Здраве

Аборт Цена

Обновена: 10-10-2016

Абортът е част от днешният свят и всеки ден по целия свят жени правят аборт поради някаква причина. Нежеланата бременност понякога идва в най–неподходящия момент, затова тук ще опишем цените за аборт в България в различни лечебни заведения!

Важно е да знаете, че аборт по желание може да се извърши до 13 гестационна седмица, а аборт по медицински причини може да се направи до 22 гестационна седмица от бременността.

Каква е цената на аборт в България?
Цените варират от 140 лв до 390 лв в зависимост от болничното заведение, дали абортът се прави по здравна пътека и съответно вие сте здравно осигурени или дали вие сте здравно неосигурени и не сте си плащали здравните вноски. Трябва да поясним че в посочените цени не са включени заплащане на изследвания и други допълнителни разходи които има всяка различна болница.

 • Медицински Център Д–р Домусчиеви, София – Базова цена за аборт – 190 лв
 • Първа Акушеро–Гинекологична Болница “Света София” – Аборт по желание – 200 лв
 • Втора Специализирана Акушеро – Гинекологична Болница за Активно Лечение Шейново АД, София– Аборт по желание – 150 лв, но ако желаете да изберете екипа които да направи аборта по желание ще трябва да пратите 250 лв или това са 100 лв повече
 • Университетска Акушеро–гинекологична болница „Майчин Дом“, София – Избор на екип за Аборт по желание – 220 лв
 • Многопрофилна Болница “ВИТА”, София – Аборт (с анестезията) – 350 лв., това е цената за здравно–неосигурени пациентки
 • Медицински център Репробиомед, София – Ранен аборт по желание (до 8 г.с. включително) по Карман – 350 лв.; Аборт между 8 – 11 г.с. (по медицински показания) отново е 350 лв.
 • „Инвитро АГ медицински център Димитров”ЕООД, София – Медикаментозен аборт 390 лв
 • Медицински комплекс “Майчин дом”, Варна – аборт до 13 г.с – 142 лв по ЗК, а ако не сте здравно осигурени цената е 300 лв
 • МБАЛ “Пловдив”(бившата Окръжна болница), Отдел по Акушерство и Гинекология Пловдив – Аборт по желание – цена 200 лв.
 • Специализирана Болница по Акушерство и Генекология за Активно Лечение „Проф. д–р Д. Стаматов – Варна” ЕООД – Аборт по желание – интерупцио – 150 лв
 • Медицински център Репродуктивно Здраве Д–р Щерев, Русе – Аборт в първото тримесечие – до 12 г.с. – 250,00 лв
 • Многопрофилна Болница за Активно Лечение, Пазарджик – Аборт по желание с пълна анестезия –  160 лв.
 • МБАЛ”Света София” – Аборт по желание 350 лв.

аборт ценаКлиниките са изброени на случаен принцип и техният ред не показва качеството или други характеристики на лечебното заведение. Ако сме пропуснали някои може да ни пишете и ние ще го добавим в тази статия с най–голямо удоволствие да служи в полза на нашите читатели.

След като вече имате списък с различните цени на различните клиники които правят аборт, може би ще трябва да се съобразите и с други критерии като: дискретност, незабавност, безболезненост, висок професионализъм и т.н

Нашият съвет е да се обадите по телефонна и да ги попитате за подробности без притеснения, със сигурност след 3–тия телефонен разговор с три различни клиники ще ви се изяснят повече нещата относно цената за един аборт и какво се включва в нея.

Екипът на Bremennost.bg ви желае здраве и късмет!

Начини за Забременяване

Предишна публикация

Също може да Ви хареса

Коментари

Оставете коментар

Още от Здраве

ацидоза

Ацидоза

Какво е ацидоза? Ацидоза е повишена киселинност в кръвта и другите телесни тъкани или така казано обща ...
Здраве
въглехидратни храни

Въглехидратните Храни

Основният и най-бърз източник на енергия за човека са различните видове въглехидратни храни. Те са и съществен ...
Здраве