Прегледана и обновена на 29-11-2018

Бременност и Цигари, съвместими но и така опасни заедно.
Не е препоръчително бъдещите майки да пушат цигари. В днешно време се правят изключително много изследвания на тази тема и статистиката сочи, че при хора бременни и същевременно пушещи цигари преждевременните раждания са два пъти по срещани. Като добавим стреса и нездравословния живот които живеем може да има трагични последствия. Затова можем смело да кажем Бременност и цигари, категорично може да са опасни за здравето на майката и бебето.

Бременност и Цигари

Без цигари не мога, какво да правя. Вариантите са няколко да откажете цигарите дори и малко по малко. Това е най добрия вариант за вас и вашето бебе, ако не можете и ще сте изнервени от това да не пушете цигари  по време на бременността,  а това не е добър вариант, защото вие сега имате нужда от спокойствие.  Някои данни сочат че е допустимо да се пушат до 2–5 цигари дневно.

Тезите са много за Бременност и Цигари и по точно последствията от никотина за самия организъм:

  • Рискът от спонтанен аборт е доста по голям
  • Значително намалено тегло на новородените деца
  • Преждевременно остаряване на яйчниковата функция
  • зачестяване на стерилитет при жената
  • предивременно остаряване на целия организъм
  • състаряване на кожата
  • скъсяване продължителността на бременността, зачестяване на абортите и понякога по–голямата възможност за преждевременно раждане
  • зачестяване на уврежданията у детето  и заболявания

Почти няма орган в човешкото тяло, който да не се уврежда от цигарите и в частност никотина. Над 4000 са вредните съединения излизащи от тютюневия дим. У пушачките се установяват по–често и по–рано сърдечен инфаркт и ранна артериосклероза, ракови заболявания на белите дробове, на хранопровода или на пикочния мехур, както и ранна смърт на човека.

Важни фактори за това да спрете през бременността и цигарите са семейството да ви подкрепя, може да накарате заедно с вас и други членове от  вашето семейство да спрат да пушат. Също така околните хора около вас, като приятели и приятелки, колегите на работното място и т.н

След всичко прочетено по темата човек отново сам ще избере своя път и най–доброта за него, а най–доброто е да спре цигарите по време на бременност. Ние бихме ви посъветвали „Бременност и Цигари“ – категорично НЕ, защото вредата от цигарите може да промени живота на Вас и вашето бебе!

До колко полезна беше за вас, тази публикация?

Кликнете върху сърцата, за да я оцените!

Рейтинг 0 от 5

Засега няма гласове! Бъдете първият, като оцените тази публикация.

Благодарим Ви! Оценихте тази публикация за полезна...

Следвайте ни в социалните медии!

Съжаляваме, че тази публикация не беше полезна за вас!

Нека подобрим този статия!

Кажете ни как можем да подобрим този пост? Изпратете ни Вашето мнение чрез формата по долу (започнете с вашия E-mail):

Здравната информация на този сайт е прегледана и обновена от редакционния екип на Bremennost.bg (Бременност.бг) и се основава на рецензирани медицински книги и високо уважавани световни здравни организации и институции, включително ACOG (Американски колеж по акушер-гинеколози), CDC (Центрове за контрол и профилактика на заболяванията), AAP (Американска академия по педиатрия), NIH (Национални здравни институти) и други медицински източници.
Bremennost bg
Повече от 9 години Bremennost.bg предоставя специализирана медицинска информация за забременяване, бременност и раждане. Информацията е предоставена от медицински източници по разбираем от нас начин. В зависимост в кои етап от вашия живот се намирате, здравната информация е сортирана в 5 важни категории – "Калкулатори", "Забременяване", "Бременност", "Раждане", "Мама и Бебе". По данни на Google Analytics за последните 12 месеца над 880 хиляди потребители са посетили Bremennost.bg (Бременност.бг).

Бременна ли Съм

Previous article

Менструация

Next article