Предизвикване на Раждане

Да, колкото и да е неприятно понякога се налага и „насилствено“ предизвикване на раждането. Понякога причина за това е здравословното състояние на бебето, а по–често причина е прескочен термин, което също е опасно. Затова бъдещата майка трябва да следи датата на термина заедно с нейният акушер–гинеколог и ако имаме преносена бременност то може да се наложи предизвикване на раждането. Наблюдава се липса на контракции, разкритие или общо казано липса на начало на раждането. В такива случаи се прилага предизвикване от лекари, за да се избегнат усложнения за майката и детето. Има и друг вариант, сами да помогнете на вас и вашето дете, чрез приема  на някои билки и правене на някои физически упражнения. Всичко изброено действа по различен начин на всяка жена, преди всичко бъдете добре запознати с какво се захващате. Задължително не правете нищо на своя глава без да сте се консултирали с вашият лекар акушер–гинеколог.

защо и как се предизвиква раждане
Снимка: http://123rf.com/profile_sellingpix

Как да предизвикаме сами раждането на бебе?
1. Народна медицина – този вид медицина е популярен и много използван за всички видове здравословни проблеми и също така за облекчаване на някои физически процеси в тялото. Известен още от миналото е достигнал важно място, няма човек, който поне веднъж да не се е доверил на някой народен медицински трик.  Има много билки, които се ползвали от акушерките едно време за предизвикване на раждане по нормален път. Някои от тях се ползват и днес с цел предизвикване на раждането:

– Босилек – ползва се пресен, като може да се добавя към салати и ястия.
– Черен кохош – прави се чай от него, като може да се комбинира и с други билки.
– Рициново масло – известно, е че то предизвиква неудобства, като повръщане и диария. Раздразва се дебелото черво, а съответно то предизвиква контракции.
– Градински чай – препоръчва се да се ползва, като се прави масаж. Под формата на масло и се получава ароматерапия.
– Вечерна иглика – Ползва се във вид на масло, като се приема перорално след 38 седмица. Чрез него се омекотява матката и тя се поддава на разширяване и прави възможно разширението и започване на контракции.
– Женско биле – предизвиква неудобство и спазми в дебелото черво, които пък предизвикват контракции.
– Дяволска уста – приема на тази билка е известен, взема се под формата на чай.
– Риган – най–добрия вариант е да се ползва, като подправка за ежедневието, като се добавя към яденето.
– Листа от малина – листата се запарват и се получава приятен ароматен чай, който е много приятен за консумация.
– Ананас – той има силно влияние върху женския организъм, най0полезен е да се консумира пресен.
– Мащерка – не е сигурно доказан метод, но има много положителни изкази за употребата на чай от тази билка.

2. Физически и психически – има и друг вариант да си помогнете сами да настъпи дългоочаквания момент и раждането да настъпи лесно и безпроблемно. Физическите упражнения са много важни за предизвикване на раждане, като има няколко вида, които са доказани и се препоръчват от всички гинеколози в този период:

– Йога – тя е полезна през целия период на бременността.
– Разходки – какво по–хубаво то това да се отделя по 1 час дневно за разходка. Едновременно си почивате и подпомагате на тялото си, както и на детето си да се премести на долу в изходна позиция.
– Качване и слизане по стълби– чрез тези движения се смъква плода и тазът се разширява, за да премине бебето от там.
– Плуване – малко по–затрудненото движение във водата е много полезно за предизвикването на раждане. Особено плуването тип жаба, така се подготвя таза и бебето се приближава към изхода.
– Стимулация на зърната– има твърдения, че стимулирането на зърната спомага за предизвикване на контракции и последващо ражадне.
– Танцуване – много жени са предизвикали раждането си след танци. Приятни са и са полезни, само не прекалявайте.
– Подскоци – подскоците нагоре, надолу са полезни и спомагат на плода да се придвижи на долу към влагалищния отвор.
– Акупресура – прави се от специалист, представлява вид масаж и е много известен за употреба. Има няколко специални точки по тялото на всяка жена, които предразполагат тялото и го подготвят за раждането. Тези места са: две вдлъбнатини в долната част на гърба до кръста, меката тъкан между палеца и показалеца, както и петата. Може и сами да си го правите, но първо направете проучване, за да сте запознати.
– Правенето на секс– донякъде табу, донякъде истина, но първо спермата спомага за омекотяване и разширяване на матката. А от друга страна чрез стигане до оргазъм, бременната получава и контракции.

3. Медицинско предизвикване на раждане – да има и такъв вариант и всички бременни са запознати най–вече с него. Причина за това, е че се прави, когато вече сте приети в родилното и се налага да помогнат на бебето да излезе, защото терминът е минал или просто липсват контракции и разкритие. Прилагат се няколко модела– под формата на таблетки, които дават резултат след около 1 час след приема и започват контракции. Другият вариант за предизвикване на раждане е вливане на система, която също помага за получаване на контракции и разкритие.

До колко полезна беше за вас, тази публикация?

Кликнете върху сърцата, за да я оцените!

Рейтинг 5 от 5

Засега няма гласове! Бъдете първият, като оцените тази публикация.

Благодарим Ви! Оценихте тази публикация за полезна...

Следвайте ни в социалните медии!

Съжаляваме, че тази публикация не беше полезна за вас!

Нека подобрим тази статия!

Кажете ни как можем да подобрим този пост? Изпратете ни Вашето мнение чрез формата по долу ( *Важно започнете съобщението с вашия E-mail):

Здравната информация на този сайт е прегледана и обновена от редакционния екип на Bremennost.bg (Бременност.бг) и се основава на рецензирани медицински книги и високо уважавани световни здравни организации и институции, включително ACOG (Американски колеж по акушер-гинеколози), CDC (Центрове за контрол и профилактика на заболяванията), AAP (Американска академия по педиатрия), NIH (Национални здравни институти) и други медицински източници.
Bremennost bg

Bremennost bg

Повече от 9 години Bremennost.bg предоставя специализирана медицинска информация за забременяване, бременност и раждане. Информацията е предоставена от медицински източници по разбираем от нас начин. В зависимост в кои етап от вашия живот се намирате, здравната информация е сортирана в 5 важни категории – "Калкулатори", "Забременяване", "Бременност", "Раждане", "Мама и Бебе". По данни на Google Analytics за последните 12 месеца над 880 хиляди потребители са посетили Bremennost.bg (Бременност.бг).