Ягоди и Бременност

Безопасно ли е да ядете ягоди при бременност?!
Желанието да опитат от всички храни по време на бременност е голяма за повечето жени. Ако вие също сте така и имате внезапно желание да вкусите нещо неустоимо сладко например, но не трябва да увеличавате приема на захар и въглехидрати, то приема на плодове при бременност може да се окаже добър вариант. Точно ягодите са един от спасителите които да си похапнете при бременност и да не се притеснявате от захарта. Въпреки, че повечето плодовете са безопасни, то всяка бременна жена ще се запита – наистина ли е безопасно да се ядат ягоди при бременност, дали приема на голямо количество ягоди не засяга плода по някакъв начин?

ягоди и бременност

Независимо дали пресни или замразени, ягодите са световно известни със своите ползи за здравето на всеки човек. Тези сочни плодове съдържат много хранителни вещества, които работят с организма ви за вашето здраве. Ползите за здравето от приемането на свежи ягоди са:
–  Ягодите са един от богатите естествени източници на витамин С, който е силен антиоксидант, същевременно подпомага забавяне на стареенето и предпазва организма от св