Каква Бебешка Количка да Избера

Ако си задавате въпроса каква бебешка количка да избера, то тази статия е точно за вас!
Количката е от ключово значение сред всички покупки, които ще направите за бебето и обикновено е необходима от самото начало, чак докато детето е в състояние да ходи на по-голямо разстояние самостоятелно. Има много родители, които използват своите колички, докато детето им навърши 3-4 години, ако вървят на дълги разстояния и има опасност детето да се измори. С толкова много различни видове колички на разположение на пазара обаче, може да бъде доста трудно да се реши коя е точният избор за вашето семейство. Помислете къде живеете, къде се очаква да бутате количката ви и колко пари искате да похарчите за покупката. Ако имате намерение да водите детето си на дълги градски разходки, ще ви трябва количка, който е здрава, но и лесно маневрираща над бордюрите, в и извън магазините, както и в обществения транспорт. Ако живеете в крайградски район и се налага да пътувате до града с кола, то избора ви на бебешка количка, ще се сведе до  това, вашата количка да бъде лесна за сгъване и много компактна, така че да се побира в колата ви.

каква бебешка количка да избера

Видове бебешки колички:
Стандартни колички идват в много различни стилове и дизайни, но почти винаги ще имат удобна тапицирана седалка, която може да наклонява в различни позиции. Повечето имат сенници и място за съхранение на багаж под седалката. В някои колички бебето гледа напред, докато при други позицията на изглед за детето е назад към родителите. Много модели може да преминават от едната ориентация към другата. Те могат да варират от опростени евтини колички до висок клас колички, натоварени с многобройни функции.
Има и колички, на шасито на които можете да закрепяте столчето за кола и така да превозвате бебето, докато е още мъничко за другата седалка. Такъв вариант е много удобен и ако често пътувате с кола, така и ще можете да превозвате детето безопасно вътре в автомобила, и ще се наложи да товарите само шаси в багажника, вместо цялата бебешка количка. Тези колички са вариант 2 в 1 или 3 в 1 – летен кош и зимен кош, летен кош и столче за кола, зимен кош и столче за кола или комбинация от трите неща.
Леките колички обикновено тежат около 12 килограма или по-малко и се сгъват доста компактно. Тези колички може да нямат много подплата и понякога не са много регулируеми, но те са обикновено по-евтини от моделите с повече функции. Те са по-добри за превоз на малки деца и по-големи бебета. Някои семейства ги използват като резервни колички или за пътуване. Повечето не са подходящи за по-малки бебета, защото са в седнал стоеж. Те се водят летни колички.
Има двойни и тройни колички, с помощта на които родителите могат да превозват 2 или повече деца едновременно. В тандемните модели едното дете седи зад другото (някои традиционни колички имат опция за добавяне на платформа зад седалката на бебето, където стоят по-големите братя и сестри), или едно до друго, ако имаме близнаци или тризнаци. Тандем колички, при които децата са едно зад друго, са по-лесни за маневриране, отколкото тези с деца едно до друго.

Каква Бебешка Количка да Избера?
– Когато избирате бебешка количка, се уверете, че рамката на количката твърдо заключва в определеното положение, с механизъм, който е лесен за използване. Това ще ви предпази от случайно сгъване и изпадане на детето и нараняване. Разгледайте рамката за остри ръбове или издатини, където малките пръсти на ръцете или пръстите на краката може да получат нараняване като се пъхнат между металните части.
Проверете коланите, най-сигурната система е 5-точков колан около талията, между краката, която преминава над раменете. Проверете за здравината на захвата на коланите, те не трябва да се откачат лесно, за да са сигурни за детето.
Заложете на регулируема седалка: новороденото бебе трябва да се полага в седалка, която е почти с плоска позиция, защото то все още нямат контрол на главата си и не може да седи, обикновено това е до около 6 месец. Дори за по-големите бебета или малки деца полулегналата седалка е плюс, когато те заспят. Проверете дали механизмът на седалката е лесен за употреба.
Уверете се, че бебешката количка е маневрена. Би трябвало да можете да бутате количката по права линия и само с една ръка. Когато и предните и задните колела могат да се завъртат, това ще направи количка по-лесна за управления.
Проверете спирачките. Те трябва да са лесни за работа, дори ако сте обути с отворени сандали. Колела трябва да блокират веднага след като се позиционират в покои . Помислите дали искате спирачките да заключват двете колела едновременното или поотделно.
– Когато избирате бебешка количка е добре да видите дали дръжката е с регулируема височина. Дръжките трябва да бъдат на нивото на талията или малко по-надолу. Най-удачно е да купите бебешка количка с регулируеми дръжки или с по-високи дръжки.
– Обърнете внимание на мястото за съхранение на багаж под седалката кошница – дали той е удобен за съхраняване на чанта с бебешки принадлежности, които поне в началото ще трябва да са неотменно с вас.
Уверете се , че количката има перяща се тапицерия, това ще ви улесни, ако бебето се напишка, изака или повърне в количката.
– Ако планирате да имате повече деца, може да заложите на признака за универсалност – изберете неутрален модел или цвят, които да става, както за момиченце, така и за момченце.

Колко струва закупуването на бебешка количка?
За да отговорим изчерпателно на въпроса – Каква бебешка количка да избера? То трябва да засегнем и цената. Опростената традиционна бебешка количка може да струва по-малко 300 лева, по-висок клас модели могат да стигнат и до 1500-2000 лв. Столчето за кола също варира и неговата цена може да е от 70 и 350 лв. Ако количката ви не включва допълнителни аксесоари като чанта, чадър, дъждобран, чувалче за летния кош, ако не сте купили зимен или ако детето е голямо вече за зимния кош, сенник, ще трябва да отделите още пари за дооборудване, които може да достигнат и до 200 лв. Можете да си вземете и количка на старо, сайтовете за продажба на употребявани вещи, изобилстват от различни видове бебешки колички, които са ползвани, но много запазени. Съветваме ви да започнете по отрано да мислите за бебешката количка, така че изборът ви да е максимално добър и адекватен.

До колко полезна беше за вас, тази публикация?

Кликнете върху сърцата, за да я оцените!