Трето Раждане

Трето раждане! Едно истинско предизвикателство!
Има жени които са родени да раждат и да бъдат майки. Те го желаят вътрешно в себе си още от мига в които открият своя любим партньор. В повечето случай жените в днешно време свързват раждането на дете с добър стандарт на живот, вече изградена кариера и т.н но не винаги е така. С един добър стандарта на живот една съвременна жена може да вземе решение да предприеме следваща бременност. Ако вече жената е имала две бременности, то трето раждане едва ли ще я стресне. Най–често това е съзнателно решение на двамата родители, които са преценили, че имат достатъчно средства и сила за отглеждането на голямо семейство. Може би се сещате за хора с ниски доходи, без големи домове или дори без дом, да имат много деца, но и при тях нещата се променят през последните години.

Благодарение на предишния си опит, жената е добре запозната с промените в тялото си по време на бременност и се чувства комфортно без страх от неизвестността за своето трето раждане. трето раждане

Сега жената очаква появата на бебето си без притеснения. Повечето жени решават да станат майки за трети път след достигане на тридесетте си години или дори по–късно. Може това да се случи около 40–те години както се казва да не изпуснат последния влак. Въпреки това този факт може да представлява риск за здравето на жената. До достигане на тази възраст, жените могат да развият някои хронични заболявания в тяхната медицинска история. Те могат да бъдат най–различни заболявания на стомашно–чревния тракт, сърдечно–съдови заболявания, заболявания на щитовидната жлеза или гинекологични разстройства и могат да повлияят на хода на бременността. Ето защо преди забременяването, жената трябва да премине пълен медицински преглед, за да се увери, че можете да износи здраво бебе и да има успешно трето раждане.

Друг риск по време на бременност при жени на средна възраст е появата на вродени дефекти при новородените. Препоръчително е да се консултирате с генетик преди да забременеете и да преминете през скринингови тестове по време на бременността, за да се идентифицират възможните рискове. Докато остаряваме, човешката венозна система се променя значително. По време на средната възраст, може да се сблъскате с такива проблеми при бременност като хемороиди и разширени вени, дори ако не сте ги имали преди. Поради това е необходимо да се наблюдава хемоглобина и нивата на желязо в организма чрез преминаване през кръвни изследвания преди забременяване и по време на цялата бременност.

Друг риск по време на трета бременност е плацента превия, когато плацентата е прикрепен към шийката на матката или понякога я блокира. Това може да бъде последица от изчерпването на лигавицата на матката. С постоянно медицинско наблюдение от гинеколог, това състояние не може да причини никакви рискове за здравето на жената и бебето. Много често плодът през третата бременност е с много по–големи размери и това може да бъде причина за насрочване на цезарово сечение, но не се притеснявайте вашето трето раждане ще премине успешно, все пак вие имате опит от предходните две раждания.

Какво е характерно за третото раждане?
Едно от предимствата е, че раждането протича много по–бързо. Организмът на една жена, която е имала едно или две раждания в своя живот, е добре подготвен за детеродния процес. Тазовите мускули са добре опънати и шийката на матката се разширява много по–бързо. Това е от полза – както за майката, така и за бебето и намалява риска от вродени дефекти.

Все още може да се развият някои усложнения. Поради разтягането на мускулите, следродилното кървене може да продължи по–дълго, което може да доведе до прекомерна загуба на кръв. Въпреки това, опитайте се да не мисля за лошите последици. Днес болници притежават съвременна техника и необходимите средства за предотвратяване на възможните усложнения по време на раждането, с което да направят процеса безопасен за жената и за нейното бебе. В някои случаи, лекарят може да препоръча индукция на раждането. Причината за индукция може да бъде липсата на контракции и нетърпимите болки по време на раждането. Това може да причини липсата на кислород за бебето и да заплаши живота му. В болници бременните жени се наблюдават от квалифицирани специалисти, които постоянно контролират родилния процес. Останете позитивни и мислете само за щастливия момент да държите детето си в ръце. Може да практикувате различни физически упражнения по време на бременността, за да се подготвите за по–успешно за вашето трето раждане.

След третото или всяко следващо раждане матката може да се свие по–бавно. Това може да доведе до възпаление и прекомерно кървене. В тези случаи, лекарят може да предпише инжекции, за да предизвика принудителни контракции на мускулите на матката след раждането. Най–голямото предимство, което може да бъде посочено за една жена, която е претърпяла едно или повече раждания, е, че майчиното мляко идва веднага след раждането. След първото раждане, кърмата обикновено се появява на третия ден.

В обобщение, трябва да се помни, че раждането е специално време за всяка една жена. Всяка бременност е уникална и различна от другите. Когато една жена реши да стане майка за трети път, това означава, че тя притежава огромни количества любов и майчини грижи, които тя може да даде на всичките си деца.

Наскоро разговарях с майка на 2 деца. Беше щастлива от факта, че е предприела правилните действия в своя живот за да забременее и се е насочила към своето трето раждане. Беше почти на финала, на пръв поглед не изглеждаше притеснена, но нали знаете вътрешно всеки човек се притеснява от неизвестното, макар тук до някъде да е известно с предходните две раждания.

До колко полезна беше за вас, тази публикация?

Кликнете върху сърцата, за да я оцените!

Рейтинг 4.7 от 5

Засега няма гласове! Бъдете първият, като оцените тази публикация.

Благодарим Ви! Оценихте тази публикация за полезна...

Следвайте ни в социалните медии!

Съжаляваме, че тази публикация не беше полезна за вас!

Нека подобрим тази статия!

Кажете ни как можем да подобрим този пост? Изпратете ни Вашето мнение чрез формата по долу ( *Важно започнете съобщението с вашия E-mail):

Здравната информация на този сайт е прегледана и обновена от редакционния екип на Bremennost.bg (Бременност.бг) и се основава на рецензирани медицински книги и високо уважавани световни здравни организации и институции, включително ACOG (Американски колеж по акушер-гинеколози), CDC (Центрове за контрол и профилактика на заболяванията), AAP (Американска академия по педиатрия), NIH (Национални здравни институти) и други медицински източници.
Bremennost bg

Bremennost bg

Повече от 9 години Bremennost.bg предоставя специализирана медицинска информация за забременяване, бременност и раждане. Информацията е предоставена от медицински източници по разбираем от нас начин. В зависимост в кои етап от вашия живот се намирате, здравната информация е сортирана в 5 важни категории – "Калкулатори", "Забременяване", "Бременност", "Раждане", "Мама и Бебе". По данни на Google Analytics за последните 12 месеца над 880 хиляди потребители са посетили Bremennost.bg (Бременност.бг).