Мама и Бебе

Защо Плаче Бебето?

Обновена: 12-05-2015

Защо плаче бебето или как да разбера от какво и защо бебето ми плаче?
Всеки родител се е чувствал безсилен, когато е нямал представа защо плаче бебето му. Колкото по – малко е едно бебе, толкова по – трудно е да се разбере защо плаче и какво да се направи за да се успокои новороденото бебе. Не забравяйте, че бебешкия плач е комуникация. В самото начало при изграждането на  комуникацията майка и бебе, това е единственият начин бебето да привлече вашето внимание. В повечето случай здравото бебе може да плаче защото е гладно, уморено, мръсни са му пелените, може да му е студено или горещо. Като поотрасне в списъка защо плаче бебето може да се добавят и гняв, страх или скука. Изисква се време и опознаване за да разберете какво е причинило бебешкият плач.

Защо плаче бебето или причини за бебешкия плач причини за бебешкия плач и защо бебето плаче
Глад – кратък и остър писък, които не спира докато бебето не се нахрани. Плачът се увеличава, тъй като бебето става все по – гладно. Решението е да го нахраните, но преди да започнете да го храните, ако то е прекалено възбудено и разстроено, най – добре е да го прегърнете и успокоите за малко.

Умора – ако областта на очите на вашето дете стане червено, ако трие очите си или е с отворена уста и плаче, най – вероятно е бебето да бъде уморено. Може да го  приспите докато го кърмите или люлеете в краката си.

Мръсни пелени и памперси – просто проверете памперса. Ако продължи плача на бебето и след смяната на памперса може да проверите дали бебето не е получило обрив и дали пелената не му стяга и да му дразни.

Защо плаче бебето при Болки в стомаха – бебето плаче като също така тегли краката си нагоре към стомаха. Стомахът може да е леко твърд ако го натиснете леко. Може да опитате и да помогнете на вашето бебе да се оригне. Повечето бебета се чувстват добре ако задържите корема му надолу върху вашата ръка. Уверете се, че вашето дете диша свободно. Също така за болки в корема може да направите лек масаж.

Температура – проверете с ръка гърба на вашето бебе, ако то е изпотено това означава че му е прекалено горещо и трябва да го преоблечете.

Защо плаче бебето от Скука – започва с лек плач като хленчене, обикновено се случва ако сте оставили вашето бебе за по – дълго време само. Плачът се увеличава, а когато отидете и започнете да си играете спира. Децата обичат да са с майките си и да има игри и закачки.

Страх – бебето което плаче от страх лесно се успокоява като се прегърне и като му се говори нежно и се държи далеч от това което го е уплашило.

Защо плаче бебето от Гняв? – Колкото по – голяма става вашето бебе, толкова и неговата воля се увеличава. Бебето може да започне да плаче истерично, ако то не получи това което желае.  Например плаче гневно, рита с ръце и крака.

Болка – болка в корема, никнене на млечните зъби, болка в гърлото, преобръща се други. Бебето плаче прекалено много … консултирайте се с лекар.

Желае прегръдка и внимание – ако сте опитали и проверили всичко друго, но бебето не спира да плаче,  просто го вземете за известно време, прегърнете го и му говорете. Ако продължи да плаче просто може да го мъчат колики при бебетата.

Полименорея (Честа Менструация)

Предишна публикация

Кърмене Видео

Следваща публикация

Comments

Comments are closed.

злоядо дете

Злоядо Дете

Празната чиния е нещо, за което вероятно много майки могат само да мечтаят. И все пак, преди ...
Мама и Бебе
осиновяване

Осиновяване

Какво е осиновяване? Осиновяване на дете е формален правен процес, при който всички права и отговорности, свързани ...
Мама и Бебе