Прегледана и обновена на 02-10-2016

В тази статия ще ви представим интересен домашен тест за бременност със сода! Надяваме се статията да ви е интересна :)

Какво представлява домашния тест за бременност със сода? Ние използваме содата в ежедневието си да приготвяме всякакви вкусни кексове, торти и палачинки, да намалим киселинността на някои храни, да ускорите процеса на готвене. Помислете колко е хубаво да можем да използваме содата и за установяване на бременност? Е, всъщност можем! Има две схващания за това какво всъщност може да ни покаже така наречения домашен тест за бременност със сода, които е много популярен народен метод у нас и в чужбина. Според някой хора тестът за бременност със сода е едни интересен метод, който може да покаже дали жената е бременна, или не е. Според другото схващане – тестът със сода всъщност може да ни покаже полът на бебето. И в двата случая мнението за него е, че той е:

– Със 70% точен
– Всичко, от което се нуждаете, за да го направите, е сода бикарбонат и проба от вашата урина.
– Самият домашен тест за бременност със сода е бърз и не отнема повече от няколко минути.
– Той е много лесен за изпълнение в домашни условия.

Повечето жени, които са го пробвали по първото схващане, споделят във форумите, че резултатът е бил точен при установяване на бременност. Естествено, не може да разчитате само на бабини тестове, необходимо е да се отнесете сериозно и да потърсите потвърждение чрез тестовете, продавани в аптеките. Те именно засичат промяната в хормоните ви и откриват бременността в 99,9 % от случаите. Тестът със сода бикарбонат се прави много лесно! Необходими са ви съд, в който да се изпишкате. Ние препоръчваме да си купите шишенце за стерилна урина и да го напълните до средата с вашата урина. След това вземете една малка чаена лъжичка сода бикарбонат и го изсипете в шишенцето. Ако содата даде реакция и се разпени – значи резултатът е положителен и вие сте бременна. Ако содата не промени вида си, значи имаме отрицателни показания и не се намира бременност. Дали методът е надежден, преценете вие! Има твърдения, че содата се разпенва в киселинна среда и без бременност, даже че може да се промени и при мъжка урина.

домашен тест за бременност

Другото разпространено мнение за метода е, че чрез него може да се разбере пола на бъдещето ви бебе. Когато разберете, че сте бременна, ви връхлита водопад от емоции като радост, тревога, любопитство, несигурност. Най–вече започвате да се чудите дали бебето ще е момиче или момче! И тук може да ви помогне содата бикарбонат. Тестът можете да направите на същия принцип, за които вече описахме по горе за домашен тест за бременност. В шишенце с урина изсипете 1 лъжичка сода и наблюдавайте реакцията от смесването. Ако содата започне да кипи, значи сте бременна с момче, ако не даде никаква реакция – то ще имате момиче.

Тук можем да дадем логично обяснение на случващото се. Когато жената е бременна, определени хормони в тялото й могат да променят киселинността на нейната урина. Това е, което именно се тества с така наречения домашен тест за бременност със сода. Дали методът е коректен можете да проверите като отидете да направите ултразвуково изследване, на което да се види полът на плода и чрез което вашият лекар ще потвърди.  В Интернет форумите има много споделени резултати, от 31 направени теста, 22 се оказват коректни, а 9 са грешни! Средно имаме 70 % успеваемост.

Дори да не вярвате на резултатите от домашния тест за бременност със сода бикарбонат, можете да го направите за ваше забавление и защото е бърз и няма да ви отнеме много време! Кой знае – може да се окаже, че тестът ви показва правилния резултат и вие ще можете да го използвате за вашите бъдещи бременности? Във всеки случай, няма да ви заболи или навреди да направите този опит, макар и да се окаже грешен. Вие можете да напазарувате дрешки за вашето момченце или момиченце, но не бива да базирате важни решения на резултатите. Няма значение дали е момче или момиче – то е вашето бебе и вие трябва да сте щастлива, че сте бременна с най–прекрасното същество на света!

Може би не вярвате на всичко което сме написали, затова веднага отивайте до магазина вземете една сода бикарбонат и си направете бърз домашен тест за бременност със сода!

До колко полезна беше за вас, тази публикация?

Кликнете върху сърцата, за да я оцените!

Рейтинг 4.6 от 5

Засега няма гласове! Бъдете първият, като оцените тази публикация.

Благодарим Ви! Оценихте тази публикация за полезна...

Следвайте ни в социалните медии!

Съжаляваме, че тази публикация не беше полезна за вас!

Нека подобрим този статия!

Кажете ни как можем да подобрим този пост? Изпратете ни Вашето мнение чрез формата по долу (започнете с вашия E-mail):

Здравната информация на този сайт е прегледана и обновена от редакционния екип на Bremennost.bg (Бременност.бг) и се основава на рецензирани медицински книги и високо уважавани световни здравни организации и институции, включително ACOG (Американски колеж по акушер-гинеколози), CDC (Центрове за контрол и профилактика на заболяванията), AAP (Американска академия по педиатрия), NIH (Национални здравни институти) и други медицински източници.
Bremennost bg
Повече от 9 години Bremennost.bg предоставя специализирана медицинска информация за забременяване, бременност и раждане. Информацията е предоставена от медицински източници по разбираем от нас начин. В зависимост в кои етап от вашия живот се намирате, здравната информация е сортирана в 5 важни категории – "Калкулатори", "Забременяване", "Бременност", "Раждане", "Мама и Бебе". По данни на Google Analytics за последните 12 месеца над 880 хиляди потребители са посетили Bremennost.bg (Бременност.бг).

Хепатит С

Previous article

Депресия

Next article