Речник

Левкорея

Обновена: 26-01-2017

Какво е Левкорея?
Левкореята е бяло течение, но медицинският термин левкорея се използва в САЩ, а терминът бяло течение се използва в Европа. Двата термина обозначават белезникаво, бяло–жълтеникаво вагинално течение. Тя понякога се случва преди едно момиче да получи първият си месечен период и разбира се смята за признак на пубертета.

Симптоми на Левкорея причини за левкорея, лечение и симптоми
– Гъсто и лепкаво вагинално течение
– Летаргия
– Слабост
– Запек
– Чести главоболия
– Болка в прасците и лумбалната област

Причини за Левкорея
Има много причини за появата на левкорея при жените, но обичайната е естрогенен дисбаланс.
Други причини могат да бъдат:
– Неправилната хигиена
– Хормонални нарушения
– запек и стомашно разстройство
– Рани, причинени от силен сърбеж
– Анемия и други заболявания, като диабет

Видове Левкорея:
Физиологична Левкорея се случи под формата на защитен механизъм. Вагината използва този защитен механизъм за поддържане на химически баланс. Това жълтеникаво вагинално течение помага за запазване на гъвкавостта на вагиналните тъкани. Вагинално течение или левкорея се освобождава от влагалището в резултат на естроген стимулация. При нормални обстоятелства, това жълтеникаво вагинално течение, което ние също познаваме като левкорея се отделя от време на време през различните етапи на бременността. Изпускането на левкорея  спомага и е причина за увеличаване на притока на кръв към вагината. Този феномен се случва в резултат на повишени нива на естроген.

Възпалителна Левкорея е друг вид вагиналното течение, което се появя и се отделя в резултат на възпаление или претоварване на вагиналната лигавица. Ако вагинален секрет, който е бил освободен е жълтеникав и дава лоша миризма, трябва да посетите вашия медицински специалист, възможно най–рано. Този тип левкорея или жълтеникаво вагинално течение с лоша миризма може да бъде причина от няколко други инфекции! Тези инфекции могат да включват органични бактериални инфекции или дори полово предавани болести.  Понякога, след левкорея се появяват тежки болки в гърба и лохии. Лохии се определя като вагинално течение след раждането. Вагинално течение съдържа слуз, плацентарната тъкан и кръв.

Размер на Левкореята
Размерът и продължителността може да се увеличат поради вагинална инфекция или болести предавани по полов път, а също така могат да изчезнат и да се появят отново след време.

Лечение на Левкорея
Има няколко възможни лекарства, които успешно ще ви помогнат да се справите с левкореята. Консултирайте се с Вашия лекар. Не се опитвайте да вземате някое от тези лекарства на собствена глава, защото има голям шанс, ако приемате някое от тези лекарства да Ви причинят други нежелани реакции. Затова се посъветвайте с вашия лекар.

Следродилна Депресия

Предишна публикация

Кога Жената Може и Трябва да Ражда

Следваща публикация

Comments

Comments are closed.

Още в Речник

цервицит

Цервицит

Какво е цервицит? Маточната шийка се намира в най-ниската част на матката. Тя се простира частично и ...
Речник
витамин б17

Витамин Б17

Какво е Витамин Б17? Витамин Б17 или още известен като амигдалин – е съединение, открито в ядките ...
Речник
синдром на Рейно

Синдром на Рейно

Какво е синдром на Рейно? Болестта на Рейно води до това – някои области на тялото – ...
Речник
легионелоза

Легионелоза

Какво е легионелоза? Легионерска болест или легионелоза е тежка форма на пневмония. Това е сериозно възпаление на ...
Речник