Билки за Зачеване

Научете кои са най активните билки за зачеване!
Ако сте привърженици на алтернативните методи за лечение и искате да заченете – тук ще ви представим списък на топ 10 билки за подобряване на плодовитостта и за по-бързо зачеване. Има прекрасни билки за зачеване, които са използвани от древни времена в подкрепа на по-лесното достигане до така мечтаната за някои бременност. Списъкът, които ще ви предложим включва билки и за мъже и за жени. Изберете тези, които засягат вашия проблем. Когато жените започнат да използват тези билки, менструалният им цикъл става редовен, а овулацията започва да се случва правилно като по този начин забременяването се осъществява по-бързо и по-лесно. Ако безплодието е свързано с проблем при мъжкия партньор, използвайте билки за увеличаване на броя на сперматозоидите и за подобряване на качеството им. Все пак е добре да се консултирате и с лекар преди да си назначите самолечение, за да сте сигурни, че сте в пълна безопасност, без рискове за вашето здраве. Дори да не искате да зачевате, пак можете да използвате този билки за регулиране на менструалните ви периоди и за цялостното благосъстояние на вашата хормонална система.

Ето го списъкът които направихме за вас – Билки за зачеване:

билки за зачеване

1. Коприва:
Копривата е една от най-добрите билки за подобряване на плодовитостта, както за мъжете, така също и за жените. При жените тя тонизира и подхранва мускулатурата на матката. Билката насърчава укрепването на бъбреците и надбъбречните жлези. Тази билка подготвя тялото на жената за бременност, а също и подпомага за поддържането на доброто развитие на ембриона след като се случи зачеването. Можете да вземете билката под формата на чай чрез една, две или дори повече чаши на ден. Чаят е с изключително високо съдържание на витамин К и е установено, че увеличава кърмата на новите майки.

2. Червена детелина:
Червената детелина е отлична билка за подобряване на плодовитостта посредством високите си количества калций и магнезий. Това е една от най-добрите билки за зачеване. Тя повишава способността на жената да зачене чрез подкрепа на жлезистата система. Червената детелина е силно алкализираща билка, която балансира хормоните, необходими за зачеването. С тази билка се подобрява рН средата на матката, която става се благоприятна за посрещане на новия живот. Можете да взимате червената детелина под форма на хранителна добавка или чай.

3. Малина:
Листата на тази билка са с високо на калций. Това действа като успокояващ фактор за тонуса на матката и по този начин става много ефективна билка за зачеване. Това е една от най-популярните билки за насърчаване на плодовитостта. Можете да взимате билката  под формата на чай заедно с червена детелина. Трябва да прекратите употребата, ако вече сте забременели, за да не се предизвика спонтанен аборт.

4. Черен кохош:
Черният кохош е добре известно спазмолитично средство, което помага за облекчаване на менструалните спазми и може да стимулира работата на яйчниците. Важно е да имате предвид, че тази билка се приема само по време на първата половина на менструалния цикъл и трябва да се спре след овулацията.

5. Витекс:
Това растение се нарича още „женска билка“. Билката е сред най-добрите средства за регулиране на хормоните и може безопасно да се използва по всяко време на месечния цикъла, но трябва да се спре, ако заченете. Тя стимулира и нормализира хипофизната жлеза при производството на хормона прогестерон, а както знаете той е доста важен за успешно забременяване. Именно затова витекса е сложена на 5-то място сред другите билки за зачеване. Също така тази билка регулира женските полови хормони, дисменореята, нарушенията в овулацията, липсата на овулация, аменорея и предменструалния стрес. Тази билка може да увеличи нивото на прогестерона и да удължи фазата на овулация.

6. Масло от вечерна иглика:
Маслото от вечерна иглика подобрява състоянието на шийката на матката и създава гостоприемна среда за оплодената яйцеклетка. Това масло е с високо съдържание на  Омега-6 есенциални мастни киселини. Тя работи за увеличаване на маточната лигавица и за балансиране на  хормоналните нива. Трябва да го използвате до момента на овулацията.

