Прегледана и обновена на 23-10-2018

Тук ще откриете полезни съвети, чрез които да получите нужното облекчение при появата на болки в зърната при бременност.
За жените е известно, че телата им се променят по време на бременност, но много от бременните за първи път не осъзнават, че болките в зърното може да започнат още в първите месеци на тяхната бременност и да продължат дори и след раждането, но болките в зърната от кърмене са разгледани в друга наша публикация. В действителност – възпалените зърна може да са един от първите симптоми на бременността. Болката разбира се може да варира от чувство за изтръпване до по-силни болки. Ако имате възпалени зърната и чувствителни гърди преди началото на вашия менструален период, ще имате представа за това какво може да е състоянието на зърната при бременност. Възпалените зърна по време на бременност създават едно неприятно неудобно и дори са откровено досадни, но те са знак, че тялото ви се готви да подхранва бебето ви след раждането.

болки в зърната при бременност

Защо имам болки в зърната при бременност?
Напълно нормално е да имате по странни усещания или дори болки в зърната по време на бременност, защото нивата на хормоните естроген и прогестерон са повишават. Тези два хормона са отговорни за много от признаците на бременността. Те са отговорни за по-голямата чувствителност на гърдите и възпалението на зърната. Това от своя страна може да бъдат един от най-ранните признаци, че сте бременна! През първите 3 месеца от бременността, мазнините, които се натрупват в гърдите и млечните канали увеличават размер