За Колко Време се Забременява

Колко време е нужно за забременяване?
Често жените задават на своя лекар въпроси като: „За колко време се забременява“, „Колко време е нужно за забременяване“, „След колко време се забременява“. Истината е, че никой не може да каже точно колко време е необходимо на една жена да забременее, защото всеки организъм е различен и всичко е относително при всеки човек. Но ние можем да ви кажем колко е средното статистическо време за едно успешно зачеване и разбира се как може да ускорите този процес, чрез спазване на някои лесни правила.

За колко време се забременява?
По–голямата част от жените зачеват в рамките на три месеца след като започнат да правят опити със своя партньор, но вашият собствен опит може да е по–дълъг в зависимост от вашата възраст, здравословно състояние и лоши навици като тютюнопушене, алкохол и т.н.
От всички двойки, който се опитват да забременеят има извадена статистика за това колко време е нужно за да се стигне до забременяване:

  • 30% е шанса на жените да успее да забременеят през първият месечен цикъл – около 1 месец
  • 59% е шанса да зачеват в рамките на три менструални цикъла – около 3 месеца
  • 80% е шансът да да стигнат до успешно забременяване в рамките на 6 цикъла – около 6 месеца
  • 85% е шанса да заченат в период от 12 менструални цикъла – около 1 година
  • 91% е шанса на жената да забременее в рамките на 36 менструални цикъла или това е приблизително 3 години
  • и от 92 до 96% е шансът една жена да зачене в рамките на 48 менструлани цикъла или тук се има в предвид около 4 години от първият опит за забременяване.

за колко време се забременява

Ако се опитвате да имате дете от една година, но нещата не се получават, то трябва да потърсите помощ от лекар специалист. По този начин вие ще получите напътствия и нужната помощ в този така важен период от от вашият живот. Също така няма да губите така ценните плодородни години, защото вашият биологичен часовник тиктака и продължава да тиктака. Ако сте на 35–40 години времето е още по ценно и вие трябва да получите помощ колкото се може по–ранно. Тук ако правите опити от 6 месеца и не се получават нещата, то веднага посетете специалист по репродуктивно здраве.

Колко двойки се нуждаят от помощ за забременяване?
Около 90% от всички двойки зачеват по естествен път, а останалите 10% имат проблеми и трябва да се обърнат към специалист. Макар този процент да се увеличава през последните години поради начина на живот придружен със стрес, напрежение, вредни навици и т.н. Диагнозата „Безплодие“ се поставя след като една година сте правили опити за забременяване но всички те са неуспешни. След като се посъветват със специалист то голяма част от двойките се радват на децата си след успешна бременност.

Как се отразява възрастта на шансовете за забременяване?
Колкото повече годините минават, толкова повече време може да ви е необходимо за да забременеете. След една година опити около 86% от жени на около 20 годишна възраст ще заченат. Времето на забременяване се увеличава ако жената е минала 40 годишна възраст. Като цяло върха на плодовитостта на жената е когато тя е на около 24 годишна възраст. Въпреки че жените които са над 40 години е по трудно да заченат, много жени имат успешна бременност и здрави деца след това. Препоръчваме да прочетете статията Бременност след 40.

Мога ли да забременея по–бързо?
За щастие отговорът е ДА! Ето няколко стъпки, които може да предприемете за да ускорите нещата зачеването:

  • Първо трябва да разберете кога сте в овулация (вашето тяло трябва да освободи яйцеклетка, за да може сперматозоидът да я намери и да си свърши и той работата). Можете да забременеете само когато сте в овулация. Има няколко различни метода чрез който може да следите вашата овулация, някои от тях са измерване на базалната температура и тестовете за овулация.
  • На следващо място е секс по време на овулация. Статистиките показват, че младите двойки които следят овулацията и правят секс точно в това време успяват да забременеят по–бързо. Най–доброто време да правите секс е 2–3 дни преди датата на овулация до 1 ден след датата на овулацията. Абе както е казал Мечо Пух „Колкото повече, толкова повече!“
  • Планирайте и подгответе вашето тяло за бременността. Откажете се от вредните навици като тютюнопушене, алкохол, наркотици и т.н Приемайте нужните витамини и минерали който вашият лекар ще ви изпише за успешно забременяване. Фолиевата киселина е задължителна при плануване на бременност, както и след това през цялата бременност!

Екипът на (Bremennost.bg) Ви желае бързо и успешно забременяване, лека бременност и здраво бебе!

До колко полезна беше за вас, тази публикация?

Кликнете върху сърцата, за да я оцените!

Рейтинг 5 от 5

Засега няма гласове! Бъдете първият, като оцените тази публикация.

Благодарим Ви! Оценихте тази публикация за полезна...

Следвайте ни в социалните медии!

Съжаляваме, че тази публикация не беше полезна за вас!

Нека подобрим тази статия!

Кажете ни как можем да подобрим този пост? Изпратете ни Вашето мнение чрез формата по долу ( *Важно започнете съобщението с вашия E-mail):

Здравната информация на този сайт е прегледана и обновена от редакционния екип на Bremennost.bg (Бременност.бг) и се основава на рецензирани медицински книги и високо уважавани световни здравни организации и институции, включително ACOG (Американски колеж по акушер-гинеколози), CDC (Центрове за контрол и профилактика на заболяванията), AAP (Американска академия по педиатрия), NIH (Национални здравни институти) и други медицински източници.
Bremennost bg

Bremennost bg

Повече от 9 години Bremennost.bg предоставя специализирана медицинска информация за забременяване, бременност и раждане. Информацията е предоставена от медицински източници по разбираем от нас начин. В зависимост в кои етап от вашия живот се намирате, здравната информация е сортирана в 5 важни категории – "Калкулатори", "Забременяване", "Бременност", "Раждане", "Мама и Бебе". По данни на Google Analytics за последните 12 месеца над 880 хиляди потребители са посетили Bremennost.bg (Бременност.бг).