Колко Трябва да е Влажността на Въздуха при Бебе

Щом сте тук, може би не знаете колко трябва да е влажността на въздуха при бебе? Е ние от Bremennost.bg получихме точно този въпрос в нашата Facebook Страница – Bremennost.bg и счетохме за необходимо да отговорим публично. Затова в следващите редове ще отговорим на вашите въпроси, а именно – Колко трябва да е влажността на въздуха при бебе?

Един от важните въпроси, които родителите трябва да решат – още преди бебето да се е родило, е да се уверят, че влажността на въздуха в стаята, където предимно ще бъде детето, ще е подходяща за неговото правилно развитие и растеж. Има много уреди, чрез които може да направите това – точното название е метеостанция. Те измерват точно влажността на въздуха. Има дигитални термометри, а дори и някой бебефони имат такава функция вече. Въпреки че е лесно да се види как температурата може да засегне здравето или комфорта на бебето, някои хора може би ще се зачудят какво пък е значението на влажността за новороденото. Ето няколко отговора на вашия въпрос – Колко трябва да е влажността на въздуха при бебе?

колко трябва да е влажността на въздуха при бебе

Влажността на въздуха реално рядко е проблем за здравите възрастни организми, които обикновено нямат проблеми с адаптирането към различни нива на влажност или просто пренебрегват симптомите, които тези променящи се нива им причиняват. Бебетата обаче са много по–чувствителни и трябва да се държат в контролирана среда, доколкото това е възможно. Ниската влажност може да предизвика дразнене на гърлото и очите и да доведе до кашлица. Високата влажност от друга страна пък може да причини хрема и да създаде благоприятни условия за развитие на гъбички или прах и акари, които от своя страна могат да причинят сериозни и тежки алергии. Лекарите препоръчват поддържане нивото на влажност в стаята на бебето в рамките от 50 до 70%. Има няколко начина да се намали влажността в една стая. Най–често и лесно това става, ако в стаята се включи някакъв нагревател. Увеличаването на влажност може да бъде по–сложно. Внасянето на вряща вода  в стаята често не помага много, така че единственото адекватно и ефективно  решение е да се закупи специален овлажнител, въпреки че трябва най–напред да проверите нивото на шум, което той ще прави, така че да не причинява проблеми по отношение на комфорта на вашето бебето.

Цена на овлажнител за въздух
С напредване на технологиите има доста безшумни овлажнители за въздух като цените има варират от 60лв до 300лв. Може дори да си вземете дори комбиниран уред като ултразвуков овлажнител и йонизатор за около 100лв. С цената приключваме днешните редове и се надяваме да сме отговорили подобаващо на въпроса – Колко трябва да е влажността на въздуха при бебе?

До колко полезна беше за вас, тази публикация?

Кликнете върху сърцата, за да я оцените!

Рейтинг 5 от 5

Засега няма гласове! Бъдете първият, като оцените тази публикация.

Благодарим Ви! Оценихте тази публикация за полезна...

Следвайте ни в социалните медии!

Съжаляваме, че тази публикация не беше полезна за вас!

Нека подобрим тази статия!

Кажете ни как можем да подобрим този пост? Изпратете ни Вашето мнение чрез формата по долу ( *Важно започнете съобщението с вашия E-mail):

Здравната информация на този сайт е прегледана и обновена от редакционния екип на Bremennost.bg (Бременност.бг) и се основава на рецензирани медицински книги и високо уважавани световни здравни организации и институции, включително ACOG (Американски колеж по акушер-гинеколози), CDC (Центрове за контрол и профилактика на заболяванията), AAP (Американска академия по педиатрия), NIH (Национални здравни институти) и други медицински източници.