Женски Презерватив

В Света, който живеем днес технологиите се развиват толкова бързо, че понякога не успяваме да насмогнем с опознаването на новите продукти. Едно от най–новите средства за предпазване от нежелана бременност или болести предавани по полов път е женският презерватив. (Тази статия е за женския презерватив, ако желаете може да прочетете и за мъжкия – презерватив)

Какво е женски презерватив или също така наричан с името дамски презерватив или кондом?
Женският презерватив визуално представлява подобие на малка торбичка, която е направена от тънка синтетична материя, която в единия край е затворена. В двата края на презерватива има меки пръстени, като в затворения край, който се поставя навътре, пръстенът застава на шийката на матката и го задържа на мястото му да не се размести. Във външния край също има пръстен и той остава от външната страна на срамните устни, като от части ги покрива. По този начин изобретен той пасва идеално и се застопорява на едно място предпазвайки изцяло гениталите на жената. Размерите на презерватива са 17см. дължина и почти 8см. широчина, така се избягва партньорите да обменят каквито и да било течности или слюнка. Има малка разлика, която го различава от мъжките презервативи и това е материалът, от който е направен, защото женският е от полиуретан, а мъжкият е от латекс.

използване на женски презерватив

Как се ползва женски презерватив?
Тъй, като женския презерватив е нещо ново за жените, все още не е много разпространено, но въпреки това е много полезно. В началото усещането не е особено приятно, но с времето тялото свиква и не се усеща неразположение. Хубавото на женският презерватив е в това, че могат да бъдат поставени до 8 часа преди половия контакт, но ако това е прекалено рано за някоя жена, е препоръчително да бъде поставен във влагалището поне преди любовната игра да е започнала. За да бъдат избегнати всякакви неприятности и дискомфорт е много важно той да бъде поставен и премахнат правилно:
– Хванете с пръсти затворения край и го стиснете
– Използвайки другата си ръка разтворете внимателно срамните устни
– Тогава го поставете бавно във влагалището, за да не се усуче, защото така се създава по–голяма вероятност от скъсване или повреждане на презерватива
– Следващата стъпка е изтикването му навътре, така че вътрешният пръстен да покрие шийката на матката или по–лесно казано само около 2см. от дължината трябва да остане от външната страна и да покрие срамните устни
– След приключване на акта се отстранява, като стиснете външния край и издърпате, така че всички течности да си останат вътре

За или против употребата на женски презерватив?
Като всеки вид контрацептив и този си има положителни и отрицателни черти.

1. Положителни качества на женския презерватив
– Хубава страна е възможността да се ползва до 10 пъти един и същ презерватив, разбира се при добра поддръжка.
– Защитава и двамата партньори от всякакъв вид зараза по полов път.
– Не намалява сексуалната възбуда при нито един от партньорите.
– Положителна черта е, че може да се постави без да има полова възбуда.
– Материалът, от който е направен позволява да се ползва от хора алергични към латекса.
– Много често се случва партньорът ви да не иска да ползва презерватив или да ви пази и този нов контрацептив предоставя на жената сама да поеме отговорност, за да бъде спокойна.

2. Отрицателни качества на женския презерватив:
– Един от недостатъците е вероятността да се скъса или размести по време на акта, а това означава по–честа проверка на състоянието му докато се ползва.
– Цената също е фактор с отрицателен ефект, защото той е значително по–скъп от мъжките презервативи.
– Друго, което може да причини дискомфорт по време на акта, защото се вижда отворения край на презерватива, тъй като се намира около срамните устни на жената.
– По някога употребата е по–сложна, особено първите пъти, когато се ползва.

Полезни съвети при ползването на женски презерватив?
Като всяко нещо в нашият живот и това си има особености, с които е добре да сме запознати. Така всички страни ще са спокойни и доволни от резултатите.
– Когато ползвате дамски презерватив няма нужда едновременно с него да се ползва и мъжки, защото търкането на двата материала, от които са изработени са специфични и може да се стигне до изхлузване на единия или разместване, а дори и скъсване.
– Ако женския презерватив се поддържа добре и дезинфекцира с подходящите материали презервативът издържа на няколко кратно използване.
– За да сте сигурни, че във всеки един момент дори съхраняван известно време дамският кондом е качествен той трябва да се съхранява на тъмно и прохладно място. Разбира се, се наблюдава и дата на годност, тя не бива да се пренебрегва.
– Всеки артикул трябва да има на опаковката си отличителен знак, че е минал през редица висококачествени тестове за издръжливост и качество. Ако вашите нямат този знак не се препоръчва да бъдат ползвани.

От къде да си купя дамски презервативи?
Поради редица причини около бързото развитие на технологиите има няколко начина за закупуване на този артикул, така всеки сам избира как да постъпи, но най–лесно е да си поръчате женски презерватив през Интернет магазин. В крайна сметка всеки сам избира как да се снабди с това, което търси и как му е по изгодно. Важното е да не се поставя цената пред качеството, защото евтиното излиза скъпо понякога.
1. Първият е класически именно аптеките. Те са навсякъде и леснодостъпни за всички, които решат да опитат. Там ще получите повече информация от фармацевтите.
2. Има и втори вариант за онези, които са притеснителни или нямат време за обиколка по аптеките. Сядаш пред компютъра и се разравяш сега вече има хиляди сайтове с огромен избор, от който да си поръчате онлайн. Дори спестява време, въпроси и пари може би.

До колко полезна беше за вас, тази публикация?

Кликнете върху сърцата, за да я оцените!

Рейтинг 0 от 5

Засега няма гласове! Бъдете първият, като оцените тази публикация.

Благодарим Ви! Оценихте тази публикация за полезна...

Следвайте ни в социалните медии!

Съжаляваме, че тази публикация не беше полезна за вас!

Нека подобрим тази статия!

Кажете ни как можем да подобрим този пост? Изпратете ни Вашето мнение чрез формата по долу ( *Важно започнете съобщението с вашия E-mail):

Здравната информация на този сайт е прегледана и обновена от редакционния екип на Bremennost.bg (Бременност.бг) и се основава на рецензирани медицински книги и високо уважавани световни здравни организации и институции, включително ACOG (Американски колеж по акушер-гинеколози), CDC (Центрове за контрол и профилактика на заболяванията), AAP (Американска академия по педиатрия), NIH (Национални здравни институти) и други медицински източници.
Bremennost bg

Bremennost bg

Повече от 9 години Bremennost.bg предоставя специализирана медицинска информация за забременяване, бременност и раждане. Информацията е предоставена от медицински източници по разбираем от нас начин. В зависимост в кои етап от вашия живот се намирате, здравната информация е сортирана в 5 важни категории – "Калкулатори", "Забременяване", "Бременност", "Раждане", "Мама и Бебе". По данни на Google Analytics за последните 12 месеца над 880 хиляди потребители са посетили Bremennost.bg (Бременност.бг).