Защо Плаче Бебето?

Защо плаче бебето или как да разбера от какво и защо бебето ми плаче?
Всеки родител се е чувствал безсилен, когато е нямал представа защо плаче бебето му. Колкото по – малко е едно бебе, толкова по – трудно е да се разбере защо плаче и какво да се направи за да се успокои новороденото бебе. Не забравяйте, че бебешкия плач е комуникация. В самото начало при изграждането на  комуникацията майка и бебе, това е единственият начин бебето да привлече вашето внимание. В повечето случай здравото бебе може да плаче защото е гладно, уморено, мръсни са му пелените, може да му е студено или горещо. Като поотрасне в списъка защо плаче бебето може да се добавят и гняв, страх или скука. Изисква се време и опознаване за да разберете какво е причинило бебешкият плач.

Защо плаче бебето или причини за бебешкия плачпричини за бебешкия плач и защо бебето плаче


Глад – кратък и остър писък, които не спира докато бебето не се нахрани. Плачът се увеличава, тъй като бебето става все по – гладно. Решението е да го нахраните, но преди да започнете да го храните, ако то е прекалено възбудено и разстроено, най – добре е да го прегърнете и успокоите за малко.

Умора – ако областта на очите на вашето дете стане червено, ако трие очите си или е с отворена уста и плаче, най – вероятно е бебето да бъде уморено. Може да го  приспите докато го кърмите или люлеете в краката си.

Мръсни пелени и памперси – просто проверете памперса. Ако продължи плача на бебето и след смяната на памперса може да проверите дали бебето не е получило обрив и дали пелената не му стяга и да му дразни.

Защо плаче бебето при Болки в стомаха – бебето плаче като също така тегли краката си нагоре към стомаха. Стомахът може да е леко твърд ако го натиснете леко. Може да опитате и да помогнете на вашето бебе да се оригне. Повечето бебета се чувстват добре ако задържите корема му надолу върху вашата ръка. Уверете се, че вашето дете диша свободно. Също така за болки в корема може да направите лек масаж.

Температура – проверете с ръка гърба на вашето бебе, ако то е изпотено това означава че му е прекалено горещо и трябва да го преоблечете.

Защо плаче бебето от Скука – започва с лек плач като хленчене, обикновено се случва ако сте оставили вашето бебе за по – дълго време само. Плачът се увеличава, а когато отидете и започнете да си играете спира. Децата обичат да са с майките си и да има игри и закачки.

Страх – бебето което плаче от страх лесно се успокоява като се прегърне и като му се говори нежно и се държи далеч от това което го е уплашило.

Защо плаче бебето от Гняв? – Колкото по – голяма става вашето бебе, толкова и неговата воля се увеличава. Бебето може да започне да плаче истерично, ако то не получи това което желае.  Например плаче гневно, рита с ръце и крака.

Болка – болка в корема, никнене на млечните зъби, болка в гърлото, преобръща се други. Бебето плаче прекалено много … консултирайте се с лекар.

Желае прегръдка и внимание – ако сте опитали и проверили всичко друго, но бебето не спира да плаче,  просто го вземете за известно време, прегърнете го и му говорете. Ако продължи да плаче просто може да го мъчат колики при бебетата.

До колко полезна беше за вас, тази публикация?

Кликнете върху сърцата, за да я оцените!

Рейтинг 5 от 5

Засега няма гласове! Бъдете първият, като оцените тази публикация.

Благодарим Ви! Оценихте тази публикация за полезна...

Следвайте ни в социалните медии!

Съжаляваме, че тази публикация не беше полезна за вас!

Нека подобрим тази статия!

Кажете ни как можем да подобрим този пост? Изпратете ни Вашето мнение чрез формата по долу ( *Важно започнете съобщението с вашия E-mail):

Здравната информация на този сайт е прегледана и обновена от редакционния екип на Bremennost.bg (Бременност.бг) и се основава на рецензирани медицински книги и високо уважавани световни здравни организации и институции, включително ACOG (Американски колеж по акушер-гинеколози), CDC (Центрове за контрол и профилактика на заболяванията), AAP (Американска академия по педиатрия), NIH (Национални здравни институти) и други медицински източници.