Прегледана и обновена на 20-09-2016

Често срещано в наши дни е да се говори за нежелана бременност, а може също да се каже, че е един от най–големите и най–разпространените проблеми на съвременното общество в световен мащаб. Все повече деца биват изоставени в домове, а броят на абортите се покачва с всяко денонощие. Проблемът е там, че младите имат слабо познание за тези проблеми и свободните разговори на тема предпазване са тема табу в нашето общество.Друг проблем освен незнанието на хората, е че и не се взимат някакви мерки от управляващите.

Какви са видовете методи за контрацепция и предпазване от нежелана бременност?
Преди да изброим множеството видове начини за предпазване е нужно да се каже, че преди всичко трябва да се направи консултация с лекар. Има много видове предпазни средства и всеки един от тях е добър, а също така и опасен за различните хора. Приемането на какъвто и да е вид контрацептиви трябва да бъде съобразен с индивидуалните характеристики на организма. Всъщност, като се замислим ако всеки един човек водещ полов живот вземе и една минимална мярка за предпазване ще бъдат избегнати хиляди нежелани бременности и проблеми. Ако си носим отговорността сами за себе си, защото никой не го интересува дали ти си добре или дали си помислил за последствията, за повечето е важно да си изживеят мига на удоволствие и до там, а това всъщност е основната ни грешка. Най–общо казано методите за предпазване от нежелана бременност се делят на такива за мъжете и такива за жените. При мъжете е лесно, те ползват презервативи, а жените най–често се доверяват на противозачатъчни. Разбира се дамите имат по–голям избор от видове контацептиви, защото за тях са направени повече варианти, като спирала, женски презерватив и множество различни видове и модели противозачатъчни.

нежелана бременност

Кой най–често страда от нежелана бременност?
Каквото и да си говорим има една основна група жени, които се сблъскват с този проблем. Като незнанието и слабата отговорност са основни причини за случващото се след това, което се изразява в дундуркане на малко дете без да сте го очаквали. В тази основна група на нежелана бременност, най–често попадат младите двойки, като разбира се има една група като тинейджърите, които не са запознати достатъчно с различните методи за да се предпазват, или просто разчитат на добрия късмет и на бързите си реакции, което също е популярен метод за много двойки и разчитат предимно на това. Много голяма част от силния пол отказва да ползва презервативи, с обяснението, че не изпитват същото удоволствие. Тук двата пола може да поспорят по този казус, но всъщност е доказана научно, че това въобще не е вярно, а нашите предци още са измислили начин да се предпазват и да имат удоволствие.

Ефективност и правила при избора на контрацептиви или Как да избера правилната контрацепция?
Всеки един метод който е популярен и се ползват най–често си имат някои основни правила, които трябва да се спазват ако искате да не останете доста неприятно изненадани в края на месеца при липсата на вашият менструален цикъл. Например презервативите се ползват най–редовно и е ясно, че освен евентуална нежелана бременност помагат и срещу пренасяне на болести предавани по полов път. Но всички трябва да знаят, че е много важно начина и време на поставяне на презерватива. Преди всичко запомнете, че се слага не в началото на акта, а едва тогава, когато пенисът е вече в ерекция. При приема на противозачатъчни освен важността на избора на модел е нужно да спазвате едно единствено правило, таблетките обикновено се приемат по една на ден. И задължително се спазва режима на прием, не се приемат по 2 таблетки ако предния ден сте забравили да изпиете таблетката.

Надяваме се да сме дали поне малко яснота, за това как може да се предпазите от нежелана бременност. Винаги спазвайте прости правила и може би никога няма да се сблъсквате с проблемите при нежелана бременност с които са се сблъсквали много млади двойки които не са готови да имат дете.

До колко полезна беше за вас, тази публикация?

Кликнете върху сърцата, за да я оцените!

Рейтинг 0 от 5

Засега няма гласове! Бъдете първият, като оцените тази публикация.

Благодарим Ви! Оценихте тази публикация за полезна...

Следвайте ни в социалните медии!

Съжаляваме, че тази публикация не беше полезна за вас!

Нека подобрим тази статия!

Кажете ни как можем да подобрим този пост? Изпратете ни Вашето мнение чрез формата по долу ( *Важно започнете съобщението с вашия E-mail):

Здравната информация на този сайт е прегледана и обновена от редакционния екип на Bremennost.bg (Бременност.бг) и се основава на рецензирани медицински книги и високо уважавани световни здравни организации и институции, включително ACOG (Американски колеж по акушер-гинеколози), CDC (Центрове за контрол и профилактика на заболяванията), AAP (Американска академия по педиатрия), NIH (Национални здравни институти) и други медицински източници.
Bremennost bg
Повече от 9 години Bremennost.bg предоставя специализирана медицинска информация за забременяване, бременност и раждане. Информацията е предоставена от медицински източници по разбираем от нас начин. В зависимост в кои етап от вашия живот се намирате, здравната информация е сортирана в 5 важни категории – "Калкулатори", "Забременяване", "Бременност", "Раждане", "Мама и Бебе". По данни на Google Analytics за последните 12 месеца над 880 хиляди потребители са посетили Bremennost.bg (Бременност.бг).

Анемия – причини, симптоми, диагноза и лечение на Анемия

Previous article

Спешна Контрацепция

Next article