Бяло Течение на Парцали

Какво трябва да знаем за бяло течение на парцали?
Нормално е да имате малко количество секрет от влагалището. Това е естественият начин, по който вагината ви се почиства и защитава от бактерии. Промяната в размера, цвета или миризмата на секрецията от влагалището доста често означава, че имате някаква инфекция, но може да бъде трудно да се каже на какво се дължи това течение само от пръв поглед и е нужна оценка от лекар. Ето и една статия само и единствено за Бяло Течение без значение естеството дали е на парцали, с миризма, при бременност или преди цикъл.

ПОДОБНИ ПУБЛИКАЦИИ

Какво означава, ако имате бяло течение на парцали?
Най–често, ако течението от влагалището ви стане гъсто, млечно бяло и на парцали, това е знак за наличие на някаква обща инфекция, причинена от гъбички. Те обикновено се развиват в гениталиите или по кожата около влагалището, където средата често се задържа топла и влажна – от изтичането на урината или изпотяването, за по–дълго време. Гъбичките обикновено не са полово предавани. Всяка жена може да получи гъбична инфекция във влагалището, особено ако седи на едно място за дълъг период от време. Гъбичните инфекции са по–обичайни за жените, които имат диабет или приемат някакви антибиотици. Инфекцията не винаги е вътре във влагалището. Жените може да получат гъбични инфекции и по кожата, особено между кожните гънки около слабините от вътрешната част на бедрата. Гъбичната инфекция по кожата освен бяло течение на парцали може доведе до образуване и на язва или раничка. Ако те се замърсят с изпражненията или урината, това може да започне други сериозни инфекции и да премине по други области на тялото.

бяло течение на парцали

Симптоми при появата на бяло течение на парцали?
Освен течението от влагалището, може да наблюдавате и следните спохождащи симптоми:
– Силно чувство на сърбеж вътре или извън вагината
– Зачервена кожа извън и вътре във вагината
– Парещото усещане, когато преминава урината ви
– Зловонна миризма от влагалището

Лечение на бяло течение на парцали
Някои хора казват, че полученото бяло течение на парцали често може да бъде излекувано с помощта на естествени средства. Едно ефикасно домашно средство е да се смесват 3 супени лъжици оцет с 1 литър преварена и охладена вода. В сместа се потапя един тампон и се вмъква във вагината всяка вечер за 3 нощи като се премахва всяка сутрин. Други средства са поставяне на тампон със домашен чист мед за една до три вечери или поставяне на скилидка чесън в стерилна марля във влагалището. Можете да си правите и промивки външно с разтвор от сварена смрадлика или лайка и сода за хляб. Запомнете обаче, ако имате бяло течение на парцали все пак е най–добре да отидете на лекар, който да вземе проба за микробиология и спрямо резултата да ви назначи най–доброто лечение, така че да с избегне рискът от някакви усложнения.

Може ли по някакъв начин да се предотврати появата на бяло течение на парцали?
Най–добрият начин за предотвратяване на появата на бяло течение на парцали е запазването на вагината ви и кожата около нея чисти и сухи. Ето някои предложения:
– Сменявайте бельо си толкова често, колкото можете. Ако използвате дамски превръзки или тампони за месечното си кървене, ги сменявайте много често през деня.
– Ако седите през повечето време, опитайте се да променяте вашата позиция най–малко веднъж на всеки час или и по–често, ако можете.
– Ако имате неприятно чувство в долната част на тялото, използвайте огледало, за да следите дали имат някакво необичайно зачервяване в или около влагалището. Ако не можете да направите това, помолете някой, на който имате доверие да го направя вместо вас, особено ако забележите необичайна миризма от гениталиите си.
– Носете чисто и сухи бельо, изработено от памук, защото той поглъща влагата и остава гениталиите ви сухи.
– По време на месечния ви цикъл сменявайте превръзката или тампоните редовно.
– Измивайте половите си органи непосредствено след сексуален контакт, за да се предпазите от гъбички, а от там и появата на бяло течение на парцали.
– Избирайте измиващи интимни гелове с млечна киселина, която балансира PH–то на влагалището ви.

Личната интимна хигиена при жените е много важна, за да запазите здраво влагалището си и да не допуснете така неприятното бяло течение на парцали. Понякога обаче точно това бяло течение на парцали вследствие на гъбична инфекция, може да се получи и след силен стрес и падане на съпротивителните сили на имунната система. Промяната в алкално–киселинния баланс на организма също може да доведе до такова течение. Ако средата ви е прекалено алкална, гъбичките лесно могат да се развият в тялото особено през бременност и кърмене или при диета с предимно алкални храни. Ако имате бяло течение на парцали – потърсете помощ от лекар, който най–добре ще ви насочи какво лечение да предприемете, за да решите проблема по най–бързия начин за вас без ненужни усложнения и главоболия.

До колко полезна беше за вас, тази публикация?

Кликнете върху сърцата, за да я оцените!

Рейтинг 4.5 от 5

Засега няма гласове! Бъдете първият, като оцените тази публикация.

Благодарим Ви! Оценихте тази публикация за полезна...

Следвайте ни в социалните медии!

Съжаляваме, че тази публикация не беше полезна за вас!

Нека подобрим тази статия!

Кажете ни как можем да подобрим този пост? Изпратете ни Вашето мнение чрез формата по долу ( *Важно започнете съобщението с вашия E-mail):

Здравната информация на този сайт е прегледана и обновена от редакционния екип на Bremennost.bg (Бременност.бг) и се основава на рецензирани медицински книги и високо уважавани световни здравни организации и институции, включително ACOG (Американски колеж по акушер-гинеколози), CDC (Центрове за контрол и профилактика на заболяванията), AAP (Американска академия по педиатрия), NIH (Национални здравни институти) и други медицински източници.
Bremennost bg

Bremennost bg

Повече от 9 години Bremennost.bg предоставя специализирана медицинска информация за забременяване, бременност и раждане. Информацията е предоставена от медицински източници по разбираем от нас начин. В зависимост в кои етап от вашия живот се намирате, здравната информация е сортирана в 5 важни категории – "Калкулатори", "Забременяване", "Бременност", "Раждане", "Мама и Бебе". По данни на Google Analytics за последните 12 месеца над 880 хиляди потребители са посетили Bremennost.bg (Бременност.бг).