Речник

Предеякулационна Течност

Обновена: 20-10-2016

Отново една тема на сексуална тематика за предеякулационна течност, която може би ще е полезна за всички наши читатели, но най вече за тези които навлизат в тийнейджърските години.

Какво е Предеякулационна Течност?
Предеякулационна течност е бистра и безцветна вискозна течност, която се отделя от уретрата на пениса по време на сексуална възбуда. Често я наричат подмокряне. Предеякулационна течност е подобна по състав на спермата, но има някои химически различия. Наличието на сперматозоиди в преди еякулационната течност е променлива, като някои изследвания показват че в нея може да има висок брой сперматозоиди, но може и да няма такива. Предеякулационна течност действа като лубрикант и киселинен неутрализатор. Количеството и варира в доста широки граници в зависимост от възрастта и различните мъже.

От къде идва Предеякулационна Течност?
Безцветната течност се освобождава по време на възбуда, мастурбация, любовна игра или в ранен етап от половия акт. Предеякулационна течност се произвежда предимно от Уретрални жлези – Жлезите на Каупър.

предеякулационна течност Какъв е Състава на Предеякулационна Течност?
Колечеството течност варира значително при различните мъже. Някои мъже не произвеждат предеякулационна течност, докато при други тя е около 5 мл. Предеякулационна Течност съдържа някои химикали, свързани със спермата като кисела фосфатаза. Някои спермални маркери като гама–глутамин напълно отсъстват от предварителната течност преди еякулацията.

За какво служи Предеякулационна Течност?
Киселите среди са враждебно настроени към сперматозоидите. Предеякулационна течност наутрализира остатъчната киселинност в уретрата, причинена от самата урина и съсдава по–благоприятна среда за преминаване на спермата. Точно това предварително отделяне на течност във вагината преди същинската сперма може да промени вагиналната среда.  По този начин се увеличават шансовете за по–дълъг живот на сперматозоидите и съответно забременяване. Също така Предеякулационна течност помага по време на полов акт и служи за смазка по време на половия акт и играе роля при подвижността на сперматозоидите и подпомагане на коагулацията.

Какви рискове крие предеякулационна течност?
Предава ли болести по полов път предеякулационна течност? ДА! – Изследвания доказват, че прозрачната течност при хора заразени с с ХИВ, може да предаде ХИВ на здрав човек, а това може да доведе до синдром на придобитата имунна недостатъчност – СПИН.
Може ли от предеякулационна течност да се забременее? ДА! – Предеякулационна течност може да съдържа сперматозоиди, които могат да причинят забременяване. Затова при двойки които се пазят от бременност като прекъсват половия акт точно преди оргазма – коитус, то да знаят, че този метод не действа. Въпреки че някои доклади доказват, че метода е почти толкова ефективен като презервативите.

Голямо количество на Предеякулационна Течност – подмокряне!
В редки случай човек може да получи голямо количество течност, която може да бъде причинена от притеснение или някакво раздразнение. В такива редки случай трябва да се потърси лекарска помощ, защото голямото количество предеякулационна течност може да бъде доста неприятно.

Нередовен Цикъл Причини

Предишна публикация

Спонтанен Aборт

Следваща публикация

Comments

Comments are closed.

Още в Речник

цервицит

Цервицит

Какво е цервицит? Маточната шийка се намира в най-ниската част на матката. Тя се простира частично и ...
Речник
витамин б17

Витамин Б17

Какво е Витамин Б17? Витамин Б17 или още известен като амигдалин – е съединение, открито в ядките ...
Речник
синдром на Рейно

Синдром на Рейно

Какво е синдром на Рейно? Болестта на Рейно води до това – някои области на тялото – ...
Речник
легионелоза

Легионелоза

Какво е легионелоза? Легионерска болест или легионелоза е тежка форма на пневмония. Това е сериозно възпаление на ...
Речник