Алергия при Деца

Тази статия разисква повята на Алергия при Деца, но ако не знаете достатъчно за това какво е Алергична Реакция то също може да прочетете статията Алергия.

Какво трябва да знаете при повята на алергия при деца? Въпроси и Отговори на въпроси свързани с алергия при децата!
При наличието на алергия при деца, имунната система го предпазва от действието на чужди агенти, които са нещо обичайно и се намират в обкръжаващата го среда. Получава се възпалителна реакция, дразнене и промени в някои чувствителни органи като: кожа, гърло, нос, бели дробове и храносмилателна система. В някои случай реакцията на детския организъм срещу тези чужди агенти е много силна и се стига до алергична реакция. Повечето пъти различните видове алергия при деца са се предали наследствено т.е ако някои от родителите има алергия, то по–голяма вероятност и децата им да страдат от алергична реакция. Лекарите са установили, че не е задължително децата да бъдат алергични към същите неща като своите родители. Може да се направят кожно алергични тестове, за да се определят различните алергии при децата.

Родителите трябва да внимават да не използват без рецепта лекарства за обриви, хрема или дихателни проблеми при своите деца с алергия. Преди години много хора не знаеха, че свободно продаваните капки за нос могат да доведат до още по–голямо запушване на носа. От друга страна например антихистаминовите кремове и други подобни лосиони могат да засилят кожната чувствителност. Използвайте лекарства само по предписание на вашия педиатър.

Алергия при Деца – Въпроси и Отговори при възникнали алергични реакции при децата!
алергия при деца

По време на пролетния сезон детето ми има хрема и от носа изтича бистра течност. Също така това е придружено със сърбеж в очите, сълзене и кихане. Какво трябва да предприема? Най – вероятно това е причинено от сенна хрема или така наречения алегичин ринит при деца! Консултирайте се с лекар, той трябва да ви предпише лечение за да овладеете изострената алергия и разбира се даде съвети как да намалите контакта с дразнещите за детето външни чужди агенти.
Детето ми има червени обриви и малки мехурчета по тях, които се залющват. Какво да предприема, обривите са по крайниците и лицето!? Това е екзема или така казано неалергичен, атопичен дерматит. Ако вашето дете не се тревожи и дразни от обривите, то те не се нуждаят от специално лечение. Може би е добре да използвате недразнещи сапуни, след къпане да го мажете с овлажняващ крем без аромат и да избягвате допир на кожата му с вълнени материи
Моето дете диша шумно и учестено, има кашлица и гърдите му свистят. При някои деца може да има дори сенна хрема или екзема. Ако имате астматици в рода си, най вероятно вашето дете има астма с алергичен произход. Извикайте вашия педиатър, който да прегледа детето и да напише лечение за овладяване на симптомите на алергия и за предотвратяване на нови астматични пристъпи. Хубаво е да се направят кожни тестове за да се разберат кои са провокиращите агенти за това състояние.
Детето има обрив от множество червени петънца с блед център, като размерът и локацията им се сменят. Това е копривна треска – уртикария, която обикновено е алергична реакция към храни, някои лекарства, топлинни и студови въздействия. В най–общия случай копривната треска изчезва без лечение, но може да поставите студен компрес върху обрива за да облекчите сърбежа. Ако пристъпите се повторят или обривите продължат повече от 4 часа се свържете с вашия педиатър.
Детето е с зачервени очи, сърбеж, оток и сълзене. Тази алергия при деца е така наречената алергичен конюнктивит. Трябва да се консултирате се с педиатър относно лечението на острата фаза, също така да избягвате тези вещества, които знаете, че дразнят детето.
Има ли алергия моето дете с зачервяване и залющване дори и мехури в една единствена област на тялото. ДА, това е алергичен контактен дерматит. Например, може да се получи от перилни препарати.
Не знам какво да правя, моето дете има повтарящи се епизоди на гадене, повръщане, колики, диария, главоболие, уртикария без температура!? Това е непоносимост към някои храни (хранителна алергия). Консултирайте се с детския педиатър и му съобщете към кои храни детето най–вероятно показва непоносимост.

Хранителна алергия при деца и непоносимост към храни
Хранителни алергии се срещат много рядко, по–често се касае за непоносимост към определени храни. Лактозната непоносимост например се дължи на липса на ензима, разграждащ млечната захар (лактоза), при цьолиакия има непоносимост към белтъка глутен (в житните храни, особено в житото, затова вече е модерно да се храним без глутен). Симптоми като: диария, подуване на корема и газове са подобни на тази при алергичните реакции, но не са свързани с имунната система. Педиатърът ще назначи различни изследвания за различите видове непоносимост или алергия.

Хранителен дневник!
Водете си хранителен дневник, защото точно той често показва храната, причинила оплакванията. Записвайте си приетите течности и храни, и времето на консумация. След това запишете ако се появят някакви симптоми на алергия пир детето. Това ще ви покаже кои са алергенните храни. Елиминирайте точно тези храни за около 1 седмица, след това отново я въведете в диетата. Ако детето отново получи оплаквания, избягвайте тази храна и за в бъдеще.

Кога да се обърна към бърза медицинска помощ?
Повикайте бърза помощ ако децата имат алергия придружена с: Затруднено дишане, гълтане или други симптоми на тежка алергия при деца, наречена анафилаксия като генерализирани отоци, бледа кожа, изпотяване, отпуснатост или обърканост, бързо или затруднено дишане.

До колко полезна беше за вас, тази публикация?

Кликнете върху сърцата, за да я оцените!

Рейтинг 0 от 5

Засега няма гласове! Бъдете първият, като оцените тази публикация.

Благодарим Ви! Оценихте тази публикация за полезна...

Следвайте ни в социалните медии!

Съжаляваме, че тази публикация не беше полезна за вас!

Нека под