Прегледана и обновена на 16-08-2018

Какво е Презерватив?
Презервативът е продукт използван при мъжката контрацепция. Първите са били произведени в Англия през 18 век от овнешки черва. Днес се правят от латекс или други материали (има хора алергични към латекс) с нанесена по повърхността смазка. Има различни видове, понякога презервативите могат да бъдат парфюмирани с различни аромати, така и да бъдат с различни размери. Търси се начин по възможност в тях да се включат и вещества, които унищожават сперматозоидите. Различават се два вида: мъжки и женски презервативи, но мъжките са най – разпространени и удобни при половият акт.  В днешно време технологиите се развиват със всяка секунда и всички производите се борят да направят най – тънките и същевременно най – здрави презервативи в света. Много изследвания доказват, че презервативът не намаля чувствителността на пениса и това е една голяма заблуда. В България освен презерватив се нарича кондом, капут, гумичка и др.

За какво е нужен Презервативът? за какво е нужен презерватива и неговата употреба


Най – често се използва по време на полов акт за да се намали вероятността от бременност или разпространяването на полови предавани болести, като гонорея сифилис, Спин и други. Широко разпространен в целия свят презервативът е подходящ за извънбрачни полови сношения наред с прекъснатия полов акт. Презервативът предпазва до голяма степен от венерически заболявания. Неуспехите при неговото приложение се движат между 10 и 15 нежелани бременности. Освен това се влошава интимната сфера. Това може да доведе, особено у жената, до смущения в оргазма. Несъмнено употребата на презерватив трябва да бъде препоръчана при определени положения, като например преминаване от един към друг метод на предпазване, след раждания, при прием на антиконцептивни таблетки — по време на паузата, при преждевременна еякулация, за предпазване от венерически заболявания.

Указания за правилната употреба на презерватив:
Трябва да се направи опит за повишаване сигурността. За тази цел е необходимо да се спазват следните указания:

– Да не се използуват презервативи с изтекъл срок на годност
– Презервативът да се развива бавно върху намиращия се в ерекция пенис
– Презервативът да се постави преди всякакви контакти между половите органи на мъжа и жена
– Да се избягва вкарването на пениса в сухо влагалище, защото това може да доведе до скъсване на презерватива.
– При вкарване и изваждането на пениса от влагалището презервативът трябва здраво да се придържа, особено след еякулация, защото мъжкият член намалява размерите си и има опасност от изваждане.
– Членът трябва да се извади след прекратяване на ерекцията, а не преди това

До колко полезна беше за вас, тази публикация?

Кликнете върху сърцата, за да я оцените!

Рейтинг 0 от 5

Засега няма гласове! Бъдете първият, като оцените тази публикация.

Благодарим Ви! Оценихте тази публикация за полезна...

Следвайте ни в социалните медии!

Съжаляваме, че тази публикация не беше полезна за вас!

Нека подобрим тази статия!

Кажете ни как можем да подобрим този пост? Изпратете ни Вашето мнение чрез формата по долу ( *Важно започнете съобщението с вашия E-mail):

Здравната информация на този сайт е прегледана и обновена от редакционния екип на Bremennost.bg (Бременност.бг) и се основава на рецензирани медицински книги и високо уважавани световни здравни организации и институции, включително ACOG (Американски колеж по акушер-гинеколози), CDC (Центрове за контрол и профилактика на заболяванията), AAP (Американска академия по педиатрия), NIH (Национални здравни институти) и други медицински източници.
Bremennost bg
Повече от 9 години Bremennost.bg предоставя специализирана медицинска информация за забременяване, бременност и раждане. Информацията е предоставена от медицински източници по разбираем от нас начин. В зависимост в кои етап от вашия живот се намирате, здравната информация е сортирана в 5 важни категории – "Калкулатори", "Забременяване", "Бременност", "Раждане", "Мама и Бебе". По данни на Google Analytics за последните 12 месеца над 880 хиляди потребители са посетили Bremennost.bg (Бременност.бг).

Оригване на Бебе

Next article

More in Речник