Бременност

Установяване на Бременност

Обновена: 09-08-2016

Първи признаци и симптоми за установяване на бременност!
Ранната бременност се установява по няколко признака. Ако ги имате всички или повечето от тях, тичайте в аптеката за тест за бременност.

Закъсняване на менструалния цикъл
Най–сигурният признак за установяване на бременност е закъсняването на менструацията. Ако Вашият цикъл е редовен и не сте имала проблем с него, всяко закъснение, та дори и от два – три дни трябва да е сигнал за евентуална бременност. Но, ако менструацията от край време е нередовна и ви идва веднъж на няколко месеца, тогава няма как да хванете една евентуална бременност. Дори и да имате закъснение, при редовен цикъл, все пак се консултирайте и с лекар. Защото в много редни случай липсата на мензис, не се дължи на бременност, а на някои промени в организма, като раничка на шийката на матката или киста.

признаци и симптоми за установяване на бременност В началото бременността може трудно да се установи, та дори и от акушер–гинеколог. Самостоятелното установяване на бременност в началото на зачеването не е толкова лесно колкото си мислят повечето жени, затова е желателно да отидете на преглед, когато имате поне две седмици закъснение. Защото в противен случай, ако отидете по–рано, матката все още не е започнала да се увеличава и за да се види ембрионът ще трябва да изпиете поне 2 литра вода, преди да влезете на ехографа. Така, че тестът за бременност не е достатъчен, задължително трябва да си запишете час и при гинеколог. Той ще прецени до каква степен може да разчита на този преглед. Ако се наложи може да отидете и на втори преглед, за изолиране на всякакви съмнения и накрая разбира се един кръвен тест за бременност ще потвърди това.

Гадене или повръщане, както и промени във вкусовите предпочитания и апетита.
Гаденето и повръщането могат да се появят почти веднага след забременяването. Те също са едни от сигурните симптоми за установяване на бременност, заедно със закъснение на месечният ви цикъл. Може да се променят и вкусовите ви рецептори. Питате се какво толко ще стане? Храни, които до скоро сте обожавали, могат да предизвикат у вас чувство за отвращение, а и не само това. Да започне да ви става лошо от мириса или вида на определени храни или напитки. Например, правейки си сутрин кафе и отваряйки бурканчето с кафе, изведнъж започва да ви се гади от миризмата на сурово кафе. Или друг пример – много обичате вафли, отваряте си една, помирисвате я и изведнъж се озовавате близо до тоалетната чиния. Но пък може да започнете да се съревновавате със съпруга си в яденето на люти чушки, при положение, че до сега не сте имала влечение към люто.

Гаденето и повръщането много често съпътстват началните етапи на бременността и до края на третия месец обикновено изчезват. Може да се каже че този симптом е един от многото признаци за наличието и установяването на бременността, разбира се съчетан с няколко други симптоми на бременността.

Чувствителност на гърдите
Този симптом, както и напрежение, съпроводено понякога с болка и натежаването на гърдите, също могат да са признак за установяване на бременност. Понякога жените бъркат този признак с предменструалния синдром, който има същите характеристики.

Виене на свят и прилошаване
Световъртежът, краткотрайните припадъци и прилошаването за момент също могат да съпътстват началния период на бременността и да са признак за установяване на бременност. Но за радост, те са доста по–рядко.

Така, че ако имате закъснение на менструацията и гадене, тичайте веднага при акушер–гинеколог за установяване на бременността. Както се казва колкото по–бързо установите бременността, толкова по–добре.

Женски Презерватив

Предишна публикация

Предменструален Синдром

Следваща публикация

Comments

Comments are closed.