Бебешки легла

В статията ще ви дадем безценни съвети при избор на бебешко легло. Също така за какво да се оглеждате при разнообразните характеристики и различните видове бебешки легла.
Едни от малкото пъти, в които може да се наложи да оставите бебето без надзор е, докато спи през нощта. Поради това е абсолютно жизненоважно да изберете безопасно детско легло. Има толкова много различни видове бебешки легла на разположение, че е възможно да се затрудните как да изберете най-подходящия вид за вашето бебе?

бебешки легла

Какво да търсите при покупката на бебешко легло?
В днешно време всички бебешки легла се придържат към най-новите стандарти за безопасност, но ние сме ви приготвили и ценни съвети при избор на креватче. Не забравяйте да си зададете следните въпроси, за да се гарантира, че в крайна сметка сте подбрали най-доброто за вашето бебе.

1. Какъв е вашият ценови диапазон?
Преди да започнете да оглеждате вариантите е важно да решите колко искате да похарчите за бебешко легло. От сумата, която сте готови да дадете, ще се определят много неща като дизайн, здравина, модел и т.н. Запомнете: по-скъпо не означава непременно по-добро.

2. Колко място имате у дома на разположение за поставяне на бебешкото креватче?
Следващата и основна стъпка е да измерите площта, в която планирате да поставите леглото на вашето бебето. Размерът на наличното пространство ще стесни възможностите за разнообразие на бебешки легла, които можете да подберете.

3. Имате ли нужда от регулируема височина на матрака?
Някои бебешки легла са с възможност за повишаване или намаляване на височината на матрака на бебето. В ранните етапи от живота на вашето бебе, повишаване на височината на матрака ще ви позволи лесно да поставяте бебето, когато спи. Когато вашето бебе се научи да седи и да използва ръцете си – трябва да понижите височинната настройка. Това ще помогне за предотвратяване на риска бебето да падне от бебешкото легло.

4. Дали искате стандартен размер?
Бебешките креватчета имат различни форми и размери. Стандартен размер са 140 на 70 см. Ако обмисляте закупуването на нестандартен размер легло, тогава трябва да съобразите и големината на матрака. Забележете, че нестандартният размер ще повиши и цената на аксесоарите.

5. Трябва ли леглото да пасва с останалата част от къщата ви?
Добре е да помислите за тематичното напасване на леглото с интериора на дома ви. Обърнете внимание на съществуващите мебели в дома си. За щастие, бебешките креватчета идват във всички различни материали, текстури и стилове. Най-често използваните материали в бебешки креватчета включват: дърво, метал, пластмаса и плат.

Нашите съвети при избор на бебешки легла не спират до тук… Има много различни места, на които може да потърсите и използвани бебешки легла, ако не искате да закупувате ново такова. Някои от най-популярните места включват онлайн сайтове за продажби, социалните мрежи с групи са продажби, магазини за мебели и оборудване втора ръка и т.н. Недостатъкът на закупуването на легло втора ръка е, че ще се изисква да прецените много внимателно състоянието му, за да се осигури максимална безопасност за детето. Каквото и легло да решите за закупите, винаги следвайте стриктно инструкциите на производителя. Не забравяйте да прочетете и да следвате инструкциите на производителя при сглобяването на бебешкото креватче. Неспазването на указанията може да доведе до инциденти с бебето или анулиране на гаранцията. Изберете и безопасно място за поставяне на леглото.

Въпреки че можете да поставите бебешкото креватче навсякъде в дома си, не го слагайте в близост до следните опасности:
– Завеси или пердета, които детето лесно може да сграбчи
– На пряка слънчева светлина
– На постоянно течение
– До радиатори или нагреватели
– До прозорец

Уверете се, че креватчето е достатъчно дълбоко, за да се предотврати риска вашето бебе да се покатерени нагоре и да падне. Безопасността на детето е най-важна, така че избирането на хубаво и качествено легло е от изключителна важност за правилното развитие и здравето на вашето малко съкровище.

Какви са различните видове бебешки легла?
Има много различни разновидности на бебешки креватчета на разположение. По-долу ще разгледаме някои от най-популярните видове.

1. Стандартно дървено бебешко креватче: този вид идва в много различни стилове, за да отговаря на различните изисквания.

Предимствата:
– Като цяло това е най-евтиният тип бебешко легло на разположение.
– Обикновена здрава конструкция
– Дълготрайни
Недостатъците:
– Не се преместват лесно от едно положение в друго

2. Трансформиращо се бебешко легло: Конвертируемите бебешки легла са предназначени да се променят според растежа на бебето. Най-честите реализации включват:
– Стандартно бебешко креватче
– Легло за малко дете
– Единично или двойно легло
– Ученическо бюро

Предимствата:
– Ценово ефективни
– Дългосрочно решение за място за спане на детето
Недостатъците:
– Като цяло са по-скъпи от другите бебешки легла
– Не може да се подбере спрямо интериорен дизайн в по-далечно бъдеще
– Частите за преобразуване трябва да се съхраняват някъде за бъдеща употреба

3. Портативни бебешки легла: Този вид бебешко креватче е с колела, което позволява преместването му. Възможността за преместване на детското легло от стая в стая ще ви улесни да държите зорко под око бебето си, докато например вършите домакинската си работа. След като положите леглото в желаната позиция, просто използвайте стоперите на всяко колело, за да го заключите на място.

Предимствата:
– Чудесен вариант за домове с ограничено пространство
– Позволява ви лесно да държите под око бебето
Недостатъците:
– Стоперите на колелата трябва да се проверяват редовно
– По-малко възможности за интересен дизайн в сравнение с другите видове бебешки легла
– Матрачето трябва да се съхранява отделно, когато леглото е сгънато.

4. Кошара за пътуване: Ако ходите често с бебето на почивка, този вид бебешко легло е идеален за вас. Кошарите за пътуване са най-леките бебешки креватчета на разположение за закупуване, но в същото време са по-податливи на износване, отколкото дървените варианти.

Предимствата:
– Нищожно тегло
– Бързо се сгъват
– Лесни за пренасяне
Недостатъците:
– Този тип бебешки легла са по-податливи на износване и разкъсване

5. Кръгло бебешко легло с балдахин: Кръглите бебешки креватчета са най-редкият вид на разположение. Тези легла с форма на кръг се водят от средновековен тип. Поради липсата на популярност, кръглите аксесоари за такива легл