забременеете, когато сте в тези ситуации.

Какво можете да направите, за да се предотврати бременност, след като сте направили всичко по безопасните правила?
Ако вече сте имали рисков секс, единствената ви възможност да избегнете бременност е да използвате хапче за спешна контрацепция. Трябва да го вземете в рамките на 72 часа от сексуалния контакт и можете да го закупите във всяка аптека. Обикновено са две хапчета по схема. В хапчето са същите хормони като при противозачатъчните хапчета, но в много по-високи концентрации.

Какви са методите за контрол на раждаемостта?
Имайте предвид, че всеки метод, различен от въздържание, няма как да бъде 100% ефективен, но рискът от забременяване при повечето методи е изключително малък. По-долу сме изброили методите за контрол на раждаемостта:
1. Въздържание: Това означава да се въздържате от всякакъв вид секс и това е единственият напълно сигурен начин да се предотвратят полови предавани инфекции и ХИВ, както и за предотвратяване на бременност.
2. Бариерен метод: Този метод включва поставянето на някаква бариера между спермата и яйцето. Той включва следните под методи:
– Контрацептивна гъба
– Диафрагмата
Спирала
Презерватив
3. Хормонален метод: Хормоните пречат на оплождането, овулацията или имплантирането на оплодената яйцеклетка. Подметодите включват:
– Перорални контрацептиви
– Инжекции по схема
– Вагинален пръстен
4. Постоянен метод: Тези методи не могат да бъдат възстановени и включват:
– Стерилизиращ имплант
– Хирургична стерилизация

До колко полезна беше за вас, тази публикация?

Кликнете върху сърцата, за да я оцените!

Рейтинг 4.9 от 5

Засега няма гласове! Бъдете първият, като оцените тази публикация.

Благодарим Ви! Оценихте тази публикация за полезна...

Следвайте ни в социалните медии!

Съжаляваме, че тази публикация не беше полезна за вас!

Нека подобрим тази статия!

Кажете ни как можем да подобрим този пост? Изпратете ни Вашето мнение чрез формата по долу ( *Важно започнете съобщението с вашия E-mail):

Здравната информация на този сайт е прегледана и обновена от редакционния екип на Bremennost.bg (Бременност.бг) и се основава на рецензирани медицински книги и високо уважавани световни здравни организации и институции, включително ACOG (Американски колеж по акушер-гинеколози), CDC (Центрове за контрол и профилактика на заболяванията), AAP (Американска академия по педиатрия), NIH (Национални здравни институти) и други медицински източници.
Bremennost bg

Bremennost bg

Повече от 9 години Bremennost.bg предоставя специализирана медицинска информация за забременяване, бременност и раждане. Информацията е предоставена от медицински източници по разбираем от нас начин. В зависимост в кои етап от вашия живот се намирате, здравната информация е сортирана в 5 важни категории – "Калкулатори", "Забременяване", "Бременност", "Раждане", "Мама и Бебе". По данни на Google Analytics за последните 12 месеца над 880 хиляди потребители са посетили Bremennost.bg (Бременност.бг).