Косопад след Раждане

Защо косопадът се засилва след раждане?
За съжаление около вълненията и голямата за появата на детето в семейството, може да имате и по–неприятни преживявания, като например косопад след раждане. Докато бяхте бременна, косопадът не се усещаше, но сега косата ви започва да пада главоломно. Това се дължи на хормоналните промени след раждането. В общи линии, хормоните, които са съдействали за  благоприятното развитие на плода, са поддържали добрия вид на косата ви. Сега, когато действието на хормоните е намаляло, започват множество смущения в организма, включително и засилен косопад.

косопад след раждане и пърхот

Обикновено нормалния растеж на косата се възстановява в рамките на няколко месеца след раждането. Но все пак, ако се чувствате като проскубано куче, то по–добре се разходете до близкия фризьорски салон и си направете нова доста по–къса прическа. Така ще дадете възможност на корените да дишат и по този начин косата ви ще започне да се възстановява по–бързо.

В повечето случай, косопадът след раждане не се появява веднага след като родите, а малко по–късно. При всяка жена е различно, но в общи линии е нормално да се появи косопад след раждането, след месец или два. Тогава може да започнете да наблюдавате обилно падане на косата и буйната ви грива да оредее заплашително. Това се получава в резултат на нарушеното действие на хормоните. Новите косъмчета растат доста по–бавно от преди, а старите падат. По този начин се нарушава балансът и косата ви оредява. Не се притеснявайте, в повечето случай това е временно състояние, разбира се ако нямате майка или баба с по рядка коса, което вече може да е наследствено.

Съвети за справяне с косопада след раждане и пърхота по скалпа.
Когато косата продължи да пада и доста след раждането, то със сигурност проблемът е по–сериозен. В повечето случаи косопадът се предшества от появата на пърхот и други кожни изменения по главата. Преди да започнете голямото ходене по лекари и изследвания, може да приложите някои ефикасни методи за справяне на косопада. Мийте си главата с коприва, бръшлян, чемерика и други билки. Но внимавайте, защото някои от тях, като например чемериката са много отровни. Правете маска с яйца, с орехи, можете да втривате и чесън. Отварата от люспите на кромид лук също помага при косопад.

Друг важен момент за справяне с  косопада след раждане е е да не използвате сешоар. Ефектът от сушенето е все по–осезаем и падането на косата започва да се засилва. Същото важи и за третиране на косата с различни химикали, като боя за коса. Внимавайте също и с използването на маша и преса.

Така, че спазвайте тези елементарни съвети и косата ви отново ще стане буйна и жизнена. Но, ако косопадът след раждането продължава, то желателно е да се консултирате с лекар и да си направите различни изследвания, за да се види какъв е източникът на косопад и да ви се предпише адекватно лечение за справяне с неприятния косопад. Също така в наши дни и по българските фризьорски салони има велики 100 годишни марки с традиции като Kerastase или L’oreal Professionnel, които имат подходящи продукти за всеки тип коса и които са най–известни със своите иновации всяка година.

До колко полезна беше за вас, тази публикация?

Кликнете върху сърцата, за да я оцените!

Рейтинг 5 от 5

Засега няма гласове! Бъдете първият, като оцените тази публикация.

Благодарим Ви! Оценихте тази публикация за полезна...

Следвайте ни в социалните медии!

Съжаляваме, че тази публикация не беше полезна за вас!

Нека подобрим тази статия!

Кажете ни как можем да подобрим този пост? Изпратете ни Вашето мнение чрез формата по долу ( *Важно започнете съобщението с вашия E-mail):

Здравната информация на този сайт е прегледана и обновена от редакционния екип на Bremennost.bg (Бременност.бг) и се основава на рецензирани медицински книги и високо уважавани световни здравни организации и институции, включително ACOG (Американски колеж по акушер-гинеколози), CDC (Центрове за контрол и профилактика на заболяванията), AAP (Американска академия по педиатрия), NIH (Национални здравни институти) и други медицински източници.
Bremennost bg

Bremennost bg

Повече от 9 години Bremennost.bg предоставя специализирана медицинска информация за забременяване, бременност и раждане. Информацията е предоставена от медицински източници по разбираем от нас начин. В зависимост в кои етап от вашия живот се намирате, здравната информация е сортирана в 5 важни категории – "Калкулатори", "Забременяване", "Бременност", "Раждане", "Мама и Бебе". По данни на Google Analytics за последните 12 месеца над 880 хиляди потребители са посетили Bremennost.bg (Бременност.бг).

Следваща публикация