Раждане

Косопад след Раждане

Обновена: 10-08-2016

Защо косопадът се засилва след раждане?
За съжаление около вълненията и голямата за появата на детето в семейството, може да имате и по–неприятни преживявания, като например косопад след раждане. Докато бяхте бременна, косопадът не се усещаше, но сега косата ви започва да пада главоломно. Това се дължи на хормоналните промени след раждането. В общи линии, хормоните, които са съдействали за  благоприятното развитие на плода, са поддържали добрия вид на косата ви. Сега, когато действието на хормоните е намаляло, започват множество смущения в организма, включително и засилен косопад.

косопад след раждане и пърхотОбикновено нормалния растеж на косата се възстановява в рамките на няколко месеца след раждането. Но все пак, ако се чувствате като проскубано куче, то по–добре се разходете до близкия фризьорски салон и си направете нова доста по–къса прическа. Така ще дадете възможност на корените да дишат и по този начин косата ви ще започне да се възстановява по–бързо.

В повечето случай, косопадът след раждане не се появява веднага след като родите, а малко по–късно. При всяка жена е различно, но в общи линии е нормално да се появи косопад след раждането, след месец или два. Тогава може да започнете да наблюдавате обилно падане на косата и буйната ви грива да оредее заплашително. Това се получава в резултат на нарушеното действие на хормоните. Новите косъмчета растат доста по–бавно от преди, а старите падат. По този начин се нарушава балансът и косата ви оредява. Не се притеснявайте, в повечето случай това е временно състояние, разбира се ако нямате майка или баба с по рядка коса, което вече може да е наследствено.

Съвети за справяне с косопада след раждане и пърхота по скалпа.
Когато косата продължи да пада и доста след раждането, то със сигурност проблемът е по–сериозен. В повечето случаи косопадът се предшества от появата на пърхот и други кожни изменения по главата. Преди да започнете голямото ходене по лекари и изследвания, може да приложите някои ефикасни методи за справяне на косопада. Мийте си главата с коприва, бръшлян, чемерика и други билки. Но внимавайте, защото някои от тях, като например чемериката са много отровни. Правете маска с яйца, с орехи, можете да втривате и чесън. Отварата от люспите на кромид лук също помага при косопад.

Друг важен момент за справяне с  косопада след раждане е е да не използвате сешоар. Ефектът от сушенето е все по–осезаем и падането на косата започва да се засилва. Същото важи и за третиране на косата с различни химикали, като боя за коса. Внимавайте също и с използването на маша и преса.

Така, че спазвайте тези елементарни съвети и косата ви отново ще стане буйна и жизнена. Но, ако косопадът след раждането продължава, то желателно е да се консултирате с лекар и да си направите различни изследвания, за да се види какъв е източникът на косопад и да ви се предпише адекватно лечение за справяне с неприятния косопад. Също така в наши дни и по българските фризьорски салони има велики 100 годишни марки с традиции като Kerastase или L’oreal Professionnel, които имат подходящи продукти за всеки тип коса и които са най–известни със своите иновации всяка година.

Предменструален Синдром

Предишна публикация

Подсичане при Бебета

Следваща публикация

Коментари

Оставете коментар

Още от Раждане

болки след секцио

Болки след Секцио

Нормално за всяка жена е притеснението около първото секцио, защото все пак си е вид операция. Има ...
Раждане
трето раждане

Трето Раждане

Трето раждане! Едно истинско предизвикателство! Има жени които са родени да раждат и да бъдат майки. Те ...
Раждане