Прегледана и обновена на 29-11-2018

Бременност и Цигари, съвместими но и така опасни заедно.
Не е препоръчително бъдещите майки да пушат цигари. В днешно време се правят изключително много изследвания на тази тема и статистиката сочи, че при хора бременни и същевременно пушещи цигари преждевременните раждания са два пъти по срещани. Като добавим стреса и нездравословния живот които живеем може да има трагични последствия. Затова можем смело да кажем Бременност и цигари, категорично може да са опасни за здравето на майката и бебето.

Бременност и Цигари

Без цигари не мога, какво да правя. Вариантите са няколко да откажете цигарите дори и малко по малко. Това е най добрия вариант за вас и вашето бебе, ако не можете и ще сте изнервени от това да не пушете цигари  по време на бременността,  а това не е добър вариант, защото вие сега имате нужда от спокойствие.  Някои данни сочат че е допустимо да се пушат до 2–5 цигари дневно.

Тезите са много за Бременност и Цигари и по точно последствията от никотина за самия организъм:

  • Рискът от спонтанен аборт е доста по голям
  • Значително намалено тегло на новородените деца
  • Преждевременно остаряване на яйчниковата функция
  • зачестяване на стерилитет при жената
  • предивременно остаряване на целия организъм
  • състаряване на кожата
  • скъсяване продължителността на бременността, зачестяване на абортите и понякога по–голямата възможност за преждевременно раждане
  • зачестяване на уврежданията у детето  и заболявания

Почти няма орган в човешкото тяло, който да не се уврежда от цигарите и в частност никотина. Над 4000 са вредните съединения излизащи от тютюневия дим. У пушачките се установяват по–често и по–рано сърдечен инфаркт и ранна артериосклероза, ракови заболявания на белите дробове, на хранопровода или на пикочния мехур, както и ранна смърт на човека.

Важни фактори за това да спрете през бременността и цигарите са семейството да ви подкрепя, може да накарате заедно с вас и други членове от  вашето семейство да спрат да пушат. Също така околните хора около вас, като приятели и приятелки, колегите на работното място и т.н

След всичко прочетено по темата човек отново сам ще избере своя път и най–доброта за него, а най–доброто е да спре цигарите по време на бременност. Ние бихме ви посъветвали „Бременност и Цигари“ – категорично НЕ, защото вредата от цигарите може да промени живота на Вас и вашето бебе!

До колко полезна беше за вас, тази публикация?

Кликнете върху сърцата, за да я оцените!