Речник

Коитус

Обновена: 16-08-2018

Какво е коитус?
Коитус е сексуалният контакт между мъж и жена, точно преди зачеването. Това е термин който някои хора използват за половия акт преди зачеването, също така някои го използват при полов контакт без реално проникване в партньорката, а единствено правене на коитус което е сексуално задоволяване без същинското проникване.

Ако се надявате на скорошно забременяване прочетете следващите редове. Ще получите информация за половия акт преди зачеването, както и много съвети за успешно забременяване.

Преди да започнете бебе правенето, започнете да пиете фолиева киселина. Така ще се намали рискът от сериозно увреждане на бебето. Пийте витамини , намалете цигарите, кафето и алкохола.

А за секса – не се опитвайте да се превърнете в машини за правене на бебе, а просто продължавайте да си доставяте удоволствие. Резултатът ще дойде най–неочаквано. Нищо няма да постигнете, ако се вманиачите и правите секс само по време на овулацията. Най–много да започнете да изпитвате неприятно усещане от предстоящата програма и ефектът да е обратен. Бързото забременяване ще се случи, само когато сте се отпуснала психически и не си пълните главата с графици за правене на секс.

Съвети за един прекрасен коитус и полов акт преди зачеване.
Разбира се по–добри дати за забременяване са няколкото дни преди овулацията.  Желателно е да правите любов по–често, защото така има по–голям шанс за забременяване.

Има едно важно правило за успешно забременяване – след половия акт, се обърнете и легнете по корем за около 5 минути. Така сперматозоидите имат по–голям достъп да достигнат до яйцеклетката. Не е нужно да правите челни стойки и да измисляте нови пози.

Не ставайте веднага след секс, банята може да изчака няколко минути.

Водете си календар на менструацията. Отбелязвайте кога трябва да ви дойде и кога е минал. За някои жени дните веднага след свършването на цикъла са най–ползотворни за правене на бебе.

Не използвайте вагинални кремове или душове, както и тампони, които са ароматизирани. Това обикновено води до дисбаланс и „благоприятства” за лошото придвижване на сперматозоидите.

Не се вманиачвайте и не си следете непрекъснато овулацията, независимо дали ще бъде с тестове или по стандартния начин – измерване на температурата. Защо не оставите природата сама да реши. Повярвайте ми, точно когато сте загубила надежда, ще се окаже, че сте бременна. Изхвърлете всякакви термометри и тестове и се доверете на своя инстинкт.

Но, ако все пак искате да си ползвате заветния термометър, то си купете дигитален, защото живачните са опасни.

Имайте предвид, че понякога овулацията не настъпва в определения период, в който я очаквате. Може да избърза или да закъснее. Така, че и това не е сигурен метод за забременяване.  Най–сигурния  начин за  реално забременяване е добрият полов контакт и отърсването от всякакви черни мисли.  Знайте, че когато сте спокойна, всичко ще си дойде на мястото!

И трябва да знаете, че забременяването е като игра на рулетка. Колкото и да ви се иска, не винаги е възможно и в повечето случай причината е психически дискомфорт. Просто водете редовен полов живот и не мислете как след половия акт ще бъдете вече бременна, а се отдайте на удоволствието. Бебето ще дойде, когато най–малко го очаквате!

Фолиева Киселина Странични Ефекти

Следваща публикация

Comments

Comments are closed.

Още в Речник

цервицит

Цервицит

Какво е цервицит? Маточната шийка се намира в най-ниската част на матката. Тя се простира частично и ...
Речник
витамин б17

Витамин Б17

Какво е Витамин Б17? Витамин Б17 или още известен като амигдалин – е съединение, открито в ядките ...
Речник
синдром на Рейно

Синдром на Рейно

Какво е синдром на Рейно? Болестта на Рейно води до това – някои области на тялото – ...
Речник
легионелоза

Легионелоза

Какво е легионелоза? Легионерска болест или легионелоза е тежка форма на пневмония. Това е сериозно възпаление на ...
Речник