Прегледана и обновена на 26-01-2017

Какво е Левкорея?
Левкореята е бяло течение, но медицинският термин левкорея се използва в САЩ, а терминът бяло течение се използва в Европа. Двата термина обозначават белезникаво, бяло–жълтеникаво вагинално течение. Тя понякога се случва преди едно момиче да получи първият си месечен период и разбира се смята за признак на пубертета.

Симптоми на Левкорея причини за левкорея, лечение и симптоми


– Гъсто и лепкаво вагинално течение
– Летаргия
– Слабост
– Запек
– Чести главоболия
– Болка в прасците и лумбалната област

Причини за Левкорея
Има много причини за появата на левкорея при жените, но обичайната е естрогенен дисбаланс.
Други причини могат да бъдат:
– Неправилната хигиена
– Хормонални нарушения
– запек и стомашно разстройство
– Рани, причинени от силен сърбеж
– Анемия и други заболявания, като диабет

Видове Левкорея:
Физиологична Левкорея се случи под формата на защитен механизъм. Вагината използва този защитен механизъм за поддържане на химически баланс. Това жълтеникаво вагинално течение помага за запазване на гъвкавостта на вагиналните тъкани. Вагинално течение или левкорея се освобождава от влагалището в резултат на естроген стимулация. При нормални обстоятелства, това жълтеникаво вагинално течение, което ние също познаваме като левкорея се отделя от време на време през различните етапи на бременността. Изпускането на левкорея  спомага и е причина за увеличаване на притока на кръв към вагината. Този феномен се случва в резултат на повишени нива на естроген.

Възпалителна Левкорея е друг вид вагиналното течение, което се появя и се отделя в резултат на възпаление или претоварване на вагиналната лигавица. Ако вагинален секрет, който е бил освободен е жълтеникав и дава лоша миризма, трябва да посетите вашия медицински специалист, възможно най–рано. Този тип левкорея или жълтеникаво вагинално течение с лоша миризма може да бъде причина от няколко други инфекции! Тези инфекции могат да включват органични бактериални инфекции или дори полово предавани болести.  Понякога, след левкорея се появяват тежки болки в гърба и лохии. Лохии се определя като вагинално течение след раждането. Вагинално течение съдържа слуз, плацентарната тъкан и кръв.

Размер на Левкореята
Размерът и продължителността може да се увеличат поради вагинална инфекция или болести предавани по полов път, а също така могат да изчезнат и да се появят отново след време.

Лечение на Левкорея
Има няколко възможни лекарства, които успешно ще ви помогнат да се справите с левкореята. Консултирайте се с Вашия лекар. Не се опитвайте да вземате някое от тези лекарства на собствена глава, защото има голям шанс, ако приемате някое от тези лекарства да Ви причинят други нежелани реакции. Затова се посъветвайте с вашия лекар.

До колко полезна беше за вас, тази публикация?

Кликнете върху сърцата, за да я оцените!

Рейтинг 4 от 5

Засега няма гласове! Бъдете първият, като оцените тази публикация.

Благодарим Ви! Оценихте тази публикация за полезна...

Следвайте ни в социалните медии!

Съжаляваме, че тази публикация не беше полезна за вас!

Нека подобрим тази статия!

Кажете ни как можем да подобрим този пост? Изпратете ни Вашето мнение чрез формата по долу ( *Важно започнете съобщението с вашия E-mail):

Здравната информация на този сайт е прегледана и обновена от редакционния екип на Bremennost.bg (Бременност.бг) и се основава на рецензирани медицински книги и високо уважавани световни здравни организации и институции, включително ACOG (Американски колеж по акушер-гинеколози), CDC (Центрове за контрол и профилактика на заболяванията), AAP (Американска академия по педиатрия), NIH (Национални здравни институти) и други медицински източници.
Bremennost bg
Повече от 9 години Bremennost.bg предоставя специализирана медицинска информация за забременяване, бременност и раждане. Информацията е предоставена от медицински източници по разбираем от нас начин. В зависимост в кои етап от вашия живот се намирате, здравната информация е сортирана в 5 важни категории – "Калкулатори", "Забременяване", "Бременност", "Раждане", "Мама и Бебе". По данни на Google Analytics за последните 12 месеца над 880 хиляди потребители са посетили Bremennost.bg (Бременност.бг).

Следродилна Депресия

Previous article

Кога Жената Може и Трябва да Ражда

Next article

More in Речник