Забременяване

Дуфастон за Забременяване

Обновена: 17-08-2016

Много жени търсят информация относно лекарството дуфастон за забременяване. Точно затова ние желаем да ви разясним някои особености около това лекарство, менструалния цикъл, овулацията и забременяването. Приятно четене!

Какво е Дуфастон?
Дъфастон е лекарство, което се прилага при жените за постигане на регулация на техния хормонален баланс. Неговата основна съставка е един хормон, наречен – дидрогестерон. Основната идея на лекарството Дуфастон е да помогне за регулирането на менструалния цикъл на жената чрез компенсиране на липсата на достатъчно количество прогестерон в организма на жената. Лекарственият продукт обаче има и редица други приложения. Този продукт също така е средство, което може да помогне на жената да забременее, а от там и много жени търсят информация свързана с лекарството дуфастон за забременяване. Описват се и доста странични ефекти на Дуфастона – гадене, мигрена, световъртеж, затруднения в дишането, алергични реакции, сънливост, анемия и т.н.,  които не се наблюдават непременно при всяка една пациентка, която го приема, но възможността да възникнат трябва да е сигнал, че с този лекарствен продукт не трябва да се злоупотребява като се проявява каквато и да е самоинициатива по отношение на неговия прием. Цената на една опаковка дуфастон от 10 милиграма, която съдържа 20 хапчета е между 10 и 15 лв.

дуфастон за забременяване Как и дали Дуфастон може да повлияе на процеса на зачеване на бебе?
Един от основните проблеми, с които жените се борят, когато се опитват да заченат, е липсата на възможност да имат редовен менструален цикъл, а от там и редовна овулация. Тук Дуфастон може да помогне, тъй като приемът му може да направи цикълът ви отново редовен. Винаги се уверете, че проследявате овулацията си стриктно, докато приемате това лекарство, за да определите най–доброто време да имате полово сношение. На много жени се дава Дуфастон за забременяване и когато те опитват зачене с помощта на процедурата инсеминация. Обикновено те ще започнат да приемате лекарството, след като са имали няколко отрицателни резултати за бременност, въпреки проведени процедури по инсеминация. Смята се, че лекарственият медикамент помага за постигане на бременност. Най–често Дуфастон за забременяване се назначава за подпомагане на опитите, когато проблемите в това отношения са свързани с установени ниски нива на хормона прогестерон. В такива случай обичайно се назначават по една до две таблетки от Дуфастона преди втората половина на един месечен цикъл до започването на следващия.

Когато сте започнали да приемате този вид лекарство, е задължително да се уверите, че следвате много стриктно и внимателно инструкциите на вашия лекуващ лекар. Това ще помогне за увеличаване на шансовете ви за зачеване и ще ви поддържа здрави в същото време. Много е важно да помните обаче, че схемите за прием на Дуфастон – били те за някаква профилактика или за третиране на някакъв здравословен женски проблем – са строго индивидуални и съобразени с конкретното състояние на конкретната пациентка. Самолечението е много опасно и може да доведе до усложнения и обратен на желания ефект. Също така жени които желаят да заченат не трябва да приемат Дуфастон за забременяване без лекарска препоръка и предписание.

Билки за Овулация

Предишна публикация

Кога Да Кажа Че Съм Бременна?

Следваща публикация

Comments

Comments are closed.