Аборт Цена

Абортът е част от днешният свят и всеки ден по целия свят жени правят аборт поради някаква причина. Нежеланата бременност понякога идва в най–неподходящия момент, затова тук ще опишем цените за аборт в България в различни лечебни заведения!

ПОДОБНИ ПУБЛИКАЦИИ

Важно е да знаете, че аборт по желание може да се извърши до 13 гестационна седмица, а аборт по медицински причини може да се направи до 22 гестационна седмица от бременността.

Каква е цената на аборт в България?
Цените варират от 140 лв до 390 лв в зависимост от болничното заведение, дали абортът се прави по здравна пътека и съответно вие сте здравно осигурени или дали вие сте здравно неосигурени и не сте си плащали здравните вноски. Трябва да поясним че в посочените цени не са включени заплащане на изследвания и други допълнителни разходи които има всяка различна болница.

 • Медицински Център Д–р Домусчиеви, София – Базова цена за аборт – 190 лв
 • Първа Акушеро–Гинекологична Болница „Света София“ – Аборт по желание – 200 лв
 • Втора Специализирана Акушеро – Гинекологична Болница за Активно Лечение Шейново АД, София– Аборт по желание – 150 лв, но ако желаете да изберете екипа които да направи аборта по желание ще трябва да пратите 250 лв или това са 100 лв повече
 • Университетска Акушеро–гинекологична болница „Майчин Дом“, София – Избор на екип за Аборт по желание – 220 лв
 • Многопрофилна Болница „ВИТА“, София – Аборт (с анестезията) – 350 лв., това е цената за здравно–неосигурени пациентки
 • Медицински център Репробиомед, София – Ранен аборт по желание (до 8 г.с. включително) по Карман – 350 лв.; Аборт между 8 – 11 г.с. (по медицински показания) отново е 350 лв.
 • „Инвитро АГ медицински център Димитров”ЕООД, София – Медикаментозен аборт 390 лв
 • Медицински комплекс “Майчин дом”, Варна – аборт до 13 г.с – 142 лв по ЗК, а ако не сте здравно осигурени цената е 300 лв
 • МБАЛ „Пловдив“(бившата Окръжна болница), Отдел по Акушерство и Гинекология Пловдив – Аборт по желание – цена 200 лв.
 • Специализирана Болница по Акушерство и Генекология за Активно Лечение „Проф. д–р Д. Стаматов – Варна” ЕООД – Аборт по желание – интерупцио – 150 лв
 • Медицински център Репродуктивно Здраве Д–р Щерев, Русе – Аборт в първото тримесечие – до 12 г.с. – 250,00 лв
 • Многопрофилна Болница за Активно Лечение, Пазарджик – Аборт по желание с пълна анестезия –  160 лв.
 • МБАЛ“Света София“ – Аборт по желание 350 лв.

аборт цена

Клиниките са изброени на случаен принцип и техният ред не показва качеството или други характеристики на лечебното заведение. Ако сме пропуснали някои може да ни пишете и ние ще го добавим в тази статия с най–голямо удоволствие да служи в полза на нашите читатели.

След като вече имате списък с различните цени на различните клиники които правят аборт, може би ще трябва да се съобразите и с други критерии като: дискретност, незабавност, безболезненост, висок професионализъм и т.н

Нашият съвет е да се обадите по телефонна и да ги попитате за подробности без притеснения, със сигурност след 3–тия телефонен разговор с три различни клиники ще ви се изяснят повече нещата относно цената за един аборт и какво се включва в нея.

Екипът на Bremennost.bg ви желае здраве и късмет!

До колко полезна беше за вас, тази публикация?

Кликнете върху сърцата, за да я оцените!

Рейтинг 3.4 от 5

Засега няма гласове! Бъдете първият, като оцените тази публикация.

Благодарим Ви! Оценихте тази публикация за полезна...

Следвайте ни в социалните медии!

Съжаляваме, че тази публикация не беше полезна за вас!

Нека подобрим тази статия!

Кажете ни как можем да подобрим този пост? Изпратете ни Вашето мнение чрез формата по долу ( *Важно започнете съобщението с вашия E-mail):

Здравната информация на този сайт е прегледана и обновена от редакционния екип на Bremennost.bg (Бременност.бг) и се основава на рецензирани медицински книги и високо уважавани световни здравни организации и институции, включително ACOG (Американски колеж по акушер-гинеколози), CDC (Центрове за контрол и профилактика на заболяванията), AAP (Американска академия по педиатрия), NIH (Национални здравни институти) и други медицински източници.
Bremennost bg

Bremennost bg

Повече от 9 години Bremennost.bg предоставя специализирана медицинска информация за забременяване, бременност и раждане. Информацията е предоставена от медицински източници по разбираем от нас начин. В зависимост в кои етап от вашия живот се намирате, здравната информация е сортирана в 5 важни категории – "Калкулатори", "Забременяване", "Бременност", "Раждане", "Мама и Бебе". По данни на Google Analytics за последните 12 месеца над 880 хиляди потребители са посетили Bremennost.bg (Бременност.бг).

Следваща публикация