Раждане

Косопад след Раждане

Обновена: 10-08-2016

Защо косопадът се засилва след раждане?
За съжаление около вълненията и голямата за появата на детето в семейството, може да имате и по–неприятни преживявания, като например косопад след раждане. Докато бяхте бременна, косопадът не се усещаше, но сега косата ви започва да пада главоломно. Това се дължи на хормоналните промени след раждането. В общи линии, хормоните, които са съдействали за  благоприятното развитие на плода, са поддържали добрия вид на косата ви. Сега, когато действието на хормоните е намаляло, започват множество смущения в организма, включително и засилен косопад.

косопад след раждане и пърхот Обикновено нормалния растеж на косата се възстановява в рамките на няколко месеца след раждането. Но все пак, ако се чувствате като проскубано куче, то по–добре се разходете до близкия фризьорски салон и си направете нова доста по–къса прическа. Така ще дадете възможност на корените да дишат и по този начин косата ви ще започне да се възстановява по–бързо.

В повечето случай, косопадът след раждане не се появява веднага след като родите, а малко по–късно. При всяка жена е различно, но в общи линии е нормално да се появи косопад след раждането, след месец или два. Тогава може да започнете да наблюдавате обилно падане на косата и буйната ви грива да оредее заплашително. Това се получава в резултат на нарушеното действие на хормоните. Новите косъмчета растат доста по–бавно от преди, а старите падат. По този начин се нарушава балансът и косата ви оредява. Не се притеснявайте, в повечето случай това е временно състояние, разбира се ако нямате майка или баба с по рядка коса, което вече може да е наследствено.

Съвети за справяне с косопада след раждане и пърхота по скалпа.
Когато косата продължи да пада и доста след раждането, то със сигурност проблемът е по–сериозен. В повечето случаи косопадът се предшества от появата на пърхот и други кожни изменения по главата. Преди да започнете голямото ходене по лекари и изследвания, може да приложите някои ефикасни методи за справяне на косопада. Мийте си главата с коприва, бръшлян, чемерика и други билки. Но внимавайте, защото някои от тях, като например чемериката са много отровни. Правете маска с яйца, с орехи, можете да втривате и чесън. Отварата от люспите на кромид лук също помага при косопад.

Друг важен момент за справяне с  косопада след раждане е е да не използвате сешоар. Ефектът от сушенето е все по–осезаем и падането на косата започва да се засилва. Същото важи и за третиране на косата с различни химикали, като боя за коса. Внимавайте също и с използването на маша и преса.

Така, че спазвайте тези елементарни съвети и косата ви отново ще стане буйна и жизнена. Но, ако косопадът след раждането продължава, то желателно е да се консултирате с лекар и да си направите различни изследвания, за да се види какъв е източникът на косопад и да ви се предпише адекватно лечение за справяне с неприятния косопад. Също така в наши дни и по българските фризьорски салони има велики 100 годишни марки с традиции като Kerastase или L’oreal Professionnel, които имат подходящи продукти за всеки тип коса и които са най–известни със своите иновации всяка година.

Предменструален Синдром

Предишна публикация

Подсичане при Бебета

Следваща публикация

Comments

Comments are closed.

Още в Раждане