Бременност

Преносена Бременност

Прегледана и обновена на 26-01-2017

Какво е Преносена Бременност?
Преносената бременност е по – рядко срещана около 2 до 3% от всички бременности, за разлика от преждевременното раждане. Тя означава, че така дългоочакваната дата на термина т.е. на раждането е отминала и жената все още не е родила. Преносенета бременност е раждате след термина, която може също така да се окаже сериозна и да са нужни специални грижи за майката, плода и след това за новороденото бебе, но в повечето случай това не е нужно. Сериозно, защото в случая детето страда — то може дори да умре в утробата, когато бременността се удължи ненормално. Плацентата осъществява обмена между майката и детето, доставя на плода хранителни вещества и най-вече необходимия му кислород. При преносена бременност плацентата остарява и функционира по-лошо; плодът не получава необходимите му количества кислород и храни и е изложен на опасност.

Кога една Бременност е Преносена? преносена бременност и раждане след термина


Трудно е да се установи на практика дали една бременност наистина е преносена. Почти е невъзможно да се определи с точност краят на бременността, допустими са разлики от няколко дни в повече или в по-малко. Положението става наистина сериозно, ако бременността продължи с осем, десет или повече дни след предвидената дата на раждане.

Намеса на лекаря при Преносена Бременност
Ако има признаци, че бременността е преносена, в днешно време лекарят има възможност по няколко начина да постави диагноза: ехография, рентгеново изследване, измерване на хормоналните нива, различни изследвания на околоплодната течност. При наличието на данните от тези изследвания той може да реши да предизвика раждане. Важното е да се намеси, преди детето да е започнало да страда.

Раждане на Бебе от Преносена Бременност!
При раждането на бебе след първоначално обявения термин от лекарите новороденото, което в случая се нарича „преносено“, често изглежда малко особено. Кожата му е по-набръчкана, отколкото при нормално износено дете и няма дори следа от мазния слой, наречен „верникс“. Повърхностните кожни слоеве се отделят — както се казва, кожата се лющи. Освен това ноктите на бебето са необичайно дълги. Обикновено преносеното новородено не се нуждае от специални грижи.

Статията изпрати vikityy

До колко полезна беше за вас, тази публикация?

Кликнете върху сърцата, за да я оцените!

Рейтинг 0 от 5

Засега няма гласове! Бъдете първият, като оцените тази публикация.

Благодарим Ви! Както оценихте тази публикация за полезна...

Следвайте ни в социалните медии!

Съжаляваме, че тази публикация не беше полезна за вас!

Нека подобрим този статия!

Кажете ни как можем да подобрим този пост? Изпратете ни Вашето мнение чрез формата по долу:

Здравната информация на този сайт е прегледана и обновена от редакционния екип на Bremennost.bg (Бременност.бг) и се основава на рецензирани медицински книги и високо уважавани световни здравни организации и институции, включително ACOG (Американски колеж по акушер-гинеколози), CDC (Центрове за контрол и профилактика на заболяванията), AAP (Американска академия по педиатрия), NIH (Национални здравни институти) и други медицински източници.
Bremennost bg
Повече от 8 години сайта Bremennost.bg предоставя специализирана медицинска информация за забременяване, бременност и раждане, здраве за мама и бебе. Информацията е предоставена от достоверни медицински източници по разбираем начин. В зависимост в кои етап от вашия живот се намирате, здравната информация е сортирана в 4 важни категории – "Забременяване", "Бременност", "Раждане", "Мама и Бебе". По данни на Google Analytics за последните 12 месеца имаме над 1 милион потребителя посетили Bremennost.bg (Бременност.бг).

Околоплодни Води

Предишна публикация

Comments

Comments are closed.