Здраве

Кървене след Аборт

Прегледана и обновена на 18-01-2016

Винаги ли има кървене след аборт?
Вероятно сте прочели много информация относно абортите. За методите предлагани в България, за последиците от тях и какво да очаквате за в бъдеще. Без значение какъв вид аборт сте избрали вие винаги ще откриете и ще усетите вагинално кървене след аборт. Колко дълго ще продължи това кървене и в какво количество зависи от жената, при един организъм е едно при други, но като цяло това е индикация за това какво може да очаквате.

Колко дълго ще продължи това кървене след аборт?
След аборт вие сигурно ще усещате вагинално кървене в продължение на около две седмици след него. Понякога това кървене след абортът може да продължи и повече от 2 седмици в зависимост от това в коя седмица сте била от бременността си.

Колко е голямо кървенето след аборт?   кръв и кървене след аборт


Вие ще разберете, че кървенето е малко по – тежко от един нормален период и може да има някои съсиреци. Това е съвсем нормално и не трябва да ви притеснява. Понякога може да се наблюдава и в по късен етап зацапване и спазми, но това трябва да отшуми и отмине след като вашият месечен цикъл започне отново.

Ами ако имам тежък кръвоизлив с образуването на кръвни съсиреци?
Нормално е след аборт да имате кървене малко по – голямо от месечният ви цикъл, но ако имате тежки кръвоизливи с много кръв и сменяте по 2 дамски превръзки за 1 часа подред, трябва незабавно да потърсите лекарска помощ.
От време на време може да има кръвен съсирек, което е напълно нормално, но ако те са устойчиви и редовни Вие веднага трябва да потърсите медицинска помощ

Кога трябва да се притеснявам след аборт?
Основните неща от които трябва да се притеснявате и да вземете незабавни мерки са:
– Висока температура
– Изключително тежко кървене, повече от 2 дамски превръзки за един час и това се повтори за повече от два часа подред
– Редовна поява на кръв и кръвни съсиреци
– Силни коремни болки и спазми на тялото, които не се облекчават
– Необичайно и вонящо вагинално течение
– Тези няколко притеснителни симптома могат да се дължат на инфекция, която е най – опасна след абортът.

Кога менструацията и месечния ми цикъл ще започнат отново?
При всяка жена е индивидуално. Обикновено месечния ви цикъл ще започне отново между 3 и 12 седмици след аборт.
Ние от Bremennost.bg ви съветваме при най – малките признаци на необичайно кървене след аборт и неспокойство от ваша страна да потърсите незабавно медицинска помощ при вашият лекар.

До колко полезна беше за вас, тази публикация?

Кликнете върху сърцата, за да я оцените!

Рейтинг 5 от 5

Засега няма гласове! Бъдете първият, като оцените тази публикация.

Благодарим Ви! Както оценихте тази публикация за полезна...

Следвайте ни в социалните медии!

Съжаляваме, че тази публикация не беше полезна за вас!

Нека подобрим този статия!

Кажете ни как можем да подобрим този пост? Изпратете ни Вашето мнение чрез формата по долу:

Здравната информация на този сайт е прегледана и обновена от редакционния екип на Bremennost.bg (Бременност.бг) и се основава на рецензирани медицински книги и високо уважавани световни здравни организации и институции, включително ACOG (Американски колеж по акушер-гинеколози), CDC (Центрове за контрол и профилактика на заболяванията), AAP (Американска академия по педиатрия), NIH (Национални здравни институти) и други медицински източници.
Bremennost bg
Повече от 8 години сайта Bremennost.bg предоставя специализирана медицинска информация за забременяване, бременност и раждане, здраве за мама и бебе. Информацията е предоставена от достоверни медицински източници по разбираем начин. В зависимост в кои етап от вашия живот се намирате, здравната информация е сортирана в 4 важни категории – "Забременяване", "Бременност", "Раждане", "Мама и Бебе". По данни на Google Analytics за последните 12 месеца имаме над 1 милион потребителя посетили Bremennost.bg (Бременност.бг).

Цервикална Слуз

Предишна публикация

Полименорея (Честа Менструация)

Следваща публикация

Още в Здраве

Comments

Comments are closed.