Прегледана и обновена на 27-10-2018

Превод на Видеото:

В седмиците преди раждането тялото ви забавя производството на хормона прогестерон, докато увеличава хормони като простагландини, които спомагат за омекотяване шийката на матката и окситоцин, които предизвиква мускулите на матката да се свиват учестено. Истинските контракции при раждането са ритмични и болезнени, като се увеличават последователно. Най – силните мускули на върха на матката бутат плода надолу и постепенно избутва запушалката в матката т.е. цервикалната слуз в шийката на матката в следствие на това изтичат околоплодните води. Околоплодните води може да изтекат като тънка струйка или изведнъж. След това ще се стигне до разширяване на матка до около 4см, контракциите стават все по – силни и по – близо една след друга. Разширението е достигнало около 10см, вие сте напълно разширена и може да усетите натиск, това означава че втората фаза е започнала. Вашето бебе ще се придвижи надолу с всяка контракция. Трите отделни кости на главата временно ще се препокрият, така че бебето да може да премине през канала за раждане. С още няколко контракции и избутвания лицето, раменете и тялото на бебето ще се появят. В третата и последна фаза на раждането плацентата се отлепя и изхвърля с първата глътка въздух на вашето бебе.

Невероятно пътешествие на Вашето Бебе нали …

Никой не може да каже с точност колко ще продължи раждането на бебе или пък точно какво ще бъде с точност. В днешно време има много начини да се подготвите за така чакания ден от 9 месеца насам. Разгледайте и другите наши видеота качени в сайта, защото те ще ви помогнат да научите малко повече за това което ви предстои и вие да сте по – спокойна.

Това е видяхте едно нормално раждане пресъздадено по един наистина лесен начин за разбиране. Научете всичко което трябва да знаете за Забременяването, Бременността и Раждането на бебе, както и полезна информация за здравето на мама и бебе.

Вижте още:

Раждане във Вода Видео

Раждане Секцио Видео

До колко полезна беше за вас, тази публикация?

Кликнете върху сърцата, за да я оцените!

Рейтинг 0 от 5

Засега няма гласове! Бъдете първият, като оцените тази публикация.

Благодарим Ви! Оценихте тази публикация за полезна...

Следвайте ни в социалните медии!

Съжаляваме, че тази публикация не беше полезна за вас!

Нека подобрим тази статия!

Кажете ни как можем да подобрим този пост? Изпратете ни Вашето мнение чрез формата по долу ( *Важно започнете съобщението с вашия E-mail):

Здравната информация на този сайт е прегледана и обновена от редакционния екип на Bremennost.bg (Бременност.бг) и се основава на рецензирани медицински книги и високо уважавани световни здравни организации и институции, включително ACOG (Американски колеж по акушер-гинеколози), CDC (Центрове за контрол и профилактика на заболяванията), AAP (Американска академия по педиатрия), NIH (Национални здравни институти) и други медицински източници.
Bremennost bg
Повече от 9 години Bremennost.bg предоставя специализирана медицинска информация за забременяване, бременност и раждане. Информацията е предоставена от медицински източници по разбираем от нас начин. В зависимост в кои етап от вашия живот се намирате, здравната информация е сортирана в 5 важни категории – "Калкулатори", "Забременяване", "Бременност", "Раждане", "Мама и Бебе". По данни на Google Analytics за последните 12 месеца над 880 хиляди потребители са посетили Bremennost.bg (Бременност.бг).

Кърмене Видео

Previous article

Яйцеклетка

Next article