7. Корени от лъжлив еднорог:
Следващата билка за зачеване е вид корен, които е добре познат като сериозен стимулатор на женската плодовитост. Билката може да помогне за регулиране на функционирането на яйчниците. Не трябва да приемате корените след овулация и да спрете приема след като забременеете. Също така се смята, че коренът подпомага за облекчаването на хормоналния дисбаланс чрез балансиращия си ефект, безплодието, аменореята, дисменореята, ендометриозата, кистите на яйчниците, опасността от аборт, пролапс на матката и т. н.

8. Китайска ангелика:
Китайската ангелика е корен, който се използва като стимулатор на кръвоносната система. Това включва подобряването на свойствата на кръвта (желязо, витамин В12 и витамин Е). Билката балансира естрогена в организма и значително регулира менструалния цикъл, което е предпоставка да го добавим сред всички билки за зачеване. Китайска ангелика не трябва да се приема по време на менструация, тъй като може да увеличи кръвопотока. Билката също увеличава шансовете за успешното имплантиране на оплодения зародиш.

9. Див ям:
Див ям или див сладък картоф може да увеличи производството на прогестерон. Билката трябва да се взима само след овулацията. Ако се приема преди нея тя може действително да предотврати овулацията и респективно да попречи на  постигането на бременност. Въпреки че научно не е потвърдено, според народните вярвания дивият ям е една от най-добрите билка за зачеване на близнаци.

10 Аспержи:
Растение с което хората вечерят, но го слагаме на 10 място в статията билки за зачеване защото има научни статии, че подобрява вашите шансове за забременяване. Това също е една от много добрите продукти за увеличаването на плодовитостта при жените. Аспержите действат като билка чудо за подобряването на плодородието над 40 годишна възраст. Аспержите се отглеждат в цяла Индия и традиционно се използват в Аюрведическите практики. Коренът на това растение се използва традиционно като женски репродуктивен стимулатор и хормонален стабилизатор. Използва се и за насърчаване на потока на кърмата. Билката подобряване цялостно плодовитостта без токсични странични ефекти, докладвани при продължителна употреба. Аспержите поддържат лигавиците и предотвратяват опасността от спонтанен аборт.

Ако обмисляте да използвате билкови средства за повишаване на плодовитостта, намерете добър билкар като консултант, информирайте го за вашата медицинска история, специално за въпросите, свързани с плодовитостта ви, уведомете го за всички други лекарства, които приемате към момента, за да се избегнат всякакви потенциални вредни взаимодействия и опасности. Разбира се това бяха по важните билки за зачеване от всички възможности които е дала майката природа и Господ.

До колко полезна беше за вас, тази публикация?

Кликнете върху сърцата, за да я оцените!

Рейтинг 5 от 5

Засега няма гласове! Бъдете първият, като оцените тази публикация.

Благодарим Ви! Оценихте тази публикация за полезна...

Следвайте ни в социалните медии!

Съжаляваме, че тази публикация не беше полезна за вас!

Нека подобрим тази статия!

Кажете ни как можем да подобрим този пост? Изпратете ни Вашето мнение чрез формата по долу ( *Важно започнете съобщението с вашия E-mail):

Здравната информация на този сайт е прегледана и обновена от редакционния екип на Bremennost.bg (Бременност.бг) и се основава на рецензирани медицински книги и високо уважавани световни здравни организации и институции, включително ACOG (Американски колеж по акушер-гинеколози), CDC (Центрове за контрол и профилактика на заболяванията), AAP (Американска академия по педиатрия), NIH (Национални здравни институти) и други медицински източници.
Bremennost bg

Bremennost bg

Повече от 9 години Bremennost.bg предоставя специализирана медицинска информация за забременяване, бременност и раждане. Информацията е предоставена от медицински източници по разбираем от нас начин. В зависимост в кои етап от вашия живот се намирате, здравната информация е сортирана в 5 важни категории – "Калкулатори", "Забременяване", "Бременност", "Раждане", "Мама и Бебе". По данни на Google Analytics за последните 12 месеца над 880 хиляди потребители са посетили Bremennost.bg (Бременност.бг).

Свързани Статии