Забременяване

Невалиден Тест за Бременност

Обновена: 25-08-2016

Научете кои са евентуалните причини за невалиден тест за Бременност!
Понякога теста за бременност може да покаже, че жената не е бременна, а всъщност тя да е бременна.
За да намалите шансовете за фалшив – невалиден тест за бременност, най–добре е да си купите тест с висока чувствителност на концентрация на ЧХГ – hCG (човешки хорионгонадотропин ЧХГ) или така наречения хормон на бременността.
Голяма част от лекарите ще ви съветват да направите теста, след като вашата менструация закъснява повече от 14 дни, за да избегнете притеснения с фалшив или невалиден тест за бременност. Вижте една интересна статия на тема Фалшива Бременност!

невалиден тест за бременност Има няколко основни причини поради които може да се окаже, че сте направили невалиден тест за бременност и той да даде отрицателен или положителен резултат. Хубаво е да направите втори тест след правият за да потвърдите резултата. така ще сте по спокойна и няма да се чудите дали е верен. В следващите редове прочетете кои са най–често срещаните причини за невалиден тест за бременност:

Неправилно измерено време за четене на теста – най–честа причина е погрешното време на четене на теста. Изключително важно е да прочете ръководството и да разберете точното време, за което тестът за бременност ще трябва да реагира. В някои тестове нужното време е 2 минути за реакция, за някои 4 или 5, а други пък се четат около 10 минути след направеното изследване с урина. Затова прочете ръководството на теста още преди да направите теста. Внимавайте да не държите теста отворен прекалено дълго време защото така може да даде грешен и невалиден тест за бременност.

Преждевременно тестване – друга често срещана грешка е преждевременност тестване  по време на 28 дневния менструален цикъл. Има тестове с различна чувствителност на hCG в урината, а при някои жени може hCG да започне да се отделя малко по–късно, затова се дава препоръка да изчакате 14 дни от зачеването и тогава да направите теста. Ако сте нетърпеливи и направите теста по–рано има голяма вероятност да сте бременна, а тестът да е невалиден или отрицателен.

Неправилно използване – Друга причина за фалшив – невалиден тест за бременност може да бъде неправилна употреба. Например тестовете под формата на ленти стоят под струя от урина и има възможност да не се напоят хубаво или да стоят под течащата струя урина твърде кратко време.

Срок на годност на тестовете за бременност – Винаги проверявайте датата на производство на теста. Ако срока на годност е минал, резултатите могат да бъдат ненадеждни.

Нарушена опаковка – винаги проверявайте при закупуване тестът да не е с нарушена опаковка. Защото ако опаковката е отворена поради някаква причина, то той може да се е намокрил, да е навлязла влага и да даде фалшив резултат и тогава ще имате в ръцете си един невалиден тест за бременност.

Състав на Кърмата

Предишна публикация

Хемороиди след Раждане

Следваща публикация

Comments

Comments are closed.