Подсичане при Бебета

Какво трябва да знаем за Подсичане при бебетата?
Всяка майка преживява нови неща всеки ден и се учи постоянно за това как се гледа едно дете. И само една майка може да каже колко трудности преживяват покрай различните видове здравословни проблеми, докато малкото дете расте. Едно от тези неща е подсичането.

Какво представлява самото подсичане при бебето?
Този процес се наблюдава много често при кърмачетата на възраст от 9 до 12 месеца. Към него трябва да се подходи с много повишено внимание, тъй като от обикновено зачервяване може да се превърне в инфекция. Най–често представлява зачервяване по най–нежните участъци от кожата. При повечето деца се наблюдава подсичане по гънките на ръцете, подмишниците, краката, вратлето и около слабините. Съществуват няколко причини за появата на подсичането и обрива около тези зони по бебето:

симптоми на подсичане на бебета, лечение на обрив при бебето
снимка: http://www.fairview.org

1. При затопляне на бебето – Тогава организмът се опитва да охлади кожата и отделя повече пот. Тъй, като детските потни жлези все още не са развити, както трябва тя не успява да излезе от повърхността на кожата, а остава в нея. Тогава най–нежните места се възпаляват.

2. Друга възможност за получаване на подсичане са пелените. При всяко дете това е индивидуално. Има случаи, когато детето е с по–чуствителна кожа, тогава се зачервява. Поради поддържането на влажност при постоянния контакт с памперса, слабините и дупето се излагат на подсичане.

Какви са симптомите при подсичане при бебета?
Симптомите са силно изразени и се разпознават лесно.Няма как да объркате подсичането с нещо друго. Кожата на бебето е силно зачервена с малки червени пъпчици. Има вариант, когато по върховете на пъпките има бели връхчета, тогава е нужна незабавна намеса на лекар. При някои от обривите се наблюдава и образуването на прозрачни мехурчета пълни с течност. Те не са опасни, ако разбира се не бъдат инфектирани. При опазването от инфекция те се спукват и се образуват корички, които заздравяват. Детето е силно раздразнително и при допир на засегнатия участък, то нервничи и дори плаче.

Как може да бъде избегната появата на подсичане при бебета?
1. Температурата в стаята на детето не трябва да бъде повече от 25 градуса, ако е повече може да проветрите. Така ще комбинирате и ще смъкнете градусите в стаята и ще влезе чист въздух.

2. Много важно е и облеклото на вашето дете. Не прекалявайте с дрехите, докторите са казали, че е необходимо да бъде облечено с една дреха повече от родителя. Задължително е дрехите да бъдат памучни, за да може кожата на детето да диша свободно.

3. Изборът на подходящия размер пелени също е много важен. Те не бива да бъдат прекалено големи или малки. Най–лесния вариант е да изберете размер, като гледате килограмите на вашето дете да са някъде по средата на зададените на памперсите. Така ще се чувства комфортно и рискът е намален.

4. Може би най– важният фактор за предотвратяване на подсичането е добрата лична хигиена. При честа смяна на пелените или по–точно след всяко хранене. Ако ги сменяте едва 2–3 пъти на ден вероятността да му причините подсичане е много по–голяма. Измивайте вашето дете при всяка смяна на пелена с топла вода и подходящ сапун. След това се подсушава кожата добре с памучна кърпа, при неправилно подсушена кожа също се получава зачервяване на кожата.

5. Ползването на подходящата козметика при всяка смяна на пелена също помага за предотвратяването появата на подсичане по нежната бебешка кожа. Сега има толкова голям избор от кремове и пудри, че няма как да не намерите тази, която успокоява кожата на вашето дете. Не се притеснявайте ако попаднете на крем, който не ви действа просто опитайте друг, но не се отказвайте. При всяка смяна на пелената е задължително да бъде нанесен тънък слой от продукта за предпазване на кожата.

6. Когато преобличате вашето дете, може да го оставите няколко минути без дрехи. Така кожата диша и се заздравява. Този процес се нарича въздушни бани и много помага за преодоляване на подсичането. В стаята разбира се трябва да бъде около 23–24 градуса, за да не се разболее детето.

Лекуване на подсичане при новородено бебе
В повечето случай обривът получен от топлина не се нуждае от лечение. Той обикновено си отива в рамките на 2–3 дни. Ето и няколко стъпки да излекувате напълно това неприятно подсичане при бебета:
– Нанесете хидратиращ крем за обрив, които да облекчи сърбежа. Всеки път преди и след нанасянето измивайте ръцете си.
– Може да дадете предписаните от лекар лекарства против подсичането.
– нанесете студен компрес около обрива
– Разхлабете пелената на детето си, ако подсичането е в областта на памперса

Обикновено подсичането и обривът появил се по тялото на бебето, може лесно да се лекува в домашни условия. Всеки родител минал през това знае, че появилото се подсичане при бебето изчезва бързо.

До колко полезна беше за вас, тази публикация?

Кликнете върху сърцата, за да я оцените!

Рейтинг 4.7 от 5

Засега няма гласове! Бъдете първият, като оцените тази публикация.

Благодарим Ви! Оценихте тази публикация за полезна...

Следвайте ни в социалните медии!

Съжаляваме, че тази публикация не беше полезна за вас!

Нека подобрим тази статия!

Кажете ни как можем да подобрим този пост? Изпратете ни Вашето мнение чрез формата по долу ( *Важно започнете съобщението с ва