Сънувах че съм бременна

Сънувах, че съм бременна! Какво символизират и означават сънищата свързани с бременност?
Сънищата свързани с бременност символизират най-често аспект от личния ви живот, който се разраства и развива. Да бъдете бременна в съня си също може да представлява раждането на нова идея, посока, проект или цел. За тези, които всъщност са бременни, тогава сънищата са основани повече на база тревогите на бременността.

жена сънува, че е бременна

Ето няколко тълкования на различни сънища, свързани с бременност:
1. Аборт: „Сънувах аборт!“ Да сънувате, че претърпявате аборт предполага, че пречите и блокирате собствения си растеж. Може да се колебаете дали да преследвате нова посока в живота си поради страх, натиск, личен конфликт или морално задължение. Сънят може също да бъде отражение на собствения ви реален аборт и по този начин служи като начин за изцеление от травмата и работи за самоприемане. Освен това този сън може да бъде сигнал за вас да се грижите повече за здравето си.
– Да сънувате, че някой друг абортира се отнася до аспект от връзката ви с този човек, която не се разраства или зрее. Ако не познавате този човек, тогава сънят може да е за вашите лични виждания за аборт.

2. Бебе: „Сънувах бебе!“ Да видите бебе в съня си означава невинност, топлина и ново начало. Бебетата символизират нещо във вашата вътрешна природа, което е чисто, уязвимо, безпомощно.
– Ако сънувате, че бебето ви се усмихва, то това подсказва, че изпитвате чиста радост. Вие не искате много, за да сте щастлива.
– Ако намерите бебе в съня си, то предполага, че сте признали вашия скрит потенциал.
– Ако сънувате, че сте забравили, че имате бебе, това предполага, че се опитвате да скриете собствените си уязвимости; Вие не искате да кажете на другите да знаят за вашите слабости. Като алтернатива, забравянето за бебе представлява аспект от себе си, който сте изоставили поради променящите се обстоятелства на живота. Сънят може да послужи като напомняне, че е време да вземете този стар интерес, хоби или проект отново.
– Да сънувате плачещо бебе символизира част от вас, която е лишена от внимание и трябва да се подхранва. Като алтернатива, такъв сън представлява вашите неизпълнени цели и чувство на липса в живота ви.
– Ако сънувате, че бебето е пренебрегнато, това предполага, че не обръщате достатъчно внимание на себе си. Не използвате пълния си потенциал. Като алтернатива, този сън може да представлява страховете ви за вашите собствени деца и способността ви да защитавате и да ги предоставяте. Да сънувате гладни бебета символизира зависимостта ви от другите.
– Да видите себе си или някой като бебе в съня си се отнася до вашето желание да бъдете обгрижвани.
– Да сънувате, че бебето се разхожда или танцува, се отнася до потенциала и възможностите, които животът е съхранил за вас. Бъдещето изглежда светло. Сънят може да е метафора, че трябва да предприемете бебешки стъпки във вашата връзка, към целта си, в работен проект или каквото и да е предприятие. Ако имате бебе в реалния живот, сънят е отражение на надеждите ви за това бебе.
– Да сънувате изключително малко бебе символизира вашата безпомощност и страховете ви да позволите на другите да узнаят за вашите уязвимости и некомпетентността. Може и да се страхувате да помолите за помощ.
Да видите мъртво бебе в съня си символизира края на нещо, което някога е било част от вас.

3. Бебешка бутилка: „Сънувах бебешка бутилка!“ Да видите бебешка бутилка в съня си представлява вашите проблеми с някаква зависимост. Вие разчитате твърде много на другите. Ако пиете от бебешка бутилка, тогава сънят означава, че вие сте емоционално незрял и трябва да пораснете.

4. Детска количка: „Сънувах детска количка!“ Да видите детска количка в съня си символизира вашето желание за семейство или копнеж за бебе. Ако детската количка е празна, това означава тъга или неизпълнена цел. Освен това, това предполага, че трябва да се погрижите за нуждите на собственото си вътрешно дете.

5. Бебешки дрехи: „Сънувах бебешки дрехи!“ Да видите бебешки дрехи в съня си, означава, че се изразявате по по-фин начин. Като алтернатива бебешките дрехи представляват вашите бивши начини на мислене или стари навици, които сте надраснали.

