Прегледана и обновена на 21-04-2020

Как се прави тест за бременност стъпка по стъпка: В по-долните редове ще покажем със снимки и разбира се ще опишем цялата процедура много подробно за това как се прави тест за бременност закупен от аптеката и направен в домашна обстановка.

Извадете теста от първичната опаковка от фолио непосредствено преди започването на процедурата.

 

Хванете теста с едната ръка за мястото, където е нарисувано цвете / при различните тестове за бременност може да се различава/ и с другата ръка свалете капачката му.

 

След сваляне на капачката проверете намиращата се под нея абсорбираща зона, която има пет отвора на повърхността си. Поставете тази зона на теста под струята урина за минимум 5 секунди. Ако не желаете да използвате директно под струята, може да потопите абсорбиращата зона в урина, предварително събрана в
подходящ контейнер. Уверете се, че абсорбиращата зона е напълно намокрена.

Поставете обратно капачката върху абсорбиращата зона.

 

 

Как да Разчетем Получения резултат от Тестът за Бременност:
Резултатът се появява в рамките на 5 минути след нанасяне уринната проба върху  теста. Не отчитайте резултати, появяващи се след 10-тата минута от започването на теста.

Наличието САМО на една линия в контролната зона на теста „С“ е индикация за ОТРИЦАТЕЛЕН резултат. Не е установена бременност!

Наличието САМО на една линия в контролната зона на теста „С“ и в зоната на резултат „Т“ е индикация за ПОЛОЖИТЕЛЕН
резултат. Вие сте бременна!

Отсъствието на каквито и да е линии в прозореца за отчитане или появата само на тестовата линия в зона „Т“ след изтичане на 5 минути от началото на теста е индикация за НЕВАЛИДЕН резултат. Повторете процедурата, използвайте нов тест.

Разбира се различните тестове за бременност в зависимост от вида се различават, но разбира се тук сме поместили обяснения на едни от най-масовите тестове за това как се прави тест за бременност. Инструкциите за това как се прави тест за бременност са предоставени с любезното съдействие на Сигурните тестове за бременност и овулация – Съртън.

съртън - сигурните тестове за бременност и овулация

До колко полезна беше за вас, тази публикация?

Кликнете върху сърцата, за да я оцените!

Рейтинг 5 от 5

Засега няма гласове! Бъдете първият, като оцените тази публикация.

Благодарим Ви! Оценихте тази публикация за полезна...

Следвайте ни в социалните медии!

Съжаляваме, че тази публикация не беше полезна за вас!

Нека подобрим този статия!

Кажете ни как можем да подобрим този пост? Изпратете ни Вашето мнение чрез формата по долу (започнете с вашия E-mail):

Здравната информация на този сайт е прегледана и обновена от редакционния екип на Bremennost.bg (Бременност.бг) и се основава на рецензирани медицински книги и високо уважавани световни здравни организации и институции, включително ACOG (Американски колеж по акушер-гинеколози), CDC (Центрове за контрол и профилактика на заболяванията), AAP (Американска академия по педиатрия), NIH (Национални здравни институти) и други медицински източници.
Bremennost bg
Повече от 9 години Bremennost.bg предоставя специализирана медицинска информация за забременяване, бременност и раждане. Информацията е предоставена от медицински източници по разбираем от нас начин. В зависимост в кои етап от вашия живот се намирате, здравната информация е сортирана в 5 важни категории – "Калкулатори", "Забременяване", "Бременност", "Раждане", "Мама и Бебе". По данни на Google Analytics за последните 12 месеца над 880 хиляди потребители са посетили Bremennost.bg (Бременност.бг).

Абортът Причина за Безплодие (Стерилитет)

Previous article

Безплодие (Стерилитет)

Next article