Коластра за Деца

Всеки родител се притеснява за здравето на децата си още от самото им раждане. Борим се за това те да имат всичко необходимо за пълноценно и благоприятно развитие, както психически, така и физически.

Какво е коластра?
За да уточним всички ползи и положителни качества на самата коластра за деца, първо ще уточним какво точно представлява и кога се появява. Преди обаче да тръгне кърмата от млечните жлези изтича коластра. Наричат я и междинна кърма, или първото мляко отделено от всяка родилка,  която е много полезна за всяко новородено. Тя е богата на много вещества, полезни за развитието на човешкия организъм. Всички минерали и витамини са полезни за развитието и подсилването на имунната система.

Какво е коластра за деца?
Докато детето е в кърмаческа възраст то получава нужните му вещества, за да расте здраво и щастливо. Но всеки лекар може да ви разясни някои фактори, които не бива да бъдат пренебрегвани. Има две основни групи деца, които се нуждаят от прием на коластра под формата на таблетки или сироп. Тези две групи, които са подложени на риск от понижаване на имунната система са– веднага след спиране на кърмата, а втората между 2 и 3 годишна възраст. При децата, които скоро са спрели да кърмят има вероятност от понижена имунна система, защото със спирането на кърмата намалява притока на голямо количество витамини.  А втората група са онези деца, които между 2 и 3 години започват да ходят на детска градина или ясла, тогава те са изложени на повече възможни вируси. А както знаем  тялото, което се подлага по–често на вирусни инфекции намалява своята имунна защита. Няма нищо страшно тялото в един момент се преборва с различното ежедневие и свиква с новата среда на живот между многото други деца в градината. Но все пак не е за подценяване и се препоръчва прием на допълнително количество коластра за деца, така се избягват някои неприятности.

Какво съдържа?
Във този вид добавка разработен, за да подпомага развитието на нашите деца и тяхното здраве. Правени много изследвания и подобрения на пазара вече има много добри продукти, които отлично заместват майчината коластра. Основната съставка е мляко взето от крава, която е родила скоро, за да бъде тази коластра качествена тя трябва да бъде взета не повече от 6 часа след раждането на малкото теле. Във коластрата, която закупувате от аптеката има всички необходими вещества:

 • Имуноглобулини – те имат противовъзпалителни функции и предпазват организма от някои алергии и вируси. Защитават тялото от гъбички и бактерии.
 • Витамини и минерали
 • Лактоферин – тази съставка на коластрата е много силна и допринася за лечението на болести, като спин и ракови образувания. Също така спомага за лечението на хронична умора.
 • Цитокини – тяхната роля е в това да увеличават действието и работата на имунната система.
 • Олигозахариди  и гликоконюганти – тези две вещества отговарят за трудното проникване на вредните бактерии в стомашната стена.
 • Полипептид
 • Гликопротеини – тяхната роля е да не позволява на стомашните сокове да намалят действието на растежните и имунни фактори в коластрата при проникването им в организма.
 • Лакталбумин – той повишава производството на серотонин в мозъка и така предотвратява стреса и умората.
 • Растежни фактори – те имат огромна функция за развитието на мускулната и хрущялна тъкан. Отговарят и за зарастването на счупени кости и наранявания. Така раните на вашите деца зарастват удивително бързо.
 • Лизозими – те са естествен антибиотик за човешкото тяло. Когато детето приема коластра на практика няма нужда от антибиотици, защото при евентуална зараза с някой вирус  те успяват да унищожат всички бактерии.

бебеПоложителни и отрицателни качества на коластрата за деца?
Като всяко нещо и коластрата си има две страни. Разбира се положителната е много голяма и няма спор, че това е страхотен продукт, който спестява много неприятности и дискомфорт за всяко дете. Има и отрицателна, но по–скоро тя не е лоша страна, а някакъв вид предупреждение, колко трябва да се внимава с приема на това вещество. При всички положения се посъветвайте с лекар и така след направата на нужните изследвания ще се предпише точната доза и всичко ще е наред.

 

 1. Положителни страни на коластрата за децата – колко от децата се разболяват често или понасят трудно промяна в ежедневието или средата в която прекарва по–голямата част от деня си. Да това е стимул да се пробва с допълнителен прием на имунно стимулиращата добавка. Коластрата спомага за едно щастливо детство, намалява броя на боледувания, а когато има такова то отминава по–лесно. Всъщност самата коластра за деца е създадена изцяло за благоприятното развитие на всяко дете. Оказва положително влияние върху почти всяка част от тялото, бори се със стреса , някои алергии. Засилва костната тъкан и увеличава енергията на вашето дете през месеците на смяна на сезоните.
 2. Отрицателна страна на коластрата за деца – По принцип преди приема на всякакво лекарство ви трябва консултация с лекар. Никога не се препоръчва самолечение, защото понякога последствията са ужасни. При предозиране с коластра има вариант да навредите много на вашето дете, защото при прекален прием се получава пренасищане и тялото само става враг на себе си. Организма става податлив на много вируси и бактерии, а лечението трудно, понякога има вариант дори за автоимунно заболяване.

До колко полезна беше за вас, тази публикация?

Кликнете върху сърцата, за да я оцените!