6. Бебешка храна: „Сънувах бебешка храна!“ Да виждате или да се храните с детска храна в съня си, означава, че са нужни повече грижи и усилия в текуща ситуация от живота ви. Алтернативно, сънят може да е метафора, която показва, че трябва да ядете по-малки порции храна. Да сънувате, че ви хранят с бебешка храна означава, че сте принудени да научите отново нещо, което вече знаете.

7. Бебешки душ: „Сънувах, че къпя бебе!“ Да сънувате къпане на бебе, предполага, че ви приветства някакво ново начало. Имате шанс да започнете отначало и да правите нещата по различен начин този път.

8. Детегледачка: „Сънувах детегледачка!“ Да сънувате, че гледате дете, предполага, че трябва да се грижиш за детето в себе си.

9. Раждане: „Сънувах раждане на бебе!“
– Да мечтаете, че раждате или да видите някой друг да ражда подсказва, че раждате нова идея или проект. Ако сънувате, че сте бременна и че раждате, това също така представлява нова нагласа, свежи начала или голямо събитие. Алтернативно, сънят може да привлича вниманието към вашето вътрешно дете и потенциала да растете.
– Ако сънувате, че раждате близнаци, значи това представлява противоречиви идеи.
– Да сънувате, че раждате преждевременно, означава, че се чувствате неподготвена за някакво ново начинание.
– Да сънувате, че раждате нечовешко същество, означава вашия непреодолим и неоснователен страх за здравето на бебето ти. Прекалено сте загрижени, че бебето ви може да има вродени дефекти. Този тип сънища са често срещани при бъдещите майки през втория им триместър.
– Ако не очаквате бебе, тогава такъв сън се отнася до вашия страх от резултата от някакво решение или проект. Опитвате се да преодолеете трудностите в живота си и да постигнете вътрешно развитие.
– По-специално, ако сънувате, че раждате чудовище, тогава това означава, че вашата вътрешна творческа енергия тепърва ще разцъфтява и прераства във външен израз. Може да имате известно колебание да освободите това „чудовище“ от страх, че другите ще ви съдят или че няма да приемат вашите идеали.
– Да сънувате, че майката умира по време на раждането, представлява трансформация. Сънят представлява завършек на едно – смърт и новото начало на друго – раждане. Може да направите промени в живота или да се отървете от старите си навици и начини.
– Да сънувате, че детето умира по време на раждане, подсказва, че изпитвате затруднения при забременяване. Това може да отразява и вашата тревожност относно грижата за дете.

Питахте ни „Сънувах че съм бременна!“, какво означава това? Много тълкования, особено на всички тези неща които са свързани и са около бременност, дано сме ви били полезни, нека всеки сам да изтълкува своят сън.

Източници към статията – Сънувах, че съм бременна!
1. dreammoods.com/dreamthemes/pregnancy-dream-symbols.htm

До колко полезна беше за вас, тази публикация?

Кликнете върху сърцата, за да я оцените!

Рейтинг 3.7 от 5

Засега няма гласове! Бъдете първият, като оцените тази публикация.

Благодарим Ви! Оценихте тази публикация за полезна...

Следвайте ни в социалните медии!

Съжаляваме, че тази публикация не беше полезна за вас!

Нека подобрим тази статия!

Кажете ни как можем да подобрим този пост? Изпратете ни Вашето мнение чрез формата по долу ( *Важно започнете съобщението с вашия E-mail):

Здравната информация на този сайт е прегледана и обновена от редакционния екип на Bremennost.bg (Бременност.бг) и се основава на рецензирани медицински книги и високо уважавани световни здравни организации и институции, включително ACOG (Американски колеж по акушер-гинеколози), CDC (Центрове за контрол и профилактика на заболяванията), AAP (Американска академия по педиатрия), NIH (Национални здравни институти) и други медицински източници.
Bremennost bg

Bremennost bg

Повече от 9 години Bremennost.bg предоставя специализирана медицинска информация за забременяване, бременност и раждане. Информацията е предоставена от медицински източници по разбираем от нас начин. В зависимост в кои етап от вашия живот се намирате, здравната информация е сортирана в 5 важни категории – "Калкулатори", "Забременяване", "Бременност", "Раждане", "Мама и Бебе". По данни на Google Analytics за последните 12 месеца над 880 хиляди потребители са посетили Bremennost.bg (Бременност.бг).

Следваща публикация

Знаете ли, че...

Около 300 сперматозоида достигат до фалопиевата тръба, но само един ще оплоди яйцеклетката.