Забременяване

Забременяване след Аборт

Обновена: 26-09-2013

Възможно ли е Забременяване след Аборт?
Първо трябва да се знае, че има различни видове аборт. Обикновено казваме аборт на изкуствен т.е. доброволно прекратяване на бременността, но трябва да се има в предвид че под думата аборт се причисляват и спонтанните аборти или разговорно както ги наричаме помятане. Няма две жени в този свят, които да реагират идентично на спонтанен аборт. Всички са потресени от шока, но някои го преодоляват по-лесно, други — по-драматично. Може да ви е тежко в компанията на майки с деца след като сте преживяли такова неблагополучие. Естествено е да сте уязвима и нервна, особено ако се налага да обяснявате. забременяване след абортВъпросът които остава в много жени е „Ще имам ли успешно забременяване след аборт“. Много жени смятат, че няма да може повече да се получи забременяване след аборт или имат своите опасения за това. Отговорът и за двата вида аборт е един и същ – не би трябвало да има някакъв ефект върху способността ви да забременеете и да имате деца в бъдеще. Налице е много рядко явление при някои които жени които са имали няколко операции на шийката на матката при които може да има последици като неспособност да се износи плода. Но отново това е изключително рядко явление и не трябва да предизвиква притеснения.

Възможност за забременяване след аборт
Както вече разбрахте в повечето случай, абортите не са някаква пречка за следващо забременяване. Едно проучване доказва, че възможностите за забременяване след аборт са същите каквито при жени които не са претърпели загуба на бебе. Запазват се възможностите при два аборта, но при три и повече рисковия процент се повишава.

Кога мога отново да забременея?
При ранен аборт, които е настъпил през първите 8 седмици от бременността и е без кюртаж, зачеването може да стане веднага след нормалния менструален цикъл. Ако абортът е настъпил след 8 седмица и се е наложил кюртаж, тогава лекарите съветват да се изчакат два редовни менструални цикъла преди да се направи опит за забременяване след аборт.

Запек при Бременност

Предишна публикация

2 Коментари

  1. След аборт задължително ли се вземат лекарства?

  2. След колко време е нормално да се прави секс след аборт?

Оставете коментар