Раждане

Предизвикване на Раждане

Обновена: 25-08-2016

Да, колкото и да е неприятно понякога се налага и „насилствено“ предизвикване на раждането. Понякога причина за това е здравословното състояние на бебето, а по–често причина е прескочен термин, което също е опасно. Затова бъдещата майка трябва да следи датата на термина заедно с нейният акушер–гинеколог и ако имаме преносена бременност то може да се наложи предизвикване на раждането. Наблюдава се липса на контракции, разкритие или общо казано липса на начало на раждането. В такива случаи се прилага предизвикване от лекари, за да се избегнат усложнения за майката и детето. Има и друг вариант, сами да помогнете на вас и вашето дете, чрез приема  на някои билки и правене на някои физически упражнения. Всичко изброено действа по различен начин на всяка жена, преди всичко бъдете добре запознати с какво се захващате. Задължително не правете нищо на своя глава без да сте се консултирали с вашият лекар акушер–гинеколог.

защо и как се предизвиква раждане

Снимка: http://123rf.com/profile_sellingpix

Как да предизвикаме сами раждането на бебе?
1. Народна медицина – този вид медицина е популярен и много използван за всички видове здравословни проблеми и също така за облекчаване на някои физически процеси в тялото. Известен още от миналото е достигнал важно място, няма човек, който поне веднъж да не се е доверил на някой народен медицински трик.  Има много билки, които се ползвали от акушерките едно време за предизвикване на раждане по нормален път. Някои от тях се ползват и днес с цел предизвикване на раждането:

– Босилек – ползва се пресен, като може да се добавя към салати и ястия.
– Черен кохош – прави се чай от него, като може да се комбинира и с други билки.
– Рициново масло – известно, е че то предизвиква неудобства, като повръщане и диария. Раздразва се дебелото черво, а съответно то предизвиква контракции.
– Градински чай – препоръчва се да се ползва, като се прави масаж. Под формата на масло и се получава ароматерапия.
– Вечерна иглика – Ползва се във вид на масло, като се приема перорално след 38 седмица. Чрез него се омекотява матката и тя се поддава на разширяване и прави възможно разширението и започване на контракции.
– Женско биле – предизвиква неудобство и спазми в дебелото черво, които пък предизвикват контракции.
– Дяволска уста – приема на тази билка е известен, взема се под формата на чай.
– Риган – най–добрия вариант е да се ползва, като подправка за ежедневието, като се добавя към яденето.
– Листа от малина – листата се запарват и се получава приятен ароматен чай, който е много приятен за консумация.
– Ананас – той има силно влияние върху женския организъм, най0полезен е да се консумира пресен.
– Мащерка – не е сигурно доказан метод, но има много положителни изкази за употребата на чай от тази билка.

2. Физически и психически – има и друг вариант да си помогнете сами да настъпи дългоочаквания момент и раждането да настъпи лесно и безпроблемно. Физическите упражнения са много важни за предизвикване на раждане, като има няколко вида, които са доказани и се препоръчват от всички гинеколози в този период:

– Йога – тя е полезна през целия период на бременността.
– Разходки – какво по–хубаво то това да се отделя по 1 час дневно за разходка. Едновременно си почивате и подпомагате на тялото си, както и на детето си да се премести на долу в изходна позиция.
– Качване и слизане по стълби– чрез тези движения се смъква плода и тазът се разширява, за да премине бебето от там.
– Плуване – малко по–затрудненото движение във водата е много полезно за предизвикването на раждане. Особено плуването тип жаба, така се подготвя таза и бебето се приближава към изхода.
– Стимулация на зърната– има твърдения, че стимулирането на зърната спомага за предизвикване на контракции и последващо ражадне.
– Танцуване – много жени са предизвикали раждането си след танци. Приятни са и са полезни, само не прекалявайте.
– Подскоци – подскоците нагоре, надолу са полезни и спомагат на плода да се придвижи на долу към влагалищния отвор.
– Акупресура – прави се от специалист, представлява вид масаж и е много известен за употреба. Има няколко специални точки по тялото на всяка жена, които предразполагат тялото и го подготвят за раждането. Тези места са: две вдлъбнатини в долната част на гърба до кръста, меката тъкан между палеца и показалеца, както и петата. Може и сами да си го правите, но първо направете проучване, за да сте запознати.
– Правенето на секс– донякъде табу, донякъде истина, но първо спермата спомага за омекотяване и разширяване на матката. А от друга страна чрез стигане до оргазъм, бременната получава и контракции.

3. Медицинско предизвикване на раждане – да има и такъв вариант и всички бременни са запознати най–вече с него. Причина за това, е че се прави, когато вече сте приети в родилното и се налага да помогнат на бебето да излезе, защото терминът е минал или просто липсват контракции и разкритие. Прилагат се няколко модела– под формата на таблетки, които дават резултат след около 1 час след приема и започват контракции. Другият вариант за предизвикване на раждане е вливане на система, която също помага за получаване на контракции и разкритие.

Токсоплазмоза

Предишна публикация

Коластра за Деца

Следваща публикация

Comments

Comments are closed.

Още в Раждане