Хапчета за Спиране на Кърма

Има ли различни и ефикасни видове хапчета за спиране на кърма?
Преди да предприемете каквито и да било начини за спиране на кърмата то Ви препоръчваме да прочетете статията Предимства на Кърменето.

В миналото жените които не са искали да кърмят, са приемали предписано лекарство, наречено бромокриптин. То обаче е имало много неприятни странични ефекти, вариращи от виене на свят и гадене до загуба на коса, сърдечен удар и дори няколко смъртни случая.

хапчета за спиране на кърма

Днес по–новите медикаменти съдържат активно вещество каберголин, което досега е доказано по–безопасно, но като цяло – повечето лекари и акушерки препоръчват да се използват естествени средства като най–безопасен начин за спиране на кърменето. Редица проучвания съобщават и за значително намаляване на производството на мляко с еднократна доза на медикамент с веществото псевдоефедрин. Винаги се консултирайте с вашия доктор или акушер преди да приемете ново лекарство. Ако все пак решите да опитате това средство – бъдете сигурни, че получавате правилна версия на псевдоефедрин. За малко по–естествено решение за слагане на край на кърменето –  има някои витамини и билки, които са доказано по–полезни при отбиването. Не всяка билка обаче е детайлно проучена, макар и билкарите и лекарите по източна медицина да са ги използвали в продължение на векове. За повече информация относно безопасността и уместността на всяко билколечение, консултирайте се с квалифициран практикуващ лекар по алтернативната медицина. Например 200 mg витамин В6 в продължение на пет дни може да облекчи напълването на гърдите с мляко.

Кое е най–изписваното хапче за спиране на кърма?
Днес у нас най–използваното хапче за спиране на кърменето е Достинекс, чиято основна съставка е каберголин. Този медикамент представлява пролактинов инхибитор, който възпрепятства започването или прекратява образуването на кърма чрез намаляване на количеството на хормона пролактин. Това лекарство се приема след раждане за спиране на лактацията. То е приложимо и при заболявания, които са свързани със завишени нива пролактин като аменорея, нередовен цикъл, пролактинома, безплодие и т.н.

Как се приема Достинекс?
Никога не прибягвайте до своеволен прием на Достинекс, защото лекар трябва да прецизира вашето моментно състояние и да прецени точно каква доза и начин на прием е удачен за вас. Иначе медикамента се приема перорално по време на хранене. За предотвратяване на лактация обичайно се предписват 2 таблетки през първия ден след раждане, а за спиране на кърмата се дава по 1/2 таблетка на всеки 12 часа за 2 дни. Достинексът не се препоръчва да бъде приемам от пациенти под 16 годишна възраст.

Какви нежелани реакции можете да очаквате вследствие на приема на медикамента?
Естествено и за този лекарствен продукт важи правилото, че може да се случат някакви нежелани странични реакции, затова трябва да сте внимателни. По време на приема на Достинекс може да се проявят следните нежелани реакции:
– Замайване
– Главоболие
– Болка в корема
– Гадене и повръщане
Сънливост
Депресия
Ниско кръвно
– Дисбаланс на менструалния цикъл
Горещи вълни
– Отпадналост

Ако забележите при вас някоя от изброените реакции и тя трайно нарушава вашия комфорт – се обърнете към лекаря ви. Той ще прецизира дали да направи временно понижаване на дозата, след което наблюдаваните нежелани реакции обичайно отслабват и изчезват напълно.

Отново Ви препоръчваме преди да предприемете вземането на хапчета за спиране на кърма да научите за ползите от кърменето, така както за детето, но и за вас самите.

До колко полезна беше за вас, тази публикация?

Кликнете върху сърцата, за да я оцените!

Рейтинг 4.5 от 5

Засега няма гласове! Бъдете първият, като оцените тази публикация.

Благодарим Ви! Оценихте тази публикация за полезна...

Следвайте ни в социалните медии!

Съжаляваме, че тази публикация не беше полезна за вас!

Нека подобрим тази статия!

Кажете ни как можем да подобрим този пост? Изпратете ни Вашето мнение чрез формата по долу ( *Важно започнете съобщението с вашия E-mail):