Бременност и Килограми

Няколко интересни факти за килограмите по време на бременност и след бременността!

Колко килограма се качват по време на бременност?

Всяка жена се притеснява за своето тегло по време на бременността, а и след това. При всяка жена трупането на килограми е различно, както е различно и темпото на сваляне след раждане. Прието е за нормално да се качат между 11 и 15 килограма за целия период от 9 месеца. Като това също е индивидуално за всяка дама. Всичко зависи от теглото, с което е била жената преди зачеването.

Какво се прави ако теглото е повече или по–малко от нормата?

Обикновено първо се консултирате с лекар и той поставя нужните мерки, които трябва да се вземат. Не се препоръчват подлагане на диети или прекомерно захранване без лекарски контрол.

Наднормено тегло при бременност

В никакъв случай не се подлагайте на диети – те са много опасни за вас и вашето дете. Това, което е редно да направите е да нанесете корекция на дневния си режим. Да наблегнете на здравословното хранене, като избягвате вредните за бременни жени храни. Съчетано с малко упражнения, но леки не натоварващи ще влезете за нула време в нормалните килограми за бременна жена.

Поднормено тегло при бременност

Тази крайност също е толкова опасна, колкото и наднорменото тегло. Защото е опасно ако не качвате килограми или те са малко. Има оп